Kisalföld logö

2019. 01. 24. csütörtök - Timót -3°C | 4°C Még több cikk.

Nagy Tamást megfenyegették

Sopron - Ismeretlenek megfenyegették Nagy Tamás MDF-es önkormányzati képviselőt – jelentette be kedden a politikus. Sajtótájékoztatóján Hock Zoltán, parlamenti képviselő arról beszélt, nem szavazzák meg a költségvetési törvényt.

Két fórumon is megfenyegették ismeretlen tettesek Nagy Tamás önkormányzati képviselőt (MDF). A fenyegető arra szólította fel, hogy hagyja abba a testületben végzett munkáját – ezt maga az érintett jelentette be kedden. – Szomorú, hogy ilyen megtörténhet a demokrácia huszadik évében. Bízom abban, hogy egyszeri esetről van szó, ami nem ismétlődik meg.

A sajtótájékoztatón Hock Zoltán, az MDF országgyűlési képviselője is megjelent, aki a készülő költségvetési törvényről beszélt. – Nemmel szavaz az MDF-frakció a novemberi voksoláson, mert úgy látjuk, a büdzsé nem szolgál jövőképpel. Az IMF-hitel előírásainak megfelelően négyszázmilliárdot von el, nélkülözve mindenféle hatástanulmányt. Az MDF ellenzi a közalkalmazottak bérének befagyasztását, és 13. havi illetményük megvonását.

Hock Zoltán hozzátette, frakciója a megszavazott Robin Hood-adót is ellenezte, mert az ahelyett hogy alacsonyabb energiafelhasználásra vagy korszerűsítésre ösztönözne, támogatja a fűtésfogyasztást.

Olvasóink írták

26 hozzászólás
12
 • 26. valaki13 2008. november 16. 10:19
  „CSALÁS NÉLKÜL NINCS ÜZLETI és POLITIKAI SIKER MAGYARORSZÁGON

  Hírszerző on-line
  2008. november 15.

  Magyarországon a gyenge kis- és középvállalkozói hazai tőkés réteg "ha nem csal, becsukhat", politikai támogatás nélkül életképtelen.
  Nálunk az "normális", hogy a politika megfelelő juttatás fejében "kisegíti" az üzleti szereplőket, a külföldi befektetőknek viszont ez nem tetszik, és ha tovább csúszunk a korrupciós listán, a nemzetközi tőke kivonul az országból.

  Tamás Pál szociológus, a Magyar Tudományos Akadémia Szociológiai Intézetének igazgatója a Deák Ferenc Közéleti Klub vitaestjén kifejtette: a kelet-európai kapitalizmus kezdettől fogva politikai kapitalizmus, alkuk eredményeként született politikai döntés kreálta, nem fokozatosan épült ki, mint nyugaton. A magyar üzleti réteg ezért egyáltalán nem hűvös távolságtartással viszonyul a politikához, sőt kifejezetten érzékeny a pártok ténykedésére.

  Bauer Tamás, közgazdász szerint Magyarországon az "égbekiáltó disznóságok" nem azért történnek általában, mert a politika a tőke fogságába kerül, hanem azért mert a politika rátelepszik a tőkére. A fordított viszony abból is jól látható, hogy a politikusok fittyet hánynak a vállalkozók reformköveteléseire. Az üzlet a politika fogságában sokkal nagyobb társadalmi veszélyt hordoz, mint amikor a politika az üzleti világ nyomásának engedelmeskedik - hangsúlyozta a volt szabad demokrata politikus.

  Kölcsönös függőség
  Az országra jellemző politikai kapitalizmus miatt Tamás Pál szerint a a gyenge, jobbára kis- és középvállalkozói hazai tőkés réteg, aki "ha nem csal, becsukhat", életképtelen az állam támogatása nélkül. Ez a támogatás történhet egy cégnek juttatott állami megrendeléssel, fejlesztési pénzek "megfelelő" helyre terelésével, vagy akár a versenytársak piacról való kizárásával. Politikai támogatás az is, hogy a mindenkori kormányzat a rendszerváltás óta vállalkozások tömegét segíti azzal, hogy elnézően hozzájárul az adókerüléshez, ami leginkább a tömeges méreteket öltő minimálbéres foglalkoztatásban valósul meg.
  A politika is tőkefüggő, szüksége van a pénzre, de nem csupán a politika van a tőke fogságában; Magyarországon a hazai tőke politikai kiszolgáltatottsága miatt kölcsönös a függőség - szögezte le Tamás Pál. Sem a politika, sem a tőke nem ártatlan ebben a játszmában, mindkettő érdeke olyan gazdasági és politikai szabályozás kialakítása, amely megfelel a céljainak.
  Önkormányzati korrupció
  Bauer Tamás közölte: mindennaposak az önkrományzati szinten zajló korrupt ügyek, pédául egy építési engedély kiadása vagy egy ingatlan eladása gyakran múlik azon, hogy a hatalmon lévő helyi párt megkapja-e a részét az üzletből. Javarészt tehát, helyi szinten, az üzleti élet van a politika fogságában, és ez a kölcsönös korrupció jellemzi a magyar demokrácia eddigi 18 évét is.
  Bauer Tamás kiemelte: minden próbálkozás e lánc széttörésére kudarcot vallott, mert a politikai szereplők a jelenlegi állapotok fenntartásában érdekeltek. A vállalkozók ezt tudomásul veszik és alkalmazkodnak, mert ez az elfogadott, "normális" állapot.

  Bauer Tamás szerint a korrupció elleni harcot a párt- és a kampányfinanszírozás terén kell megvívni, és radikálisan meg kell szigorítani az összeférhetetlenségi szabályokat is. A volt politikus közölte: a fehérítést Magyarországon nem lent a vízvezezeték szerelők szintjén, hanem a politikai vezetőknél kell kezdeni. Ha nem szorítjuk vissza a korrupciót, a magyar gazdaság tönkremegy - figyelmeztetett Bauer Tamás.

  Egyre lejjebb csúszunk a listákon

  Magyarország a korrupciós érzékelési index nemzetközi rangsorában a 47. helyre csúszott vissza a tavalyi 39. helyről. A régióban Szlovénia és Észtország után az idén Csehország is megelőzte. A TI ügyvezetője, Alexa Noémi szerint a hazai korrupció melegágya a párt- és kampányfinanszírozás átláthatatlansága és az ezzel gyakran összefüggő túlbonyolított közbeszerzési rendszer. Amennyiben a korrupció elleni hatékony fellépés elmarad, Magyarország régiós pozíciója veszélybe kerülhet, ugyanis a korrupció terjedése gátolja a gazdasági növekedést - figyelmeztetett az ügyvezető.

  Többek között a korrupciónak köszönhetjük azt is, hogy a Világgazdasági Fórum 2008-2009-re vonatkozó Globális Versenyképességi Jelentésében Magyarország helyezése a tavalyihoz képest 15 hellyel rosszabb, jelenleg a 62. a rangsorban, és az Európai Unió tagállamai közül csupán Görögországot, Romániát és Bulgáriát előzi meg. Csehország, Szlovákia és Lengyelország a 33. és az 53. hely között található a világ versenyképességi hierarchiájában. Ez az eredmény már csak azért is aggodalomra ad okot, mert velünk ellentétben jelentősen javította versenyképességét több délkelet-európai állam is: Románia, Bulgária, Szerbia, Macedónia, de különösen a 82. helyről a 65. helyre előretörő Montenegró.

  Elmennek a befektetők?

  Greg Dorey brit nagykövet a magyarországi korrupció kapcsán lapunknak adott interjújában elmondta: a brit üzletemberek legalapvetőbb tapasztalata, hogy a korrupció miatt nálunk drágább üzletelni. A leggyakoribb panasz a közbeszerzési eljárásokra van. Nem egyszer előfordul: hiába felel meg valaki a pályázati feltételeknek, adja a legkedvezőbb ajánlatot, és nyeri el esetleg a szerződés jogát, az utolsó pillanatban egyszer csak kizárják valamiért, és mégis egy olyan cég nyer, amelyről tudható, hogy nem tiszta eszközökkel operált.

  A legnagyobb baj általában az átlátható üzletmenet hiánya. Már csak azért is, mert ilyen körülmények között sokkal nehezebb üzleti döntéseket hozni, ettől is drágább lesz a működés. Emellett több brit nagyvállalat képviselői is panaszkodtak már, hogy szerintük irreális mértékű pénzbüntetéseket fizettetnek velük, csak azért, mert a büntető hatóságnak egyszerűen anyagi érdeke származik belőle.

  A nagykövet szerint a legfontosabb, hogy egy egyszerű, és átlátható rendszer jöjjön létre, amit mindenki ért, és ami mindenki számára azonos feltételeket biztosít. A másik nagyon fontos ügy Greg Dorey szerint a helyi, és megyei önkormányzatok működése. A már említett közbeszerzésekkel együtt ez a három fő kérdéskör, ahol a legsürgetőbb a megoldás - hangsúlyozta a nagykövet. "Az önök országának demonstrálnia kell, hogy lépéseket tett, különben gazdasági veszteségeik származnak a magas korrupcióból, hiszen elmennek a befektetők" - tette hozzá.”
 • 25. valaki13 2008. november 13. 13:04
  „Feljelentett egy fórumozót egy képviselő
  Rendőrségi eljárást kezdeményezett egy internetes fórumozó ellen Orosháza volt polgármestere, amiért kritizálta az egykori városvezető tevékenységét - írja a Magyar Nemzet.
  A rendőrség gyorsan megtalálta a számítógépet, amelyet a fórumozó használt, de végül nem vontak senkit felelősségre.
  Nem tűri a bírálatot Orosháza korábbi polgármestere: rendőrségi eljárást kezdeményezett egy internetes fórum egyik hozzászólójával szemben - írja a Magyar Nemzet, amely az Orosházi párbeszéd című lap cikke nyomán számolt be a történtekről.
  A két évvel ezelőttig szocialista, jelenleg jobboldali vezetésű Békés megyei város egyik lakosa az interneten - Sajtosszenya néven - kritizálta a volt polgármester tevékenységét.
  Mint írta, a polgármester tervei, elképzelései "egy megalomániás diktátor vetélt agyszüleményei, amely nélkülöz minden ésszerűséget, és csupán a látványosságra koncentrál". "Haszontalan dolgok. A város tele van holt tőkével és adóssággal. Milliárdos nagyságrendű pályázati pénzeket (amelyekből jutott rendesen a Fetser-nómenklatúrának is) költöttek el olyan dolgokra, amelyek feleslegesek" - tette hozzá.
  A fórumozó kijelentései miatt a lap szerint a képviselő először feljelentést tett a bíróságon, majd az ügyészség rágalmazás gyanúja miatt nyomozást rendelt el, amelyet a Csongrád megyei rendőrség bűnügyi osztálya folytatott le.
  A nyomozók az internetes szolgáltatótól kikérték a hozzászóló számítógépének IP-címét, így megtalálták az előfizetőt, akit - családtagjaival együtt - kihallgattak.
  Mivel azonban a lakás egyik szobájában található számítógépet bármelyikük használhatta, a rendőrök nem tudták megállapítani, kit takar a Sajtosszenya név, és lezárták az eljárást.
  A Magyar Nemzetnek arra a felvetésére, hogy közszereplőként többet kell tűrnie, a képviselő azt válaszolta, hogy nem szereti, ha valaki "elbújik a véleménye mögé". Szerinte egy joghézagról van szó, és kíváncsi volt, "mi hozható ki az esetből: lehet szankcionálni, vagy sem". "Előfordulhat az is, hogy túlságosan konzervatív módon viszonyulok az internet újításaihoz" - tette hozzá a politikus.”
 • 24. jockey 2008. november 13. 12:53
  „21.

  Én is olvastam és szerintem is gyalázatos dolog! Egyre több lépést teszünk visszafelé. Ha így folytatjuk, megint eljututnk odáig, hogy aki nem bírja befogni a száját és szidni merészeli az éppen aktuális hatalmasokat, eljön majd érte a nagy fekete autó. Azt csak halkan jegyzem meg, hogy a médiahatóság létrahozását vajon ki kezdeményezte, illetve a fórumozót feljelentő politikus MSZP-s volt.”
 • 23. Feri1 2008. november 13. 11:44
  „Olvastam annak idején a "Nagy" fenyegetést.
  Röviden: valakinek vélt v. valós elszámolási vitája van Nagyúrral még a Korona-üzl. központ építése kapcsán. Nem szívesen látja és olvassa az üzleti ellenfelét az újságban, mert ő máshogy ítéli meg, ismeri a képviselőt.
  Szerintem sem itt a fórumon kell névtelenül irogatni ilyen témában. Ha gondjuk van beszéljék meg.
  De: szerintem is vihar a biliben ezt úgy tálalni, hogy több fórumon is megfenyegették Nagy Tamást. Szánalmas. Szerintem.”
 • 22. Jay80 2008. november 13. 09:16
  „Megpróbálok hozzád felnőni, igaz soha nem leszek olyan jó, de remélem egyszer büszke leszel rám.Ha már remekmű "Arról írj véleményt amiről meg vagy győzödve és bizonyítani tudod. Még van mit fejlődnöd." Ez vonatkozik rád is barátom. Kedden találkozunk. addig is helló”
 • 21. TancsKaszabell 2008. november 13. 09:14
  „Az imént olvastam!Felállt a hátamon a szőr !Nem szívesen idézek ebből a forrásból.

  "Rendőrségi eljárást kezdeményezett egy internetes fórumozó ellen *MODERÁLVA*egy képviselő, *MODERÁLVA* volt polgármestere, amiért kritizálta az egykori városvezető tevékenységét - írja a *MODERÁLVA*. A rendőrség gyorsan megtalálta a számítógépet, amelyet a fórumozó használt, de végül nem vontak senkit felelősségre."

  Szerintem :
  Megsértődött "valaki",de most a másik oldalról.
  Most hozzák létre a "médiahatóság" ,-ötpárti egyeztetéssel!, működési elveit,szabályait.
  Lehet hogy " most aztán vége lesz a fórumozóknak az újságíróknak a tv- rádiónak, vagyis minden olyan médiának ahonnan az embereket lehetne tájékoztatni."
  Nahát!
  Hogy merészelnek véleményt nyilvánítani az emberek? Helyettünk, politikusok helyett!
  Egyre többször tapasztalom,hogy a politikusok egy része úgy gondolja,hogy ő bírálhatatlan. Szerencsére elmúltak azok az idők amikor embereket lehetett meghurcolni a véleményük miatt.
  Elmúltak?”
 • 20. fcsoproni 2008. november 13. 08:20
  „Jay80 2008.11.12. 19:38
  fc soproni. Van aki dolgozik, és vagy te
  Megtaláltál megint? Te nem is tudsz itt mást csak fölényeskedni és a másikat gúnyosan cikizni. Nem fog sikerülni. Amit idéztem tőled az egy remekmű, csak nem igaz. Arról írj véleményt amiről meg vagy győzödve és bizonyítani tudod. Még van mit fejlődnöd.”
 • 19. Intel 2008. november 12. 22:18
  „Jay80 miről beszélsz?

  Itt fenyegették meg, és ha beszélhetnék a jobb oldalról, akkor megtenném.
  Viszont bízok benne, hogy lassan pár képviselő megteszi Sopronba.
  Sajna még nem merik, mert megvannak ők is félemlítve!
  Tudnák Neked másolni dolgokat, és elárulom Neked, hogy eléggé gondok vannak a helyi város vezetésen belül!

  Erre varrjál gombot!
  Egyszer valakik kitálalnak, aztán majd megnézzük mit írsz rá...”
 • 18. Jay80 2008. november 12. 19:38
  „fc soproni. Van aki dolgozik, és vagy te. Ezért nem szólt hozzá még több ember, de ez megint szerintem egy nagy kamu, ha megfenyegették, tegyen feljelentést és ne itt "celebeskedjen".
  Intel, ha majd lesz bizonyíttékod akkor vedd elő a fideszt, amúgy meg nem ez lenne az első ha egy mdf-ről kiderül, hogy saját magukat sajnáltatják”
 • 17. jockey 2008. november 12. 19:07
  „Menj repülővel Jocó, akkor nem tudnak belédkötni.”
 • 16. joco 2008. november 12. 16:48
  „látó 2008.11.12. 15:11 tudod nem ennek kéne a lényegnek lenni, de ha párszáz fös mélymagyarkodo miatt a kinti magyarok és mi akik kint dolgzunk ill.átutazunk szivjuk. hát ez is lényeg”
 • 15. látó 2008. november 12. 15:11
  „Tudájátok honnan mentek a "szélsőjobbosok" Szlovákiába! Nyíregyházáról, mind a 28-an...de jó van miről megint beszélni! Mert ma ez a lényeg!?”
 • 14. joco 2008. november 12. 08:49
  „Tisztelem és becsülöm azt amit Nagy Tamás-mint ön.képvieselö tett megválasztása ota-nem rá és pártjára szavaztam-de ö legalább megmutatta a többi párt tagjainak, hogy lehet a "válsztokkal" a választási idöszakon kivül is beszélni, véleményt cserélni.Valoszinü, hogy sok-föleg ideologia kérdésben- nem értek egyett Vele, de amit tett és tenni akar SOPRONÉRT azért TÁMOGATNI fogom. Fenyegetés: az a sok verbális tojásdobálo-elsösorban szélsöjobbos- mást nem tud FENYEGETNI.Van olyan honlap ahol névsort adnak közre, -lakcim és telefonszám közlésével- a "káros" "népitélet" alá vonando személyekröl, volt olyan is mikor a Parlament elötti lámpavasra "akasztottak" névlegessen politikusokat. Hát sajnos a törvényeink az ilyen és hasonlo dolgokat engedik, a "szolásszabadság jogán", de kérem a másik felet miért nem illeti meg az a jog ,hogy szabadon és félelem mentessen éljen Magyarországon.Miért kell most attol tartanom, hogy ha ki-ill.átutazok slovákián- a mélymagyarkodo, nyilas jelmezes csöcselék miatt- a kinti hasonlo szélsöjobbos elv-társaiktól inzultusban lesz részem? Miért?”
 • 13. fcsoproni 2008. november 12. 07:59
  „Tényleg hova tüntek a gyülőlködő, a témákhoz semmit nem szóló emberek? Talán így tisztulnak az oldalak.
  Az MDF politikája elég érdekes, a megmentő Lengyel úgy szavaz ahogy akar? Kiváncsi lennék Csapody István véleményére, Nagy úr őt is hivja meg valamikor.”
 • 12. istván51 2008. november 12. 07:18
  „Milyen munkát végez a testülettben?! Majd a választok megmondják,és értékelik a következő választáskor.
  Deén emlékszem ara is hgy a két évvel ezelőti választáskr szinte "habzott a szája"ugy kommunistátott.MIndamelett hogy elismerem tett az utobbi időben a városáértt egy két dolgot.
  Ellenzéki párt nemnszavazza meg a költségvetést/mondja a szlogen/akor Miről beszél Hack ur!Persze kivéve az MDF-be beült fideszes kisgazda képviselőt,mertaz egyezség szerint ő ugy szavaz ahogy akar.

  Tamás! szeruntem te csak tedd mit helyesnek látsz és majd a választok ké év mulva eldőntik kinek volt igaza.

  Hack úr! a kőltségvetést nem szavazza meg,de a számlanélküli költségtéritést azt felveszi! Nemde?!”
 • 11. Intel 2008. november 11. 22:43
  „10.
  Szerintem érthetően fogalmaztam.
  Ha bizonyítékom lesz, akkor kijelentő mondatot írok, és persze bizonyítani fogok!

  Ami most kezdődött ez a kezdet, mivel lassan fel kell venni a 3milliárd hitelt, és ha nem sikerül, akkor be áll a csőd.
  vannak sejtéseim...
  Érdekes módon, amióta csak regisztráltan lehet írni, eltűntek a véres szájú jobbosok is.
  Talán emlékeztek mit mondtam, kik állnak mögöttük...
  Csak figyeljetek éberen...”
 • 10. jockey 2008. november 11. 22:35
  „8.

  Utolsó sorra valami bizonyíték? Mert ha nincs, akkor ez rágalmazás. Csak úgy mondom. Ha van, akkor meg elő vele! A fenyegetésről meg annyi a véleményem, hogy vihar a biliben.”
 • 9. creat 2008. november 11. 22:29
  „7, 8
  Igazából én nem kivántam képviselni Nagy urat, mert erre se jogom se fölhatalmazásom nincs. Viszont az említett n.felsőlöver bennem vélte felfedezni Nagy urat. Valószínüleg amiért bizonyos dolgokban Nagy úrral egyetértek, hasonlóak a gondolataink.
  A fenyegetésre visszatérve, én abban bízom, hogy egy magányos farkasról van szó, aki itt próbál erős lenni, és semmi ennél komolyabbról nincs szó. Persze véleményemmel nem szeretném az éberséget elaltatni, mert mint tudjuk az ördög nem alszik, csak bóbiskol.....”
 • 8. Intel 2008. november 11. 21:38
  „7.
  Számomra is érdekes volt, és felháborító!

  Remélem meg lesz aki ilyet tett, és felelni fog!
  Ezért kértem Nagy Urat, hogy tegye meg ellene a lépéseket!
  Eddig miért nem lépett ellene ha tudott valamit?

  Szerintem az egészségház áll a dolgok mögött!
  Na meg a Soproni Fidesz...”
 • 7. TancsKaszabell 2008. november 11. 21:01
  „Eddig tartott,nem hagyott nyugodtan ez a dolog!
  Végig néztem a véleményeket.Egyetlen ,de többször is ismétlődő fenyegetést
  találtam "n,felsőlőver" nick nevű,- eddig általam nem ismert fórumozótól,
  (Leleplezés ígérete,bírósággal fenyegetés a többi szimpla sértő szöveg)továbbá
  néhány felszólítást írt.
  "Nem szeretném ha megnyílvánúlna!"
  "Nagyon gyorsan ajánlom felszívódni mert komoly anyagom van tényekkel."
  aki mindez elött a "creat" nevű levelezőt Nagy Tamásnak nyílvánította.
  Az adok-kapokban "Nagy Tamást" creat nevű fórumozó képviselte.
  Ezt a kellemetlen "dialógust" ezzel zárta,idézem:"Dióhéjban ennyi.
  A NAGY KOMLEX CSALÁSOK AZOK MÉG HÁTRA VANNAK.
  Ezzel az ügyet itt nyilvánosan is lezártam a többit a bíróságon folytathatjuk.
  MELEGSZIK a talaj nem!"
  Késöbb Nagy Tamás nyugodt érveléssel felkérte "n.felsőlőver" nevű fórumozót
  hogy tárja a nyilvánosság elé amit tud.
  Valamint figyelmeztette rágalmazásainak várható jogi következményeire.”
26 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rádonyi László: Az eredményeknek örülni kellene

Sopron - "Tudomásul kell a politikai szereplőknek venni, hogy az önkormányzat beruházásai nem… Tovább olvasom