Kisalföld logö

2019. 05. 27. hétfő - Hella Még több cikk.

˝Nem etikus elzálogosítani a jövőt˝

Sopron - Kalmár István, az MSZP önkormányzati frakciójának vezetője sajtótájékoztatón ismertette aggodalmait a közgyűlés által elfogadott 3 milliárd forintos újabb kötvénykibocsátással kapcsolatban.

A frakcióvezető módosító indítványt nyújtott be a közgyűlésen, amelyben kérte a döntés elhalasztását. ˝Indítványomat lesöpörték, amit több ok miatt is sajnálok. Várhatóan négy hónap múlva önkormányzati választásokat rendeznek, nem etikus megkötni a következő önkormányzat kezét és elzálogosítani a jövőt. A Fidesz–KDNP kormány azt ígérte, kisegíti az önkormányzatokat. Érdemes lett volna megvárni, hogy ez valóban így történik-e, előfordulhat, hogy nem is lett volna szükség a kötvénykibocsátásra.˝ Kalmár István hozzátette, 2006-ban nem egész 7 milliárd forint hitelállománnyal adták át a várost a jelenlegi önkormányzatnak, ez a szám ma már 17 milliárd forintra nőtt. ˝Ez a pazarló gazdálkodás eredménye. Az összeg az egyik legeladósodottabb várossá teszi Sopront, ami szomorú jövőt vetít előre.˝

Olvasóink írták

 • 16. c77 2010. június 04. 18:56
  „14
  Gyenge vagy,mint a "harmat a süket dumáiddal"! Nézz a tükrödbe, ha van?!
  Mindig hiszed még, hogy igazad van?”
 • 15. RábaViktor 2010. június 03. 19:02
  „Jó lenne ha minden szoci előbb önvizsgálatot tartana, és nem beszélne hülyeségeket! Még mindíg nem volt elég a hazugságokból? Vagy ennyire a vérükben van már? Nem tudják, hogy másképp is lehet élni? Legalább próbálják meg és húzzák meg magukat!”
 • 14. Eüdolgozó 2010. június 02. 17:30
  „12. zooberon!
  A kórház önkormányzati fenntartású ha jól tudom, így az önkormányzat vette el amit elvett.”
 • 13. Bbert 2010. május 30. 21:49
  „Vissza Gyurcsányit! Vissza Bajnait! Vissza Hagyót és társait, Cuslágot is! Vissza Ibolykát!
  Vissza minden bolsevikot és szocit meg kriptoszocit! Majd ők megvédnek benneketek és képviselik az érdekeiteket. Úgy ahogyan tették eddig is :-) Erkölcsi tartással, becsülettel, mint eddig is.
  Olvassátok el az öszödi beszédet. Mondanám, hogy jó szórakozást, de nem tehetem, mert az ország tragédiái vagytok így együtt a hagyós-cuslágos brancs... Az erkölcsi magasságotokkal és a soproni mélygarázsotokkal, az 500 forintos utalványaitokkal, a Molnár Csabával, aki mentora, mestere és idolja, egyetlen követendő példaképe (Gyurcsányi) szerint szavazott a kettős állampolgárság ellen, úgy hogy állítólag erdélyi származású a párja. Szégyellje magát együtt a többivel, és az erkölcsöt emlegetni merő párttársával.”
 • 12. zooberon 2010. május 30. 21:32
  „De Te óvodáról, iskoláról is írtál!!! Az pedig, hogy a kórházban mit vesznek el, az csak is a vezetésen múlik. Ők pedig nyilván azért kényszerültek erre, mert a kormányzat agyon sanyargatta őket, úgyhogy nem kellene őket (Gyurcsány-Bajnai tandem) védeni!”
 • 11. Eüdolgozó 2010. május 30. 19:41
  „10. zooberon!
  Nem így van? A kórházban pl elvette az önkormányzat az étkezési utlvány értékét ami kb. havi 5 millió Ft... Igazad van, ezzel nem csökkent ugyan semmi....
  A rendőrségi alapitvány mennyivel kapott kevesebb pénzt? A polgárőrség az elmúlt 4 évben jóval kevesebbet kapott az önkormányzattól mint a Walterék idején. Na és biztos az sem igaz, hogy 1 milliárd Ftal magasabb helyi adóbevétel volt 2009-ben mint 2008-ban.”
 • 10. zooberon 2010. május 30. 19:03
  „Eüdolgozó már első mondatában valótlant állít, ebben: "Ugyanakkor az önkormányzat csökkentette az intézményeinek a támogatását (óvodák, iskolák, kórház, stb...) Kevesebb a támogatás mindenhol..."
  Na, akkor el hetet képzelni, hogy a többi mondatának mennyi lehet a valóságtartalma....”
 • 9. Eüdolgozó 2010. május 30. 18:25
  „Ejj ejj, már megint visszafelé mutogatnak egyesek a város vezetői közül, mert az a csúnya MSZP mi pénzeket elvett az önkormányzatoktól. Ugyanakkor az önkormányzat csökkentette az intézményeinek a támogatását (óvodák, iskolák, kórház, stb...) Kevesebb a támogatás mindenhol, elvette az étkezési utalványokat is, stb... Kevesebbet kap a rendőrség, 1 milliárd Ftal magasabb helyi adóbevétel is keletkezett...
  Számszerűsítve ugyan írja már le valaki nekem, hogy mennyit vettek el az önkormányzattól és ezzel szemben a megszorításokkal és a milliárdos plusz adóbevétellel szemben miért kényszerül a város 1x 7 majd pedig újabb 3 milliárd Ft hitel felvételére?! Ez nagyon sok pénz. Ha számolom a 7 plusz 3 milliárdot meg az 1 milliárddal magasabb helyi adóbevételt és hozzászámítom az önkormányzat átal elvett intézményi támogatásokat akkor biza ez éves szinten több mint 10 milliárd Ft plusz... Vajon ennyit elvett e a kormány a várostól? Vajon (tudjuk) lenne e lehetőség arra, hogy kevesebbett pereskedjenek feleslegesen és vajonezzel mennyi pénzt lehetne még megspórolni. Megjegyzem, hogy pl az Istvánbíró utcai violt óvoda pert megnyerte a város, de az épület ott áll romosan, míg aki anno megvette olcsón az a cég vagy személy felujította volna mint ahogy annak neki is álltak már annkidején. Miért jó ha egy romos épület áll ott mint egy felujított? Ugyan lehet, hogy olsón vette de a felujítással egy szép épülete lenne a városnak amiből adóbevétele is származna. Miért is? Mert feltáételezem, hogy helyi kereskedőtől tüzép, stb... vásárolta volna a betont, vakolóanyagot, stb... ami után iparűzési adóbevétel keletekezett volna a mostani romhalmazzal szemben”
 • 8. GYMS 2010. május 30. 17:02
  „De ez a legszebb: "Várhatóan négy hónap múlva önkormányzati választásokat rendeznek, nem etikus megkötni a következő önkormányzat kezét..."
  Légy erős, elvtárs! A következő önkormányzatban is nagyjából ekkora frakciótok lesz...vagy még ennél is kisebb! Az "etika" szó emlegetését pedig igen-igen hosszú időre száműzze a szótárából minden emeszpés!”
 • 7. GYMS 2010. május 30. 16:55
  „Ja...mert az önkormányzatokat kizsebelni etikus, mi? Az MSZP teljesen hülyének nézi az embereket... Elképesztő!”
 • 6. Je.Ta. 2010. május 30. 14:14
  „Vereskezü Csetneky!”
 • 5. Bbert 2010. május 30. 13:40
  „Az "etikus" szót hogy veszi a szájára egy mszpés?Olvasgasd az öszödi beszédet, és abból idézgess és arról beszléj az újságnak, hogy neked az mit üzen.”
 • 4. c77 2010. május 29. 15:11
  „1 e betü kimaratt.”
 • 3. c77 2010. május 29. 15:06
  „Kalmár. A volt homokbányába veled! Van lehetöségd Köhida felé.”
 • 2. 1soproni 2010. május 29. 13:03
  „Rádonyi László :"A soproniak az előző önkormányzati választásokon elutasították azt az MSZP-SZDSZ-es politikát, amely 12 milliárd forintos adósságot hozott..."

  Kalmár István: "2006-ban nem egész 7 milliárd forint hitelállománnyal adták át a várost a jelenlegi önkormányzatnak"

  Ki nem mond igazat?”
 • 1. Csetneky 2010. május 29. 12:55
  „Mi a helyzet elvtársak? Vannak még szabadlábon lévő komenisták? Ne csüggedjetek, ami késik, nem múlik!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Falukutatásról mindenkinek

A Lövő Község Barátai Társaság összejövetelt szervez, hogy bemutassa a falutörténet-kutatás legújabb… Tovább olvasom