Kisalföld logö

2019. 02. 22. péntek - Gerzson 0°C | 10°C Még több cikk.

Múzeumok éjszakája Fertődön és Nagycenken

Múzeumok éjszakája Fertődön és Nagycenken
Az idei évben is csatlakozik a fertődi Esterházy-kastély és a nagycenki Széchenyi István Emlékmúzeum a Múzeumok éjszakája országos programsorozathoz.
Fertődön június 24-én 18.15 órától a fertődi Zeneiskola rövid trombita koncerttel köszönti a látogatókat a díszudvar díszlépcsőjénél. 19.00 órától Georg Philipp Telemann halálának 250. évfordulója alkalmából a Marionettszínház színpadán Vashegyi György és az Orfeo Zenekar előadásában hallható lesz Telemann: Der Tod Jesu oratóriuma. Az esti koncertet a Bartók Rádió élőben közvetíti. A rendezvény során barokk ruhás hostessek kísérik és invitálják a látogatókat az egyes programokra.

A fertődi múzeumok éjszakája program regisztrációhoz kötve ingyenes. Regisztrálni az Esterházy-kastély recepcióján a + 36 99/537 640 telefonszámon és az info@eszterhaza.hu email címen lehet.

Regisztráció nélkül jegyek az Esterházy-kastély recepcióján és jegymester.hu weboldalon kaphatók.

Nagycenken 17.00 órától Kontli László amatőr fotós kiállításának megnyitója kezdődik az emeleti kiállító teremben. Ezt követően 17.45 órától „Széchenyi és a lovak - nyergeljünk fel egy lovat" bemutató előadásra kerül sor a Lovardában. 18.15-20.00 óra között lovas programokat tartanak a füves lovas pályán: könnyűlovas harcbemutató, lófuttatás, gyerekprogramok, póni lovaglás, lovas kocsizás a kastélyparkban és egyéb családi programokra számíthatnak az idelátogatók. Előzetes regisztrációhoz kötötten 17.45-21.00 óra között tárlatvezetéseket tartanak a múzeumban reformkori hangulatban. A programra regisztrálni a vadasz.zoltan@eszterhaza.hu e-mail címen lehet. 19.30 órától kamarakoncertet hallgathatnak az érdeklődők a Kastélykápolnában. A koncert előadói Jacsó Erika és Horváth Ábel. 21.00 órától táncházat  tartanak a Virágházban a Pendelyes Kulturális Egyesület vezetésével. Programzárásként 21.15 órától lámpás kincskeresés várja a gyerekeket a kastélyparkban.

A programokon való részvétel díjmentes!
 


 

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Erkélyükön landolt a drón Sopronban

Korábban is láttak már a házuk fölött röpködő drónokat, de arra nem számítottak, hogy az egyik a… Tovább olvasom