Kisalföld logö

2018. 12. 11. kedd - Árpád 1°C | 5°C Még több cikk.

Modern egészségház, szigorú feltételekkel?

Sopron - A Kisalföld információi szerint egy országos hálózat rendelőt építene Sopronban. A beruházó modern infrastruktúrát kínál, ám szigorú feltételeket is szab. A hűség városában napirenden van a téma, ám a részletekről senki nem beszél.
Sopronban tudni vélik, hogy az önkormányzat azt tervezi, kiüríti a Lenkey úti rendelőt és a Selmeci utcában egy egészségházat építtetnek fel.
Azt szerettük volna megtudni, mi áll a döntés hátterében, ki gyógyít majd az új helyen, s a váltás hogyan érinti a betegeket.

Simon István alpolgármester rövid válaszában annyit közölt a Kisalfölddel, a betegeket semmi esetre sem éri majd kár. Ebből arra lehet következtetni, hogy a hírnek van valóságalapja.

Információink szerint az új létesítményt egy Szirt-Invest Kft. nevű cég építené meg Sopronban is, csakúgy, mint az ország számos településén. A társaság általában saját költségén alakítja ki a rendelőket, és 99 évre használatba adja azt az önkormányzatoknak. Cserébe annyit kér, hadd üzemeltessen patikát az épületben, valamint azt, hogy a rendelő praxisainak háromnegyede fel legyen töltve.

Mint megtudtuk, a Szirt-Invest egy országos patikahálózatot szeretne kialakítani a létesítményekben. A cég képviselője, Sziklai Attila a Kisalföld megkeresésére nem nyilatkozott arról, megyénkben terveznek-e beruházásokat. Azt kérte, ebben a témában a hét második felében keressük. Úgy tudjuk, Sopronban a szerdai rendkívüli közgyűlés napirendjén a rendelők kérdése lesz az egyik téma.

Olvasóink írták

22 hozzászólás
12
 • 22. Feri 2008. augusztus 08. 13:05
  „Kedves Jocó!
  Nyugtáztam: nincs sérelmed, csak "szereted" őket. O.K.
  Én is utána olvastam. Sopronban a körzeti orvosok közelébe költöztek a gyógyszertárak vagy a gyógyszertárak közelébe az orvosok. Gondolom mindenki sejti, hogy miért. Azt sem tudjuk, hogy hány rendelőről van szó, mely körzetekből vállalnák az orvosok az ideköltözést, a lakóknak ez plusz teher lenne-e. Milyen költséget jelentene a városnak az üzemeltetés, ezért a város mit kapna. Szóval én úgy érzem sok a talány. Szerintem.”
 • 21. /joco1 2008. augusztus 07. 19:49
  „fer1: eltelt vegy nap, miért nincs ellen reagálás, tudom nem "kötelezö", de ha megszolitottál.”
 • 20. radir 2008. augusztus 06. 23:04
  „Kedves Csaba Zsuzsana!

  Ön mit kezdene a Lenkei u.-i rendelővel. miből újítaná fel ?

  Milyen adatokból minősíti a beruházni szándékozó céget?
  Miért nem bizza ezt egy bankra?”
 • 19. c1 2008. augusztus 06. 18:20
  „c2
  Hová tartozol? EU vagy talán a Patikás vagy? (különben irtam "neked")
  E témáról most a divatod, hogy "ÁTT VESZED" ?? bolondgomba!”
 • 18. /joco1 2008. augusztus 06. 17:26
  „Feri:1)Nincs sérelmen az arcusi páros iránt.2) ha korábbi reagálásaimat olvastad volna én ott azt is irtam, hogy :több helyen a jobb és baloldali képviselök együtt "ágáltak" a kubatovi hátszéllel rendelkezö (fideszközeli) Sziklai féle "tervek ellen"Ha gondolod kikeresem Neked azokat az ujság cikkeket melyek alapján "konkrétum nélküli érveket" leirtam.”
 • 17. Csaba Zsuzsanna 2008. augusztus 06. 17:15
  „Egy költői kérdés Simon alporgármesternek?

  Osztán mi lesz a kiüritett Lenkei utcai rendelővel???
  Ott fog állni évekig, vagy elkótyavetyélik, lebontják...hm?

  Piszok gazdagok vagyunk...?!
  Magánklinika, egészségház... legközelebb mi jön?
  Én is utzána néztem a cégnek, röhej egy ilyen cégben megbizní!
  Egy második "magánklinikás" jótevő!”
 • 16. radir 2008. augusztus 06. 16:31
  „Szervezzünk gyüjtést a gyógyszerészeknek segítsük meg szegényeket.
  Nem venném a szívemre ha éhen kéne halniuk...”
 • 15. apatikus 2008. augusztus 06. 16:17
  „Olyan infom van. hogy a kamarák /gyógyszerész . orvos/ tiltakoznak az elképzelés ellen. A patikusok nem szeretnék ha ezután a napi kb tiszta kb 200 e Ft. ( 1 millió forg 20% árrés ) az új patika belépésével csökkenne.
  Ez egy átlagos nap egy kisebb patikában!
  Meg kell a szívne szakadni!
  Az orvos kamarát nem értem miért nem örül ha az orvos és a BETEG kultúrált körülmények közé kerül???
  Úgy érzem itt nem a BETEG a fontos hanem a patikus zsebe..”
 • 14. Feri 2008. augusztus 06. 15:28
  „Sajnos ebből a cikkből nem sok minden derül ki, ez alapján pedig csak okoskodás lenne minden hozzászólás. Jocó szemét nagyon csípi a Simon név, talán valami régi sérelem, vagy csak a másik oldal utálata.
  Konkrétumok nélkül nincs érv sem pro, sem kontra.”
 • 13. /joco1 2008. augusztus 05. 15:10
  „bal-fék:Én több önkormányzatról irtam, tehát aMagyarHirlapon kivül más médiában is találtam "cikket" ahol a "fideszhez közeli" Szirt-Invest.Kft-ről volt szo.Láttom figyelemmel kiséred"reagálásaimat="aztán fidesznyikezz".Köszi a megtiszteltetés, hogy "idézel" is tölem, habár itt nem is "fidesznyikeztem".Csak hát az az érdekes, hogy Ti soha nem a tényekre reagáltok-itt például az arcusi páros és fideszközeli Sziklai barátságára- hanem kiragadtok egy-egy szot- habár már mostanában nem is kell irnom egykét jellemzö"minösitésemet", de Ti már egyböl azt "cáfoljátok" ill."emelitek ki".”
 • 12. mindigatutit 2008. augusztus 05. 15:10
  „egyébként ez nem hasonló konstrukció,mint a mélygarázs?”
 • 11. bácsbokodembrió 2008. augusztus 05. 15:02
  „Megmondaná valaki, hogy Sopronba minek egészségház, meg új patika? Van kórházunk, több rendelőnk, fizetős gyógyítóhelyekkel meg Dunát, bocs Ikvát lehet rekeszteni. Tele a hócipőm a sok szerencselovaggal. Meg biztosíték a 99 év? Mire?”
 • 10. mindigatutit 2008. augusztus 05. 15:01
  „lehet ,hogy akkor az ott lévő ingatlant (iskola mögötti rész),azért árulták 78mill+áfáért ,hogy még véletlenül se akarja senki megvenni.de ők mondhatják,uraim kivolt írva a pályázat,de senki nem akarta megvenni, ezért jó lesz egészségháznak.most ez mennyivel jobb a licit nélküli szeméttelephez képest???megint a hülyítés,tele a tököm”
 • 9. hogyisvanez 2008. augusztus 05. 14:31
  „Bocsanat joco1, természetesen "bal-fék"-re reagáltam”
 • 8. hogyisvanez 2008. augusztus 05. 14:29
  „Kedves joco1, akkor ezt is olvasd el!!.."Még nagyobb vihart kavart az egészségház ügye. A városban ugyanis jelenleg is működik közadakozásból épült efféle intézmény, igaz, fölújításra, bővítésre szorul. Az orvos- és patikuslobbi ellenzi az új beruházást - állítják a városháza kormányzó többségében -, ám ennél bonyolultabb a helyzet. Az ellenzők mögé fölsorakozott ugyanis a helyben igen aktív szélsőjobbtól a polgári és a civil jobbközépen át szinte a teljes város. Kivéve a szocialistákat, illetve a Fideszt, s nem véletlenül. A telek ugyanis, amelyre az egészségházat tervezik, az MSZP-s Takács Istváné, aki külsős tagként az MSZP delegáltjaként bekerült a helyi területfejlesztési bizottságba. A beruházó Szirt Invest Kft. (HVG, 2008. február 23.) ugyanakkor Fidesz-közeli: a társtulajdonos Sziklai Attila Kubatov Gábor pártigazgató barátja.." a www.kethetfot.hu oldalon az egész cikk olvasható!..akkor most kinek is az érdeke? a betegeké:))..vagy inkább az ellenzéknek látszó,minden városlakót megvezető önkormányzaté, pártállástól függetlenül??..”
 • 7. bal-fék 2008. augusztus 05. 14:21
  „Igen hatoska (joco1)! Én elolvastam Magyar Hírlap által "belinkelt" cikket, és valahogy éppen mszp-s mutyit vélek felfedezni az ügyben! Előbb olvass, aztán fidesznyikezz itt jó szokásodhoz híven!”
 • 6. /joco1 2008. augusztus 05. 14:08
  „Miért Simon propagálja ? Hát mert az arcusi páros is "tagja" a fideszes kubatovi baráti társaságnak, melyben szintén"tag" a Szirt-Invest kft. ügyvezetöje: Sziklai Attila.Csak hát furcsa fideszes hátszél ellenére több önkormányzatban (a bal és jobboldal együtt)tiltakoznak eme remek eü.intézmény ellen.Megj: Kubatov Gábor a fidesz pártigazgatoja.”
 • 5. Magyar Hírlap 2008. augusztus 05. 14:02
  „Én rákerestem a neten, és első helyen ezt találtam:
  http://www.magyarhirlap.hu/cikk.php?cikk=143290
  érdemes elolvasni, egy újabb adalék ehhez az "érdekes" ügyhöz”
 • 4. apatikus 2008. augusztus 05. 13:52
  „Lassan be fog indulni a patikus lobbi”
 • 3. Findusz 2008. augusztus 05. 13:34
  „Ez nagyon érdekes! De ha valaki rákeres a Neten a Szirt-Investre akkor igen érdekes adatokat találhat.PL:3 milliós alaptőkével akar megvalósítani 300 milliós beruházást Fóton, vagy az alvállalkozóját 2 alaklommal is csődbűntett miatt két alkalommal is jogerősen elítélte a bíróság. Érdekes??? Ennek nem nézett senki utána?
  Na és mi lesz az orvosokkal, asszisztensekkel, ott dolgozókkal?" Mert a betegeket semmi esetre sem éri kár" Simon Istvántól idéztem.
  Na és ez miért is lesz ez olyen jó nekünk????”
22 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

20 milliós csalás - hatvanöt vádlottal

Sopron - Hamis munkáltatói igazolásokkal húszmillió forint kárt okoztak pénzintézeteknek soproni,… Tovább olvasom