Kisalföld logö

2018. 12. 18. kedd - Auguszta -5°C | 5°C Még több cikk.

Negyvenéves az ország első patikamúzeuma

Sopron - Sopronban alakult meg negyven évvel ezelőtt a Magyar Gyógyszerésztudományi Társaság Gyógyszerésztörténeti Szakosztálya és nyitották meg az ország első patikamúzeumát.
Erre emlékezve tegnap Budapesten a szakosztály tartott konferenciát, ma és holnap pedig Sopronban a Patikamúzeum nyitására emlékeznek.

A rendezvénysorozatot a Fiatal Gyógyszerészek Konferenciája zárja. A rendezvénnyel erősíteni kívánják a fiatalok közti szakmai kapcsolatokat és elődeik példájával a hivatásszeretet és összefogás fontosságára felhívni a figyelmet.

Negyven éve szintén a városháza dísztermében tartották az azóta országos hírűvé vált patikamúzeum megnyitóját és az ahhoz kapcsolódó tudományos előadásokat. Ezért is kérték a szervezők, hogy az évfordulót is itt ünnepelhessék meg.

A soproni példát követve idővel sok helyen létesültek patikamúzeumok.
Ez alkalommal többükkel közösen ünneplik az évfordulót. Tapasztalataik cseréjével a résztvevők az utóbbi évtizedek tárgyi és szellemi értékeinek a megőrzésére szeretnék a figyelmet felhívni.

A Magyar Gyógyszerésztudományi Társaság Gyógyszerésztörténeti Szakosztálya az évfordulót a patinás soproni patikában ünnepli meg.

Olvasóink írták

  • 1. vörös szegfű 2008. szeptember 19. 11:48
    „Gratulálok és fejet hajtok a patikustársadalom előtt. Már négyszáz éve is alapítottak patikát - az Oroszlán gyógyszertár is 385 éves. Hálásak vagyunk Marb Tóbiásnak, hogy 1601-ben Sopron első patikáját megálmodta. Szerencsére látszik, hogy ez a tenniakarás nem veszett ki a gyógyszerészekből és ugyanezt tapasztaljuk napjainkban is. Köszönet minden soproni nevében! Örülünk, hogy a betegek érdekeit tartják a legfontosabbnak, ezért fejet hajtunk azok előtt, akik a város javára 15 orvosi rendelőt akarnak építeni. Csak így tovább!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Esterházy-kastély: 3 látogatói útvonalat alakítanak ki

Fertőd - Három látogatói útvonalat alakítanak ki az eddigi egy helyett a fertődi… Tovább olvasom