Kisalföld logö

2019. 07. 19. péntek - Emília 17°C | 29°C Még több cikk.

Negyedik legnépszerűbb a VOLT

A magyarországi fesztiválok sorában mind ismertség, mind népszerűség szempontjából a rangos negyedik helyen találjuk a soproni VOLT Fesztivált.

Az elmúlt években Magyarországon is jelentősen emelkedett a fesztivállátogatók aránya és egyúttal javult a hazai fesztiválkínálat megítélése is. Jelenleg a magyar lakosság egyharmada lelkes ˝fesztiválrajongó˝, a legnépszerűbbek a gasztronómiai és a könnyűzenei rendezvények. A lakosság több mint kétharmada tervez idén is fesztivállátogatást, derül ki a Magyar Turizmus Zrt. legfrissebb kutatásából.

A VOLT Fesztivál ma a legnépszerűbb és legismertebb vidéki fesztivál Magyarországon.
A VOLT Fesztivál ma a legnépszerűbb és legismertebb vidéki fesztivál Magyarországon.

A magyar lakosság döntő többsége, vagyis minden tízből kilencen ismernek magyarországi fesztivált. A két legnépszerűbb és egyúttal legismertebb fesztivál a Sziget (34,6 százalék) és a Debreceni Virágkarnevál (15,7). Az ismertség tekintetében az első tíz között szerepel még a Budapesti Tavaszi Fesztivál (11,8), a soproni VOLT Fesztivál (11,3), a Hegyalja Fesztivál (10,3), a mohácsi busójárás (9,1), a Művészetek Völgye (7,6), a Miskolci Kocsonyafesztivál (7,5), a Szegedi Szabadtéri Játékok (6,5) és a Budapesti Nemzetközi Bor- és Pezsgőfesztivál (6,3). Az élen a népszerűség tekintetében sincs változás, a soproni rendezvény ebben a kategóriában is a 4.

A legnépszerűbbek a gasztronómiai rendezvények, amelyeket a könnyűzene és a hagyományőrző fesztiválok követnek.
A hazai fesztiválkínálat megítélése pozitív a lakosság körében. A fesztiválok látogatása továbbra is nyári, szabadtéri program. A Magyar Turizmus Zrt. arra is kitért a felmérés során, hogy milyen jellegű fesztiválokat kedvelnek leginkább. A fesztivállátogatások nyolctizedében az utazók kifejezetten a fesztivál kedvéért keltek útra, négytizedében pedig az utazáshoz kapcsolódó, kiegészítő programlehetőségként szerepel az éppen zajló fesztivál. A fesztiválok közötti döntést a műfaj, jelleg segíti, de emellett fontos tényező a konkrét műsor, a hangulat és a fellépő produkciók is. A legnépszerűbbek a gasztronómiai rendezvények (30,8 százalék), amelyeket a könnyűzene (18,6) és a hagyományőrző fesztiválok (17) követnek.

– Természetesen nagy öröm látni, hogy a VOLT Fesztivál ma már nemcsak a soproni régió, de Magyarország negyedik legismertebb és legnépszerűbb fesztiváljává vált – kommentálta a kutatás eredményét Lobenwein Norbert, a VOLT egyik főszervezője. – Még jobb a helyzet, ha azt nézzük, hogy a 2. és a 3. helyen egészen más profilú fesztiválok szerepelnek, így mondhatjuk azt, hogy a maga műfajában a VOLT a második helyen végzett idehaza, az összehasonlíthatatlanul gigantikusabb Sziget után.

– Az örömbe azonban némi üröm is vegyül. Az eredmények fényében meglepetten láttuk, hogy a fesztiválok éve kapcsán megjelent kommunikációs anyagok többségében a VOLT vagy egyáltalán nem szerepel, vagy éppen csak egy sort szenteltek nekünk a szerkesztők – tette hozzá a főszervező.

Olvasóink írták

32 hozzászólás
12
 • 32. Keglovich 2010. június 17. 12:17
  „Kedves Máris!

  Szerintem most sok a munkájuk a szervezéssel,a VOLT bonyolításával.
  A fesztivál után érdemes lenne felvenni velük a kapcsolatot a soproniaknak járó kedvezmény érdekében.”
 • 31. máris 2010. június 17. 11:25
  „SOPRONI " VOLT " RENDEZŐK, MÉRT NEM LÁTOGATJÁTOK EZT AZ OLDALT!!”
 • 30. Keglovich 2010. június 17. 09:49
  „Én arra godoltam,hogy miden soproni aki rendelkezik állandó bejelentéssel kapjon némi kedvezményt.
  Pár száz forint is sokat jelentene!
  Jobban magáénak érezné a város a rendezvényt!!”
 • 29. máris 2010. június 17. 08:06
  „ÉS MI VAN A NYUDÍJASOK KEDVEZMÉNYÉVEL???AKI MÉG ARÁNYLAG FIATALNAK ÉRZI MAGÁT, SZERETI A ZENÉT, MÉG NEM SÜKET, NEM VAK,stb,,stb.”
 • 28. Keglovich 2010. június 16. 13:33
  „Kedves Soproni!
  A lakcímkártyás öteled nagyon tetszik s örülök,hogy elfogadod az én ötletemet,hogy némi kedvezményre lenne szükség.
  Igen a lakcímkártya igazolná azt,hogy ki a soproni s ki nem.
  A kollégistákért és a harkaiakért lobbizzon a saját önkormányzatuk.”
 • 27. bobo 2010. június 16. 13:06
  „A Balaton Soundon külön van a kemping jegy, mert a kemping is lekülönül a fesztiváltól. A Szigeten is a szeparált sátorhelyek miatt lehet ottalvós és hazamenős jegy. Viszont ha itt is megbontanák a jegyet, a sátorozást külön szedve, akkor elveszne a hely varázsa a leválasztott kemping miatt.

  A lakcímkártyás ötletet meg 80.000 látogatónál egyszerűen kivitelezhetetlennek találom. Ráadásul ki számítana soproninak? A harkaiak már nem? (pedig ott van mellette) Hol húznák meg a határt?

  Vagy mi van a kollégistákkal, akik szinte egész évben itt vannak? Ha viszont az ideiglenes lakcímre is megadnák, mindenki bejelentené magát egy soproni ismerőséhez rögtön.

  Egyébként így is rengeteg plusz szolgáltatást adnak a látogatóknak a szervezők. Különvonatot indítanak, külön volt busz jár a városban, a programfüzet tartalmazza a legjobb soproni vendéglátóhelyeket. Ráadásul számol előadás színesíti a programot, színházi produkciók, filmvetítések, saját rádióadás stb.

  Szerintem se olcsó a jegy, de meg lehet nézni, külföldön ennél sokkal kevesebb szolgáltatásért mennyivel drágább a belépő. Lehet, hogy több nagy fellépő van, viszont napközben sörözésen kívül nincs szinte semmi alternatíva.”
 • 26. Keglovich 2010. június 16. 12:39
  „Azt javaslom kűzdjünk mindkét célért.
  Ha így folytatjuk összehozunk egy választási programot.
  Nem akarsz indulni a polgármesteri székért?

  Remélem nem veszed sértésnek a soraim de igazat adok abban,hogy a parkolási díjakból is engedhetne a helyiek számára az önkormányzat és a VOLT belépőkből is kapjanak kedvezmény a helyiek.”
 • 25. soproni 2010. június 16. 12:37
  „NoBo! Hiába vennék meg más nevén a belépőt mert ,ha a bejáratnál kérnék a személyit és a lakcímkártyát ott kiszűrhetnék a bliccelőket.”
 • 24. soproni 2010. június 16. 12:34
  „Szivesen mennék én is,de sajna olyan borsosak a jegyárak és az egyéb szolgáltatások ,hogy fájó szívvel maradok itthon.(: Tényleg jó lenne,ha a soproniak kaphatnának kedvezményt,de erre a szervezők is gondolhattak volna! Egyébként bevétel növekedést az olcsóbb jegyárakkal is elérhetnék,mert biztos szivesen jönnének más városokból is többen,ha megengedhetnék maguknak.”
 • 23. NoBo 2010. június 16. 12:32
  „Ne tudod kiszűrni....
  Hogyan akadályozod meg, hogy XY anyukájának a nevén ne vegye
  meg pl.egy győri haverjának a belépőt??? Sehogy. Mert lehetetlen.
  Vagy fényképes belépőre gondolsz? Mert az vicces lenne.

  Inkább azért kellene küzdeni, hogy a soproni autótulajdonosok ne fizessenek a parkolásért,
  hiszen fizetik a teljesítményadót is az önkormányzatnak. Megjegyzem a semmiért....”
 • 22. Keglovich 2010. június 16. 09:22
  „Kedves NoBo!
  Én nagyon is komolyan gondolom,hogy a helyiek kapjanak kedvezményt s az ötlet mások szerint is jó.
  Én javasoltam és továbbgondolkodásra küldöm.
  A részletek kidolgozása nem csak az én dolgom de nálamnál okosabb emberek bizonyára kitalálnák,hogy milyen módon lehetne megállapítani és ellenörizni,hogy ki a valódi soproni s ki nem.”
 • 21. máris 2010. június 16. 08:29
  „HA MINDEN SZÍNVONALAS PROGRAMRA CSAK SPÓROLÁSSAL LEHET ELJUTNI, EGÉSZ ÉVBEN TEHETÜNK FÉLRE!!!AMI MARAD, ABBÓL ÉHEN HALHATUNK!!!”
 • 20. NoBo 2010. június 16. 08:05
  „coolzsu...
  Lehetett nyerni a Kisalföldben és a SopronPress-ben is jegyeket.

  Keglovich...
  Nem gondolod komolyan, hogy amiket írsz, az tényleg úgy lesz?!
  Tudod mennyi visszaélésre adna ez okot?? Pl.: onnantól kezdve
  csak és kizárólag annyiért mennének a jegyet, hiszen mindenki
  keres majd egy soproni lakcímmel rendelkező ismerőst... Én is
  inkább Gabika22 véleményét osztom. van 1 év a perselyre...”
 • 19. Keglovich 2010. június 15. 20:24
  „Kedves Coolzsu és Gabika!

  Köszi nektek,hogy elfogadjátok az ötletemet.
  Most már csak azt kell kigondolni,milyen módon tárgyaljunk a VOLT szervezőivel.
  Ha a következő polgármester elintézné a kedvezményes belépőt, bizonyára népszerű lenne a fiatalok körében,
  legyen az Walter vagy Fodor.”
 • 18. Gabika22 2010. június 15. 20:13
  „Keglovich 2010.06.15. 16:30
  :) Nem vagyok én Joshi Bharat! :) Én csak elmondtam, hogy így csinálom. Azok akik alapból nem dohányoznak és elég kevés a fizu vagy sok a kiadás, azoknak tényleg nagyon szar lehet.. nekem is volt ilyen évem vagyis éveim inkább.. na nem is mentem fesztiválozni.. örültem, ha a mindennapi betevőm megvolt. De csatlakkozva az előttem szólókhoz tényleg lehetne valami a soporni állandó lakcímmel rendelkező lakosoknak.”
 • 17. coolzsu 2010. június 15. 19:38
  „van az ötletben valami, ugyanis a belépő árában benne van a kemping használat, a sátorhely ára, amit egy soproni nem fog igénybe venni ugyebár! igazán lehetne kedvezőbb árú jegy a helyieknek... - a kezdet kezdetén még nyerni is lehetett itt-ott, ma már semmi, feltört a fesztivál, innentől fütty a csórókra ..(((( napi ötszáz spór? igazán gratula, ezek szerint van miből... de nem mindenkinek! ha heti ennyit tudnék félretenni a gyerekeim ellátása és a lakáshitel törlesztés mellett, már boldog lennék! - sajnos nem mindenki teheti meg! de ettől még a zenét kedvelheti szerintem... de hát ez van, akinek nincs pénze, ne hallgasson élő zenét...”
 • 16. Keglovich 2010. június 15. 16:30
  „Gabika!
  Gratulálok,hogy sikerült abbahagyni a dohányzást.
  Ez tényleg jó ötlet mert az egészséged mellett a lóvéd is megmarad.
  De mi van azokkal akiknek még cigire sem telik vagy egyáltalán nem is dohányoznak?
  Azoknak mit javasolsz?”
 • 15. Gabika22 2010. június 15. 15:42
  „10. Keglovich 2010.06.15. 08:32
  Nos én sem keresek milliókat csak azt mondtam ezelőtt 3 évvel hogy abbahagyom a dohányzást és annak árát, napi 1 db ciginek lerakom, "lekötöm". Hidd el, ha dohányoznék lehet én sem mennék. Vagy inkább havonta nem 2× hanem csak 1× mennék el bulizni és azon pedig havi 10-12 ezer forintot spórolnék. Nekem sokat jelent ez a 2 fesztivál a VOLT és a SZIGET. De úgy néz ki, hogy idén én sem megyek mindkettőre csak a SZIGETre, mert a maradék pénzből, Horvátországba szeretnék menni idén.
  Én így csinálom! Izlések és ficamok....
  Minden jót..”
 • 14. Keglovich 2010. június 15. 13:51
  „Természetesen én nem azt kérem a szervezőktől,hogy ingyen engedjék be a soproniakat hanem kedvezménnyel s így a soproni rajongók mégjobban támogatnák s magukénak érezhetnék a VOLTot.
  A tükközést, a szabályok elkerülését nem támogatom mert ha mindenki a trükkjeivel ingyen menne be akkor elszabadulna a pokol s nem lenne több fesztivál.”
 • 13. petry 2010. június 15. 13:29
  „50 milliót gyűjtöttek az árvízkárosultaknak a Stargarden fesztiválon 1 hete.
  http://www.sziget.hu/stargarden/hirek/stargarden_az_arvizkarosultakert.9401.html

  Ha egy fiatal ingyen akart bejutni, idén is megtehette, csak legyen kreatív.
  http://e-cafe.hu/rovidurl/584”
32 hozzászólás
12
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kábítószer-ültetvény a sopronkövesdi mosókonyhában

Gazdasági bűncselekmény gyanúja miatt keresték fel a vámosok azt a sopronkövesdi házat, ahol aztán… Tovább olvasom