Kisalföld logö

2019. 07. 21. vasárnap - Dániel, Daniella 21°C | 33°C Még több cikk.

MSZP elnök Sopronban - Ne legyenek néma kacsák a helyi Fidesz képviselői

Tóbiás József, az MSZP helyi elnöke Sopronban három területen - szociális támogatás, egészségügy, oktatás - lát jelentős gondokat.
  
Az országjáró körút keretében Sopronba érkezett csütörtökön Tóbiás József, a Magyar Szocialista Párt (MSZP) elnöke. A politikus találkozott a helyi vezetőséggel, a tagsággal, de ezt megelőzően sajtótájékoztatót tartott.

- Sopron semmiben sem különbözik az ország más önkormányzataitól, a szociális ellátórendszer szétverése itt is érezteti a hatását - kezdte a politikus. - A városban március elsejétől, a kormány kegyének köszönhetően tudják folyósítani az egyes szociális támogatásokat. Sopron gazdálkodása nem fenntartható.

Tóbiás József ezt követően kitért a helyi gyógyközpont helyzetére.

- Emlékszem még arra az időszakra, amikor közösen fáklyás menettel tiltakozott a város az akkori kormányzat terve ellen, amely szerint nem lett volna súlyponti a helyi kórház - folytatta.

- A mostani Fidesz-kormány szándéka nem egyértelmű: az intézmény önálló marad, vagy valamely más kórházhoz betagozódik? Legyen világos, a térségben élő százezer ember is helyben jut hozzá például a fül-orr-gégészeti, esetleg belgyógyászati kezelésekhez, vagy a betegeknek más városba kell utazniuk. Örvendetes, hogy több tíz milliárd forintos uniós, és hazai pénzt érkezett a fejlesztésre.

Ám az életpályamodell nem oldja meg az ágazatban dolgozók helyzetét. A környező országokban magasabb fizetést és jobb szakmai előrelépési lehetőséget kínálnak. S ezt különösen érezhető, itt a határ mentén.

A pártvezető végezetül, a Nyugat-Magyarországi Egyetem (NYME) sorsával foglakozott.

- Választ szeretnénk kapna arra a kérdésre, hogy a jövőben is Sopron lesz-e az NYME központja, úgy hogy működnek karok Szombathelyen és Mosonmagyaróváron - tette hozzá.

- Ezen két kar korábban már kinyilvánította leválási szándékát. A parlamenti felszólalásokkor elhangzik a Fidesz képviselőktől, hogy Sopron, a Hűség Városa. Jó lenne, ha mindez nemcsak a toposzok szintjén, hanem a napi küzdésben is megjelenne.

Kránitz László, a párt megyei elnöke zártásként kiemelte: a soproni Fidesz képviselők ne legyenek néma kacsák. Lobbizzanak azért, hogy az egyetem a jövőben is magas színvonalon működjön és használható tudást adjon. A szombathelyi fideszes politikus már megszólalt ezt ügyben.     
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Áron dala nyert - A Petőfi Színház hangszerelője írta Boggie-nak a zenét

Csemer Boglárka és a Wars For Nothing című dal képviseli Magyarországot a bécsi 60. Eurovíziós… Tovább olvasom