Kisalföld logö

2019. 07. 20. szombat - Illés 18°C | 31°C Még több cikk.

Nagylózsi férfi riogatta az autósokat - A 85-ös főúton hajtott szembe a forgalommal - videó

Nagylózsi férfi riogatta az autósokat - A 85-ös főúton hajtott szembe a forgalommal - videó
Egy 32 éves férfi rendszeresen a másik sávba hajtott át, hogy megijessze az autósokat. A nagylózsi férfi szerelmi bánatra hivatkozott.
A Soproni Járásbíróságon elkezdődött annak a 32 éves nagylózsi férfinek a büntetőpere, aki 2015-ben hónapokon át szándékosan a másik sávba hajtva ijesztgette és az útpadkára szorította le a szabályosan közlekedő autósokat a 85-ös főúton. Több ember élete forgott kockán.
– Várandós feleségemmel és kisgyerekünkkel autóztunk, amikor ledöbbentünk: a mi sávunkban közeledett felénk egy autó – mondta az egyik tanú dr. Gajdos Anikó bíró előtt a hátborzongató, két évvel ezelőtti történetről. – Nem kellett neki előznie, hogy a mi sávunkban haladjon. S mivel csak nem akart a saját sávjába visszatérni, az utolsó pillanatban kormányoztam az útpadkára az autónkat. Nagyon megijedtünk, jó pár napig bennünk maradt a félelem. Rossz volt elgondolni, mi lett volna, ha nem sikerül elkerülni az ütközést. Elmentünk a rendőrségre, s akkor derült ki, már többen jártak hozzánk hasonlóan.
 A bíróságon felelősnek érezte magát, s tettére magyarázatul szerelmi csalódásra hivatkozott.

A büntetőper során fertőszentmiklósi, fertőendrédi, kapuvári, budapesti, soproni, pápai és undi tanúk sora részletezte a hajmeresztő pillanatokat. Egy egykori autóversenyző is közöttük volt, aki állította: ha az utolsó pillanatban nem húzza félre a kormányt, frontálisan ütköztek volna. Egy 7,5 tonnás tehergépkocsi sofőrje is plasztikus képet adott az átélt jelenetről. A kamion megrakodva haladt Kapuvár felé, amikor egy szembejövő autó átjött az ő sávjába. „Látom, hogy az autós egyre jobban felém irányítja a kocsiját. De én már nem tudok jobban az út szélére húzódni, mert akkor felborul a kamion. Ő meg csak jön felém. Ekkor becsuktam a szememet, s vártam a csattanást. Egy pillanat múltán kinyitom a szememet, s a visszapillantóban látom, a teherautóm hátsó részétől alig pár centire száguld el az a kocsi. Ha személyautóval lettem volna, biztos utána eredek, mert ez nem játék!"
Közúti veszélyeztetéssel vádolják a férfit. Akadt olyan tanú, aki pár hónap alatt kétszer is átélte a hajmeresztő helyzetet.Összesen tizenegy rendbeli közúti veszélyeztetés bűntettével vádolta a vezetőügyész, dr. Czinege Helga azt a 32 éves nagylózsi férfit, aki szülei autójával valós veszélyhelyzeteket idézett elő. Végül egy fedélzeti kamera örökítette meg a rendszámát, így bukott le. A bíróságon felelősnek érezte magát, s tettére magyarázatul szerelmi csalódásra hivatkozott.
Ha az utolsó pillanatban nem húzza félre a kormányt, frontálisan ütköztek volna.

Mivel a férfi súlyos mentális problémákkal küszködik, az ügyvéd,  ifj. dr. Arszin Miklós az igazságügyi orvos szakértő, továbbá a vádlottat kezelő pszichiáter személyes meghallgatását indítványozta. Emiatt dr. Gajdos Anikó bíró a büntetőpert elnapolta.

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Három autó és egy segédmotor-kerékpár ütközött Sopron és a határ között a 84-esen

Három autó és egy segédmotor-kerékpár ütközött Sopron és a határ között a 84-esen
Egy ember sérült meg a balesetben. Tovább olvasom