Kisalföld logö

2019. 07. 22. hétfő - Magdolna 19°C | 31°C Még több cikk.

Nem az intézmények gyűjtenek pénzt

Sopron - Csalók gyűjtenek Sopronban? Ismeretlenek azt állítják, beteg gyermeknek juttatják el az adományt. Az önkormányzat szociális munkatársainak adják ki magukat, viszont az intézmények nem házalnak. Ne adjanak pénzt, minden bizonnyal csalókkal állnak szemben.
– Az elmúlt napokban két nő jelent meg a házunkban, hogy egy csontvelő-átültetésre váró soproni gyermeknek pénzt gyűjtsenek – tájékoztatta lapunkat olvasónk. – Azt állították, a családsegítőtől jöttek. Egy A4-es ívet lobogtattak, a szöveg mellett a ráragasztott fényképük is szerepelt. Hivatalos megbízólevelet kértem tőlük, és megkérdeztem a kedvezményezett gyermek nevét is – többször. Válasz nem érkezett, csekket, számlaszámot sem kaptam, így nem adtam pénzt. Lehet, hogy csalók voltak – tudatta olvasónk.

– Nincs és nem is volt soha hasonló adománygyűjtő akciónk – kezdte Tengerdi Antal, az egyik „gyanúba kevert" intézmény, a Sopron és Környéke Gyermekjóléti és Családsegítő Központ igazgatója. – Nem járunk házakhoz, legfeljebb családsegítés és környezettanulmány miatt látogatunk el az otthonokba.

Ha bárhová becsengetünk, azonnal felmutatjuk az igazolványunkat, de még egyszer hangsúlyozom, gyűjteni soha nem megyünk.

A Szociális Szolgáltató Intézmény vezetője ugyancsak cáfolt.

– Ne dőljenek be a csalóknak, önkormányzati intézmények nem házalnak adománygyűjtési céllal. Bármilyen akcióba kezdünk, meghirdetjük hivatalosan, de a jótékonysági kezdeményezéseink között nem szerepel hasonló. Adományokat elfogadunk, de ezeket a telephelyünkön vesszük át. Mindenkinek legyen gyanús, ha a mi intézményünk nevében kérnek pénzt, mert nálunk ez nem gyakorlat – figyelmeztetett Barkovics Ilona igazgatónő.

Olvasóink írták

 • 5. bogote 2009. március 22. 14:30
  „Hozzám is becsengetett egy fiatalember, megbizólevet tartott a kezében és valami családsegitőt hebegett de rögtön elküldtem.”
 • 4. Hector 2009. március 18. 09:56
  „Hetekkel ezelőtt hozzám is becsengettek a Családsegítő Intézet nevében. Azonnal felhívtam az intézetet, ők közölték, hogy azonnal értesítik a rendőrséget. Elmondtam a személyleírásukat és, hogy a város mely részén találhatók meg. Az eset után kb. fél óráig még a környékünkön mászkáltak.
  Egy gyors intézkedéssel már elfoghatták volna őket.”
 • 3. lolita 2009. március 17. 22:49
  „Soha nem adok keregetöknek.gyüjtögetöknek de meg bankszamlara sem utalok semmit mindent szemelyesen intezek,ha adakozasrol van szo.”
 • 2. kmmk 2009. március 17. 20:12
  „Nagy valoszinuseggel ezek jartak ma a lepcsohazban. Lassam oket megegyszer...”
 • 1. Csabazs 2009. március 17. 18:36
  „A legnagyobb aljasság beteg gyermekkel visszaélni!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Betörtek, ékszert loptak

Sopron - Betörtek a Szent György utcai galériába, s onnan kétszázezer forint értékű ékszert loptak… Tovább olvasom