Kisalföld logö

2019. 01. 18. péntek - Piroska -1°C | 8°C Még több cikk.

Moldávok hamis útlevéllel

Negyvenkét moldáv ült azon a budapesti sofőrök által vezetett buszon, ami pénteken jelentkezett kilépésre a soproni határállomáson. Az útlevél- ellenőrzésnél kiderült: a külföldiek útlevele kivétel nélkül hamis.
Megkeményített vonásokkal, kifejezéstelen tekintettel szállt le tegnap a buszról negyvenkét moldáv állampolgár. Nem sikerült a tervük, az útlevélkezelőnek feltűntek a hamis okmányok.

– A buszon ülőknek kivétel nélkül hamis az útlevelük – mutatja Régi Zoltán, a soproni határforgalmi kirendeltség vezetője. – Román útlevélbe ragasztották fotóikat, ráadásul a magyarországi tartózkodásukat igazolni hivatott pecsét is hamisítvány.

A moldáv csoport – 35 nő és 7 férfi – csütörtökön érkezett Magyarországra. A magyar–román határt saját moldáv útleveleikkel lépték át. Miután Ausztriába csak vízummal utazhatnának, az útjukat szervezők hamis román okmányokat adtak nekik. A papírok nem sikerültek tökéletesre, sőt! Régi Zoltán határforgalmi kirendeltségvezető egyenesen felháborítónak tartja a csempészek pimaszságát, ahogy kihasználják a szerencsétlen menekülőket. Három-négy emberen is ugyanaz a ruha szerepelt például a különböző útlevelekben...
Úgy tudjuk, a szervezők fejenként kétezer eurót kértek az útért.

A legtöbben csak az előleget, a hatszáz eurót fizették ki, a tartozást pedig a határ túloldalán ledolgozták volna. Ehelyett tegnap este a győri idegenrendészeti központban hajthatták álomra fejüket, aztán egy-két nap múlva újra hazájuk földjére lépnek. Hiszen a határőrség bűnügyi felderítőszolgálatának vizsgálata után kitoloncolják őket az országból.
A buszon tartózkodó két sofőr okmányai rendben voltak.

Egyikük a Kisalföldnek elmondta, semmit sem tudott a moldávokról. Cégük csütörtök este kapott faxon egy megbízást, miszerint a külföldi turisták busza lerobbant, nekik kell kiszállítani a csoportot Bécsbe. – Vásárlásról volt szó és a Práterről – állítja a buszsofőr.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Értékes műszerajándék a kórháznak

Értékes műszerekkel gazdagodott a soproni Erzsébet-kórház. A Casino Sopron és a Raiffeisen Bank 3,5… Tovább olvasom