Kisalföld logö

2019. 01. 17. csütörtök - Antal, Antónia 0°C | 10°C Még több cikk.

MSZP: Együttműködést sürgetnek

Sopron - Biczi László önkormányzati képviselő (MSZP) sajtótájékoztatóján elmondta, a jelenlegi városvezetés az elmúlt két évben számos hibás döntésével majdnem csődbe sodorta Sopront.
Az utolsó pillanatban kapott a város hitelt, amikor már teljesen kiszolgáltatott helyzetbe került. Ezzel együtt a csütörtöki közgyűlésen az MSZP-frakció több lényeges kérdésben támogatta a városvezetést. Ebben a kiszolgáltatott helyzetben minden ésszerű segítséget megadnak a város stabilizálása érdekében. Felhívják azonban a figyelmet, hogy jövőre semmilyen felesleges kiadást nem szabad vállalnia a városnak. Jövőre már nem lehet 100 milliót költeni tv-s és újságszereplésekre és nincsen helye több elhibázott kútfúrásnak sem. Felajánlják segítségüket a város felelős gazdálkodásának tervezésében és remélik, hogy 2009-ben végre elkezdődik az érdemi együttműködés.

Olvasóink írták

24 hozzászólás
12
 • 24. valaki13 2008. december 28. 07:52
  „AZ "ELITNEK" édes mindegy, honnan jön a pénz: ha az adóelkerülésre és pénzmosásra szakosodott offshore cégek juttatják vissza Magyarországra a tisztességtelenül kivitt, rosszabb esetben elrabolt pénzeket, akkor az is nagyon jó. Csak jöjjön a "zsé". Immáron semmi nem számít: ha adózatlan, törvénytelen pénzeket kap meg az állam, az sem baj. Csak kapják meg képviselői fizetésüket és igazolatlanul felvehető költségtérítésüket.
  Ha kellően nagy pénzeket mosol tisztára a Kajmán-szigeteken vagy éppen Cipruson, akkor te nyerő vagy. Akkor egy idő után állami engedéllyel is használhatod a pénzedet, cserébe vegyél egy részéből állampapírokat. Durvábban fogalmazva: a magyar állam zászlajára tűzte, hogy ha átmosott, törvénytelen pénzekből ő is kap, akkor nyugodtan lehet adót csalni és pénzt eltüntetni.
  Fel sem merült bennük, hogy mélységesen igazságtalan és erkölcstelen döntést hoztak azokkal szemben, akik betartják a jogszabályi előírásokat.
  Ennek az üzenete egy társadalomfilozófia, melynek lényege könnyen összefoglalható és megérthető: minél gátlástalanabb, korruptabb, törvénykerülő szélhámos vagy, azaz minél nagyobb pénzt rabolsz el, annál többre viheted. Sőt, még a végén te leszel az, aki meg is dicsőül, hiszen az állampapírok megvételével megsegítetted az államot az ő nagy bajában.
  Persze nem csak az offshore cégeken átmosott pénzekből következik az intézményesítés, ennek már előzményei vannak: a párt- és főként kampányfinanszírozás cinikus, betarthatatlan szabályai; a politikai szférában az állás- és pozícióhalmozás Nyugat-Európában elképzelhetetlen lehetőségei; a képviselők eleddig teljesen adózatlan költségtérítései (mostantól elképesztően alacsony, 15 százalékos adó "sújtja" a térítéseket); az ország lélekszámához képest igen nagy parlamenti képviselői létszám és így tovább.
  Mindezek már önmagukban jelzik egy "rendszer" kialakulását, amelynek teljesen logikus folyománya az átmosott offshore pénzek állami legalizálása.
  De van még egy dolog, amely szimbolizálja ennek az új, mai Magyarországnak a velejét.
  Ez pedig a Strabag-sztori.
  Mi is történt itt?
  Nem más, mint hogy osztrák lapok, osztrák újságírók jártak utána a Strabag-beruházásoknak meg a hozzá kapcsolódó ügyleteknek, és kiderítették, ráadásul dokumentumokkal és vallomásokkal támasztották alá, hogy az osztrák építőipari cég magyar pártoknak juttatott pénzeket, elsősorban az MSZP-nek és az SZDSZ-nek. Többek között egyértelmű bizonyítékok vannak arra, hogy a "lop-stop"-ot hirdető, makulátlan Kuncze Gábor többször találkozott nevezett cég embereivel Bécsben. Bizonyára azért, hogy elmagyarázza nekik: lopni és korruptnak lenni csúnya dolog, ezt meg se merjék próbálni. S mivel az ilyen igazságokat nem lehet elégszer ismételni, ezért kellett többször is találkozni jelzett cégvezetőkkel, akik egyre inkább hajlottak a lopás csúnyaságával kapcsolatos Kuncze-prédikációk interiorizálására...”
 • 23. valaki13 2008. december 27. 10:17
  „AZ ORSZÁG HATLMAS VÁLSÁGBAN VAN, mert amikor a társadalom érdeke másodlagossá válik az országot vezető szűk csoport napi érdekei mögött, az zülléshez, pusztuláshoz vezet.

  Mindez azért van, mert a rendszerváltozáskor nem tudtunk megszabadulni azoktól és attól a politikától, akik élősködnek élősködik a magyar társadalmon, s amely akadályozza a kibontakozást. Akik ma megszabják az életünk rendjét, és a hatalmat gyakorolják felettünk, ugyanazok, mint akik 1986-ban voltak.

  Nehéz karácsonyra ébredt az idén az ország. Az elmúlt hónapokban több ezren veszítették el állásukat, és valószínűleg még többen lesznek, akik maholnap ugyanerre a sorsra jutnak majd. A karácsonyi ételosztásokon végeláthatatlan sorokban kígyóznak a hajléktalanok és a nincstelenek, azok, akiknek egy tál levesre sem futja már.

  Van azonban egy ember az országban, aki nem hajlandó szembesülni az elkeserítő tényekkel.
  Gyurcsány Ferenc karácsonyi interjújában ( STOP.hu) azt üzente, elégedett a helyzettel, majd elutazott Ausztriába síelni.”
 • 22. valaki13 2008. december 26. 17:05
  „A VÁROSI és az ORSZÁGOS ,,ELIT" ( BAL és JOBB OLDALI ), ILLETVE AZOK AKIK MAGUKAT ANNAK TARTJÁK, MEGTETTE AZT AMIT ( számonkérés és felelőségre vonás nélkül ) MEGTEHETETT ( ahelyett, hogy a város és az ország, valamint a lakosság jobb helyzetéért, előbbre jutásáért tevékenykedtek volna, CSŐDKÖZELI ÁLLAPOTOT IDÉZTEK ELŐ!!!!!) - AZ EREDMÉNY MINDEN SZINTEN ÉRZÉKELHETŐ!!!!

  AZ EREDMÉNYE TEVÉKENYSÉGÜKNEK LÁTSZIK - ELVÉGRE A NEGATÍV EREDMÉNY IS EREDMÉNY.

  Az ,,ELIT"
  amely
  magas eszmékre, vallási és morális értékekre hivatkozik,
  de
  azokat nem veszi komolyan,

  és

  megvalósításukat meg sem kísérli.

  Most már talán itt az ideje, hogy megkísérelje.

  ISMÉT ÁREMELÉSI HULLÁM:

  holott a szakértők szerint ennek mértéke egyre nehezebben indokolható; a három százalékot sem elérő jövő évi inflációs jóslatok mellett furcsán hatnak a 10 százalékos drágulásról szóló bejelentések, amelyek főként az önkormányzati cégekre jellemzőek - írja szerdai számában a Népszabadság.

  Elemzők döbbenetes mértékűnek nevezték a szemétszállítás, a víz vagy a helyi tömegközlekedés néhol 10 százalék feletti drágulását a jelenlegi gazdasági környezetben. Véleményük szerint egyszerűen az a helyzet, hogy az önkormányzati tulajdonú társaságok a nem hatékony működésük költségeit erőltetik rá a fogyasztókra.

  Részlet a HVG egy a helyi és országos politika korrupciós ügyeiről korrupcióról szóló cikkéből:
  ,,Csakhogy a politikai felhőrégiókban, a hatalom magasában zajló korrupciós ügyeknél van rázósabb. Az olyan, mely lent játszódik. Egyszerű választóik házában, utcájában, kerületében. Perzselő testközelségben. Nem gigászi érdekkörök által összehozott titkos csúszópénz-paktum. Nem a tíz- és százmilliárdos inkorrekt, lezsírozott megrendelések aktakupaca. Hanem a pártpolitika alsó- és középrétege által a lakókörnyezet szeme láttára elkövetett vagyonfosztogatás. Ami az ingadozó, szkeptikus híveket kihozhatja béketűrésükből. A jéghegy csúcsánál veszélyesebb, ami a mélyben rejtőzik.
  Politikai elitünk mentalitásának ismeretében nemigen gondolhatunk rá, hogy mindez unikum volna. Ilyen történetek valószínűleg száz- és ezerszámra fordultak elő a lassanként mögöttünk hagyott évtizedben. A különbség annyi, hogy nagyrészt sikerült eltussolni, a politika és bűnözés közti homályzónába rekeszteni. Logikus folyománya ez annak, hogy jobb- és baloldal egyaránt görcsösen összpontosított rá, hogy tisztség- és stallumhalmozás, a vízfejű, szuper-bürokratikus kádári tanácsrendszer átmentése révén felépítse (és a túloldal rovására növelni tudja) önkormányzati klientúráját. Pedig már a kádári érában látszott: a gazdaság hosszú távon nem tud életképesen eltartani 3200 települési és 19 megyei önkormányzatot. Nincs szükség rájuk. Külön hivatallal, szakapparátussal, vezetőtestülettel. ,,
  Forrás: HVG Online

  MI EZ A DÜBÖRGÉS??? - CSAK NEM A LEJTŐN MEGYÜNK LEFELÉ?????
  1956 és 1990 EGY (meg nem valósult ) ÁLOM VOLT EGY JOBB VILÁGRÓL!!!”
 • 21. Telepathia 2008. december 23. 15:15
  „Fórumozok!
  Békés , áldott karácsonyi ünnepekról írok és nagyon boldog új ezstendetőt kivánok a bal és jobb oldalosdoknak egyaránt.Nagyon sok egészéget.”
 • 20. Jay80 2008. december 23. 06:21
  „joco.
  Egy kicsit csipkelődtem, nem kell most komolyan venni. És köszönöm, neked is és kedves családodnak Kellemes Ünnepeket kívánok!”
 • 19. joco 2008. december 23. 06:07
  „jay80:(18) azért mert az "ellentétes táborhoz" tartozol még nem szükséges a "verbális tojásdobálok" táborába tartozni. Itt ezért a "véleményért" irtam a verbális tojásdobálásról:
  "Buta primitív unintelligens módon ugatnak, de ezt meg kellene hallani, na ne.
  " Ha már "megszolitottál": Neked és kedves családodnak Boldog Karácsonyi Ünnepeket kivánok.”
 • 18. Jay80 2008. december 22. 17:06
  „Kedves Biczi úr!
  Az igaz, hogy én az ellentétes táborhoz csatlakozom, hogy joco szavaival éljek verbális tojásdobáló vagyok.Szeretnék Nagyon Kellemes Karácsonyi ünnepeket kívánni önöknek, a Fidesznek, meg itt az összes fórumozónak!”
 • 17. valaki13 2008. december 22. 12:12
  „cocialisták!!!

  Azért ennyire elkeseredni nem kell!!!

  Vannak ennél jóval elszomorítóbb események, dolgok, személyek is a Földön! ( Csak tükörbe kellene nézned!!!)”
 • 16. cocialisták 2008. december 22. 11:13
  „"Felajánlásuk dicséretes, s az is, hogy nem verték nagy dobra." - valaki13
  "Igen,valahogy így kell csinálni! Aki ad ne döngesse a mellét,hogy én adtam! Kétszer ad aki csendben ad!" - Csabazs

  "(u.i.: Mivel azért politikusok vagyunk, szerintem az átadás sajtóesemény is lesz egyben...:))" - Biczi László

  Muhahahahhahahh, bruhahahahahahha, hihihihihihihi, hahahahahhahahahahahah, muhahahahahh, bruhahahahahahhahahahhahaha!
  Hát ez annyira vicces, hogy nem tudom abbahagyni a röhögést!!

  Kedves elvtársak! Szereztetek nekem egy jó napot!

  Muhahahahhahahh, bruhahahahahahha, hihihihihihihi, hahahahahhahahahahahah, muhahahahahh, bruhahahahahahhahahahhahaha!”
 • 15. anca 2008. december 22. 09:14
  „Már éppen szégyellni kezdtem magam, mert azt akartam írni csabazs (13) hozzászólására, hogy "Nyugtával dícsérjük a napot!"
  "Sajtóesemény" !????”
 • 14. Biczi_László 2008. december 22. 08:41
  „Kedves Fórumozók!

  Köszönet Nektek is az egész évi fórumozáshoz, néha "hadakozáshoz", szerintem voltak hasznos "csatáink"!

  Békét és örömöt az ünnepekre!

  (u.i.: Mivel azért politikusok vagyunk, szerintem az átadás sajtóesemény is lesz egyben...:))”
 • 13. Csabazs 2008. december 22. 07:09
  „Biczi László!
  Köszönet és Boldog Karácsonyt!
  Igen,valahogy így kell csinálni!
  Aki ad ne döngesse a mellét,hogy én adtam!
  Kétszer ad aki csendben ad!”
 • 12. valaki13 2008. december 22. 06:55
  „Tisztelt Biczi úr!

  A stílus valóban nem tartalmi vélemény, de egy fajta kifejeződése a véleménynek.
  Elkeseredést nehéz "virágnyelven" elmondani, ehhez talán költőnek kellene lenni, azok pedig valóban nem vagyunk.

  Felajánlásuk dicséretes, s az is, hogy nem verték nagy dobra.

  Az (konstruktív) együttműködés a hatalom birtokosai között valóban fontos, az nélkül nem megy. Ez persze nem azt jelenti, hogy mindig, mindenben egyett kell érteni. A kritikai képesség, a kritika elfogadásának képessége, s az, hogy a kritikát a kritizált pozitív hajtóerőként fogja fel, fontos része az előrehaladást biztosító "csapatmunkának". Ehhez természetesen az is kell, hogy a kritikát ne öncélúan, csak kötözködésre használják. ( Önkormányzati képviselők például képviselői esküjűk szellemében éljenek vele.)

  KELLEMES KARÁCSONYI ÜNNEPEKET és BOLDOG ÚJ ÉVET!!”
 • 11. Biczi_László 2008. december 21. 21:42
  „Kedves valaki13!

  Nem az zavar, hogy nem ért velem egyet, hanem, hogy félremagyarázza a hozzászólásaimat.
  Senkit nem ítéltem el a véleménye miatt. A hangnemet ítéltem el, most és máskor is. A stílus nem vélemény!
  Ha valaki goromba és otromba azzal nem vitatkozom szívesen, de a Karácsony mindig is sokat jelentett nekem és másoknak is. Most is erre hívtam fel a figyelmet.
  Önt nem ítélem el, amiért hamis értelmet ad a mondandómnak, szimplán csak nem értek önnel egyet.

  Kalmár István holnap viszi a szociális otthonba az MSZP frakció felajánlását. (Én is hivatalos voltam az átadásra, de sajnos nem tudok rajta résztvenni.)

  Szép Karácsonyt !
  (abban azért igaza van, hogy néha kicsit cinikus vagyok. van úgy, hogy csak ez marad az embernek tehetetlenségében. majd igyekszem kevésbé az lenni.)”
 • 10. valaki13 2008. december 21. 20:23
  „Biczi úr!

  Még egyszer bizonyította - ( véleményt nyilvánít -majd elitél mást aki szintén csak ezt teszi ) hogy mennyire cinikus!!!

  Egyébként karácsonyi felajánlása hol marad???”
 • 9. joco 2008. december 21. 15:04
  „isopron 2008.12.21. 11:27 TUDOD VANNAK KIK AZ UTCÁN DOBÁLNAK TOJÁST tE ITT VERBÁLIS TOJÁSDOBÁLOKÉN VISELKEDSZ. Tudod ha nics érved, jelzöidet hagyd az elv-társaidnak.

  Biczi Úr! Kivel akarnak Önnök együttmüködni? A "vezénylőtábornok" kiadta a hadparancsát: "nem tárgyalunk/nem müködünk együtt".”
 • 8. Biczi_László 2008. december 21. 12:57
  „Kedves isopron!

  A szimpla gyalázkodásra nem igazán szoktam reagálni, mert az olyan szintű elvakultságot sejttet, amivel ész érvekkel nem lehet vitatkozni.
  Természetesen ennek tudatában sem örülök, hogy ennyire "nem kedvel" minket, de tudomásul veszem, van ilyen és bizonyára nincs is egyedül. Megygyőzni sem szeretném, de azt nem tudom szó nélkül hagyni, hogy valaki, szép KARÁCSONYT kíván és buta, primitív, unintelligens ugatásról beszél, egyazon hozzászólásában.

  Kérem, legalább ettől tartózkodjunk!

  Boldog Karácsonyt mindenkinek, jobboldalinak, baloldalinak, radikálisnak és otthon ülőnek, annak is, aki nekünk/nekem, nem kíván semmi jót!”
 • 7. isopron 2008. december 21. 11:27
  „Nem is tudom, miről beszélnek itten.
  Azt hiszem annyira, eladósította a várost a szoci társaság, ahogy még sose volt.
  Buta primitív unintelligens módon ugatnak, de ezt meg kellene hallani, na ne.
  De nem veszik észre, hogy nem veszik észre.
  Tehát szép KARÁCSONYT!
  Lehetőleg szocialisták nélkül!!!”
 • 6. valaki13 2008. december 20. 17:43
  „TELJESEN MINDEGY, HOGY EGYÜTT MŰKÖDNEK-E A JELENLEG HATALMON LÉVŐK ÉS A JELENLEGI ELLENZÉKIEK!

  EGYÜTTMŰKÖDÉSÜKKOR CSAK NÖVEKEDNI TEVÉKENYSÉGUK ( SZINERGIA )KÁROS HATÁSA!

  EGYÜTT JUTTATÁK IDE AZ ORSZÁGOT és a VÁROST, AHOL JELENLEG VAGYUNK!”
 • 5. mindigatutit 2008. december 20. 10:40
  „nem tudom ,hogy értelmes embrek miért nem jutnak el odáig ,és itt gondolok az országos politkára is,hogy ha mindig nemet mondanak mindenre zsigerből ,akkor az nem vezet sehová.vagyis látjuk,hogy hova.”
24 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

MDF: Kezdjük magunkon a takarékoskodást

Sopron – Kezdjük magunkon a takarékoskodást – jelentette ki Nagy Tamás önkormányzati… Tovább olvasom