Kisalföld logö

2019. 01. 23. szerda - Zelma, Rajmund -7°C | -1°C Még több cikk.

Nádasba palántázott kábítószer

Nemeskértől mintegy kilométerre, elhanyagolt, sáros nádasban kisebb kenderültetvényre bukkant két vadász. A rendőrség eljárást indított a palánták tulajdonosa ellen, aki saját fogyasztásra ültette a kábítószert.

A két hivatásos vadásznak, akik Nemeskér határában éppen zsákmányra vártak, az tűnt fel, hogy miután két fiatalember eltűnik a nádasban, még sokáig susog a nád. Amikor távozni látták a gyanús alakokat, benéztek a sűrű növényfal mögé, s döbbenten látták a frissen ültetett, mintegy húszcentis kenderpalántákat. Pontosan negyvenöt darab nyújtózott a fény felé... A vadászok azonnal értesítették a rendőrséget.

– A falu határától messze, egy nehezen megközelíthető helyen találták meg helyszínelő kollégáim a kenderpalántákat, amiket természetesen begyűjtöttek – mondta el tegnap a Kisalföldnek Milchram Ildikó rendőr százados, aki hétvégi ügyelete alatt igyekezett pontot tenni a kenderültetvény rejtélyének végére. A rendelkezésükre álló adatok alapján a nyomozók el is jutottak a növények gazdájához, egy 27 éves, soproni, jelenleg munka nélküli fiatalemberhez. A férfi lakásában tartott házkutatás során kábítószer fogyasztásához használt eszközöket és kevés anyagmaradványt talált a rendőrség. Egy, a fiatalember tulajdonában lévő vidéki házban viszont nagyobb mennyiségű kendert foglaltak le.

Milchram Ildikó elmondta, a gyanúsított megtagadta a vallomástételt, azt azonban elismerte, a kendert saját fogyasztásra ültette. A rendőrség kábítószerrel való visszaélés miatt eljárást indított ellene és szakértőket kért fel annak megállapítására, hogy a lefoglalt palánták és a megtalált anyagmaradványok milyen kábítószernek minősülnek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Véget nem érő perek

Horváth Zsolt éppen a Várkerületen sétált négy éve, amikor igazoltatták, majd bekísérték a… Tovább olvasom