Kisalföld logö

2019. 04. 22. hétfő - Csilla, Noémi Még több cikk.

Most még jobban vigyázzunk értékeinkre!

„ A karácsonyi ünnepi bevásárlások közepette fokozottan vigyázzunk értékeinkre” – tanácsolják a bűnügyi szakemberek.

Biztos, ami biztos alapon, a Soproni Rendőrkapitányság bűnmegelőzési akciókat tart ezekben a hetekben.

Járőröznek a rendőrök és a határőrök

– A karácsonyi ünnepeket megelőző nagy vásárlási roham, a boltok és az üzletek zsúfoltsága kedvez a bűncselekmények elkövetőinek. Ezért mindenkinek felhívjuk a figyelmét arra, jobban vigyázzanak táskáikra, pénztárcáikra és más értékeikre – fogalmazott dr. Reinhoffer Csaba alezredes, a soproni rendőrség bűnügyi osztályvezetője. – A megelőzés és az elriasztás okán ezekben a hetekben bűnügyi és közbiztonsági akciót indítottunk a határőrséggel közösen. Minden nagy bevásárlóközpont, áruház parkolójában rendőrök járőröznek az autófeltörések, tolvajlások és más bűncselekmények megakadályozására. Munkájuk során az érintett biztonsági szolgálatokkal is együttműködnek.

Ne hagyjunk a kocsiban értéket

– Tanácsoljuk, hogy az autó látható utasterében soha semmilyen értéket ne hagyjanak – folytatta az alezredes. – Mindig zárják be a kocsi ablakait és ajtajait, továbbá kapcsolják be a riasztót. Tegyék ezt akkor is, ha csak pár másodpercre hagyják felügyelet nélkül a járművet. A lényeg, hogy soha ne adjanak esélyt a szemfüles tolvajoknak. Óvatosságra intő ajánlásainkat a nagy forgalmú áruházak bejáratánál plakátokon hirdetjük, valamint a parkolókban a gépkocsik szélvédőjén is figyelmeztetünk a szükséges teendőkre. Sajnos, az elmúlt napokban is történt gépkocsifeltörés, mivel az autó tulajdonosa látható helyen hagyta a táskáját. Hatvanezer forintja, MP3-as lejátszója s a mobiltelefonja bánta az esetet.

Karácsony a zsebtolvajok időszaka is

– A zsebtolvajokra is nagyon kell ügyelni, mert a tömeg és a zsúfoltság, nem beszélve a vásárlási lázról, kedvező alkalmat teremt számukra – hívta fel a figyelmet dr. Reinhoffer Csaba. – A legfontosabb, hogy a pénztárcánkat soha ne a kabát külső zsebébe, hanem a biztonságosabb belső zsebekbe rakjuk. A női táskák, retikülök is könnyű prédává válhatnak, ezért is fontos, hogy minden pillanatban vigyázzanak rá.
Az osztályvezető kiemelte: ezekben a napokban-hetekben megszaporodtak a házaló árusok, akik sok esetben más megyéből, más országból jöttek kereskedni. Fennáll a veszélye annak, hogy az üzletelés mellett egyesek – kifigyelve, hol tartják a pénzt, majd elterelve áldozatuk figyelmét – meglopják a vásárlót. Hasonló módszerrel „dolgozó" szombathelyi bűnözők egy csoportja követett el így bűncselekményeket megyénk több településén, de a rendőröknek – a klasszikus forró nyomos megoldásokkal és együttműködve a Vas megyei kapitányságokkal – sikerült lefülelniük őket.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A hűség ünnepe Sopronban

Az 1921-es soproni népszavazásra emlékezve tartották meg a hűségnapi rendezvényeket csütörötkön. Tovább olvasom