Kisalföld logö

2019. 01. 20. vasárnap - Fábián, Sebestyén -4°C | 2°C Még több cikk.

Munkagödör fala temetett maga alá egy vállalkozót Sopronban

A soproni sportaréna felújításai munkálatai során történt a tragédia csütörtök délután, a munkás a helyszínen meghalt.

18. 05 - Kézi szerszámokkal estek neki a földnek a soproni tűzoltók, aztán egy erőgépet is bevetettek csütörtökön délután az Aréna mellett, hogy minél előbb rátaláljanak arra a férfira, akire közműépítés közben omlott rá a föld.

A mentők is a helyszínen várták, hogy segíthessenek, sajnos mire megtalálták a férfit, márcsak a halál beálltát tudták megállapítani.

– A soproni tűzoltóegység éppen a Táncsics utca laktanyába tartott, amikor 14 óra 24 perckor riasztást kapott, hogy a munkagödör emberre omlott. Öt perc múlva a helyszínen voltak a kollégáim, tizen azonnal ásni kezdtek.

Előbb kézi szerszámokkal, majd egy erőgép segítségével dolgoztak megállás nélkül. Számunkra az emberélet megmentése volt az elsődleges, sajnos nem sikerült – tudtuk meg Molnár Sándor, tűzoltó alezredestől, a katasztrófavédelem soproni kirendeltségének vezetőjétől.

A soproni sportaréna felújításai munkálatai során történt a tragédia. Fotó: Nyikos Péter
A soproni sportaréna felújításai munkálatai során történt a tragédia. Fotó: Nyikos Péter


Nekik a további omlást is meg kellett akadályozniuk, támaszrendszerrel igyekeztek megszüntetni az újabb földcsúszást.

A gödör, ami emberéletet követelt körülbelül nyolc méter hosszú, három méter széles és hét méter mély volt... Úgy tudjuk, nem volt kidúcolva.

A megyei rendőr-főkapitányság bűnügyi osztálya halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétség gyanúja miatt, a Munkavédelmi Felügyelőség bevonásával indított nyomozást ismeretlen tettes ellen – közölte a megyei szóvivő.

További részleteket közöl a szomorú tragédiáról a holnapi Kisalföld.

16.22 -  Egy ott dolgozó munkásra omlott egy munkagödör fala Sopronban, a Lackner Kristóf utcában. A városi hivatásos tűzoltók az erőgép kiérkezéséig kéziszerszámokkal kezdték meg a betemetett ember mentését, támaszrendszerrel igyekeztek megszüntetni a további omlásveszélyt.

A munkagéppel, illetve a kézi erővel folytatott mentést követően az egységek kiemelték a munkást, a mentők vizsgálata azonban már csak a halál beálltát tudta megállapítani - tájékoztatott a katasztrófavédelem.
15.30 - Az Aréna felújításai munkálatai során az épület mellett földmunkát végeztek. Információink szerint egy helyi vállalkozót maga alá temetett a megindult föld, és a munkás a helyszínen életét vesztette.

A katasztrófavédelem nagy erőkkel biztosítja a helyszínt, aki teheti, kerülje el az Aréna környékét.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egy nap háromszor - Őrizetben egy örömlány Sopronban

A pápóci asszony beismerte, hogy tiltott prostitúciós tevékenységet folytat, aznap két férfinak -… Tovább olvasom