Kisalföld logö

2019. 01. 18. péntek - Piroska -1°C | 8°C Még több cikk.

Motorosok tanítják a biztonságot

Sopron - Ingyenes vezetéstechnikai oktatást tartanak vasárnap reggel kilenctől délután ötig a Soproni Motoros Egyesület és partnerei. Külön odafigyelnek arra, hogy a gyerekeket is megtanítsák a biztonságos közlekedésre.

Itt az alkalom, hogy mindenki tegyen valamit a saját és mások biztonságáért! A Káposztás utcai stadion mögött, az aszfaltozott területen ingyenes vezetéstechnikai oktatást rendeznek vasárnap, ahol a gyermekeknek, kerékpárosoknak, motorosoknak és autósoknak segítenek a biztonságos közlekedés elsajátításában. A rendező Soproni Motoros Egyesület céljait támogatja az önkormányzat, a rendőrkapitányság, a polgárőrség és a Taeg Zrt. is. A szakemberek külön programot dolgoztak ki erre a napra.

A polgárőrök a gyermekek kerékpáros ügyességi feladatait koordinálják és a fiatalkorban elkezdhető biztonságos közlekedés alapjait segítik elsajátítani. A motorosok felkészítését a Soproni Motoros Egyesület vállalta, többek között ügyességi pályán gyakorolhatnak az érdeklődők. A rendőrök foglalkoznak majd az autósokkal, elsősorban az egyes veszélyhelyzetekre való felkészítéssel.

– Az eddigi, motorosoknak szervezett rendezvényeink sikeresek voltak. Remélhetően vasárnap az autósok sem lesznek restek és ellátogatnak a pályára, ahol saját járműveikkel kipróbálhatják magukat és így tisztában lesznek képességeikkel.

Ha ez megvan, akkor nagyobb eséllyel kerülik el az utakon a baleseteket – mondta el a portálunknak Tabi Sándor, a Soproni Motoros Egyesület alapító tagja, megbízott baleseti helyszínelő.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ezer tudós érkezik Sopronba

Sopron - A Nemzetközi Geomágnességi és Aeronómiai Egyesület (IAGA) 11. világkonferenciája kezdődik… Tovább olvasom