Kisalföld logö

2018. 12. 11. kedd - Árpád 1°C | 4°C Még több cikk.

Nem fogadták el a meghívást

Nem fogadta el dr. Gimesi Szabolcs meghívását a Fidesz és az MSZP–SZDSZ polgármesterjelöltje. A két politikai erő maga szeretné a kampányprogramjait, valamint a jelöltek médiaszereplését megszervezni.
Mint arról már beszámoltunk, szerdán aláírták a már „versenyben" lévő polgármesterjelöltek azt a választási etikai kódexet, amely alapelvei szerint a tisztességes és törvényes választási kampányról rendelkezik. Ebből az alkalomból dr. Gimesi Szabolcs, Sopron polgármestere levéllel fordult az aláírókhoz, amelyben kifejtette, hogy leköszönő polgármesterként fontos feladatának tekinti a jelöltek programjainak széles körben történő megismertetését, ezért saját védnöksége alatt három polgármesterjelölti vitát szervez a média képviselői előtt. Ezek megbeszélésére meghívta hivatalába péntek délre a három ismert polgármesterjelöltet.
A megkeresésre nyílt levélben válaszolt dr. Gimesi Szabolcsnak Molnár Ágnes, a Fidesz vezette polgári összefogás és Walter Dezső, az MSZP–SZDSZ polgármesterjelöltje. Ugyanakkor egyikük sem ment el a péntekre egybehívott találkozóra. Mint a tegnapi sajtótájékoztatón kifejtették, jónak tartják a levélben olvasható kezdeményezést a polgármesterjelöltek tervezett vitájáról, ám mint a két legnagyobb politikai erő, előrehaladott megbeszéléseket folytatnak programjaikról, a polgármesterjelöltjeik esetleges médiavitájának körülményeiről. Ezekre a tárgyalásokra szívesen meghívják a választásokon induló egyéb egyesületek és pártok képviselőit is, valamint számítanak a polgármester együttműködésére is.
A Kisalföld kérdésére, vajon a polgármester kezdeményezése után irányítottnak érezték-e magukat a két politikai erő jelöltjei, Molnár Ágnes kifejtette, a nemzetközi politikai színtéren is bevett gyakorlat, hogy a legnagyobb pártok képviselői a legkisebb részletekig menően egyeztetnek egymással a választási kampány kérdéseiben. Így történt ez az országgyűlési választások idején a Medgyessy–Orbán vita megszervezésekor is. Walter Dezső hozzátette, nem kívánnak azon az úton tovább járni, amit a jelenlegi polgármester vezette politikai szövetség képviselt, azt ugyanis drasztikusnak és erőszakosnak ítélik meg.
A történtekkel kapcsolatban dr. Gimesi Szabolcs elmondta, megdöbbentette, hogy Walter Dezső és dr. Molnár Ágnes nem fogadták el jó szándékú meghívását a jövőbeni nyilvános vita egyeztetésre. Hozzátette, mint a város jövőjéért felelősséget érző városvezető, aggódik a két nagy politikai erőt képviselő polgármesterjelölt kirekesztő hozzáállása miatt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fertő-átúszás: ilyen még nem volt

Nyolc vállalkozó kedvű amatőr sportoló tegnap – az előzetes terveknek megfelelően –… Tovább olvasom