Kisalföld logö

2019. 07. 16. kedd - Valter 14°C | 25°C Még több cikk.

Négy új önkormányzati képviselő

Újkéren vasárnap tartották meg az időközi önkormányzati képviselő-választásokat.
A testületbe bejutott képviselők: Csigóné Czeglédi Irma, Nagy Józsefné, Fodor János, Kovács Zoltán. Érvényes és eredményes volt az időközi önkormányzati képviselő-választás tegnap Újkéren. A 894 fő választásra jogosultból 196-an adták le voksukat, ebből kettő érvénytelen lett. A lapokon négy vagy annál kevesebb képviselő nevét lehetett megjelölni.
– A szavazatok összeszámlálása után Csigóné Czeglédi Irma 143, Nagy Józsefné 107, Fodor János 104, Kovács Zoltán 97 vokssal új önkormányzati képviselők lettek – tájékoztatta lapunkat Kövesi Ottóné, a helyi választási iroda vezetője. – Németh László Lajos, Tóth István György, Horváth István, Takács Nándor László nem jutott be a testületbe.
Az első képviselő még júliusban jelezte, hogy visszaadja mandátumát. A nyár végén további hárman mondtak le a képviselőségről. A polgármesterrel együtt eredetileg nyolctagú önkormányzati testület így határozatképtelenné vált, ezért volt szükség az időközi választásokra.

– Olyan emberekre szavaztam, akikben megbízom, és azt várom tőlük, hogy az ellentéteket háttérbe helyezve a faluért fognak dolgozni – mondta a csoportvezetőként dolgozó Tischler János a szavazóhelyiségből kifelé jövet. – Úgy gondolom, az új képviselők is átérzik annak felelősségét, hogy 2006-ig szól a megbízatásuk.

Véleményem szerint nem helyes, ha egy képviselő nem tölti ki a teljes ciklust, és idő előtt lemond, miközben a szavazók négy évre adtak bizalmat nekik. Fontos, hogy minél többen menjünk el szavazni, mert ezzel is véleményt nyilváníthatunk, és meghatározhatjuk azokat az embereket, akik döntéseikkel irányítják, vezetik a falut.

A testület tegnaptól immár ismét teljes létszámban működhet. Hogy mikor ülnek össze először az új felállásban, arról később döntenek. Egyik legfontosabb feladatuk azonban még ebben az évben a költségvetés megtárgyalása és elfogadása lesz.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ötvenmilliót jóváír a Sotáv

A Soproni Távhőszolgáltató Kft. 50,3 millió forintot fizet vissza a távfűtésbe bekapcsolt 6300 háztartásnak. Akinek tavaly októbertől idén októberig százezer forintba került a távfűtése és a meleg vize, az hétezer forintot kap vissza. A visszatérítés a háztartásonként felhasznált és kifizetett hőmennyiség alapján történik, így sokan nem kapnak csekket novemberben. Tovább olvasom