Kisalföld logö

2019. 01. 17. csütörtök - Antal, Antónia 0°C | 9°C Még több cikk.

Napokra a kosárlabda fővárosa lesz Sopron

A női Euroliga négyes döntője, a Final Four hatalmas összefogás eredményeként jön Sopronba, a szervezés máris elkezdődött.
 
A Nemzetközi Kosárlabda Szövetség (FIBA) döntésének értelmében Sopron rendezi a 2018-as női 
Euroliga négyes döntőjét április 20–22-én. Barcza Attila, a soproni önkormányzat sportbizottságának elnöke csütörtöki sajtótájékoztatóján ezzel kapcsolatban elmondta: sporttörténeti siker volt a Final  Fourba jutás, az pedig a sportdiplomácia eredménye, hogy a kormány, az önkormányzat, a Sopron Basket, a nemzetközi és a hazai szövetség összefogásával a város rendezheti meg a döntőt. Sopron napokra a kosárlabda fővárosa lesz...
A Sopron Basket csapata kiharcolta a döntőbe jutást, a sportdiplomácia pedig a soproni rendezést. Fotó: Magasi
A Sopron Basket csapata kiharcolta a döntőbe jutást, a sportdiplomácia pedig a soproni rendezést. Fotó: Magasi

 
– A legnagyobb köszönet a lányokat illeti, hiszen ők harcolták ki ezt a lehetőséget. Óriási élmény lesz a soproni családoknak, hogy saját városukban lehetnek részesei ennek  a sporttörténeti eseménynek. Sok sikert a szervezőknek, sok sikert a csapatnak. Hajrá, Sopron! – fogalmazott Barcza Attila bizottsági elnök.

Török Zoltán, a Sopron Basket ügyvezetője is az összefogást emelte ki elsősorban. 

– Embert próbáló feladatra vállalkoztunk, de máris hozzáfogtunk a szervezéshez. Előírások tömegét kell majd teljesítenünk a pályán és pályán kívül is. Ez egy nemzetközi verseny, Sopron világeseményt rendez, meg kell felelnünk az elvárásoknak – mondta el Török Zoltán. 
 A sajtótájékoztatón is hangsúlyozták, széles körű összefogás eredménye, hogy Sopron rendezheti a Final  Fourt. Felvételünkön Barcza Attila, az önkormányzat sportbizottságának elnöke és Török Zoltán,
A sajtótájékoztatón is hangsúlyozták, széles körű összefogás eredménye, hogy Sopron rendezheti a Final 
Fourt. Felvételünkön Barcza Attila, az önkormányzat sportbizottságának elnöke és Török Zoltán, a Sopron Basket ügyvezetője. Fotó: Magasi
Az ügyvezető a közvélemény türelmét kérte, a soproniakat leginkább érdeklő jegyeladási szisztéma ugyanis még kidolgozásra vár. 

– Elindult e téren is a közös gondolkodás, de a FIBA kötelező előírásait is teljesítenünk kell. Ugyanakkor szeretnénk, ha ez a döntő a soproniaké lenne, ezért saját bérleteseink, illetve az utánpótlásunk és családjaik, valamint a Sopronban lakcímmel rendelkezők nálunk előnyt élveznek. De óriási az elvárás, hatalmas az igény, az aréna befogadóképessége pedig véges. Ki fogunk dolgozni egy igazságos rendszert, de ehhez időre van szükségünk – jelentette ki Török Zoltán. 

Az idő most nagy ellensége a szervezőknek, már csak azért is, mert a hétvégén ugyancsak Sopron ad otthont a női Magyar Kupának. Az ország legjobb nyolc csapata lép itt pályára, s a rendezvénynek természetesen a Sopron Basket a házigazdája. 
Tévéközvetítés is lesz
A sajtótájékoztatón az is kiderült, az MTVA stábja végig itt lesz a soproni Final Fouron, a mérkőzéseket közvetítik és háttéranyagokat is készítenek. 
 

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Adómentes jövedelem: 11 ezer euró a határ Ausztriában

Adómentes jövedelem: 11 ezer euró a határ Ausztriában
Utánajártunk olvasónk kérdésének. Tovább olvasom