Kisalföld logö

2019. 01. 22. kedd - Vince, Artúr -7°C | 2°C Még több cikk.

Mitől lehet jobb 2010?

Sopron - Ismert személyiségeket faggattunk arról: mit vár az új esztendőtől, mit remél, amitől jobb lehet 2010, mint 2009?

Prof. dr. Baranyai Tibor, az Erzsébet oktató kórház főigazgató főorvosa:

– Optimisták vagyunk, reméljük, jobb lesz az idei esztendő, mint a tavalyi. Az elmúlt évet az egészségügy finanszírozásában bekövetkezett kedvezőtlen változások, pénzelvonások keserítették meg. Reménykedünk, hogy ilyen tekintetben 2010-ben jelentős előrelépés történik, s jó irányba haladnak majd a pénzügyi folyamatok. Szükség is lesz rá, mert a hozzánk forduló betegeket maradéktalanul el akarjuk látni, hiszen erre esküdtünk fel, ez a mi szakmai hitvallásunk. Ami a személyemet illeti, akkor lenne jobb a 2010-es év az elmúlt esztendőnél, ha több időt fordíthatnék a családomra, unokáimra, valamint a hobbijaimra, a sportra és a kertészkedésre.
Akkor lenne jobb a 2010-es év az elmúlt esztendőnél, ha több időt fordíthatnék a családomra, unokáimra, valamint a hobbijaimra - mondta Prof. dr. Baranyai Tibor.


Hűvösvölgyi Ildikó, a soproni Petőfi Színház színművésze:

– Csak akkor lehet jobb, ha nem megúszni, hanem megélni akarjuk az új esztendő minden percét, minden pillanatát. Ha szeretjük és szívből csináljuk azt, ami a dolgunk, és legfőképpen, ha tiszteljük az embereket. Ha nem mindig mi leszünk a fontosak, hanem a családunk, a hivatásunk, a hazánk, akkor talán egy kicsit jobb lehet a 2010-es év. Ahogy Reményik Sándor írja: ˝Akarom: fontos ne legyek magamnak. A végtelen falban legyek egy tégla, Lépcső, min felhalad valaki más...˝
Csak akkor lehet jobb, ha nem megúszni, hanem megélni akarjuk az új esztendő minden percét, minden pillanatát - mondta Hűvösvölgyi Ildikó.


Herczeg László, a Nyugat-magyarországi Egyetem gazdasági főigazgatója:

– Mitől lehet jobb 2010, mint volt 2009? Első gondolatom az egyetemé: folytatjuk az intézmény pénzügyi helyzetének további optimalizálását, a gazdasági stabilitás megszilárdítását. Örömünkre már az idén elindulnak, s részben be is fejeződnek az öt városban működő tíz karunkat érintő, összességében közel hétmilliárd forintos fejlesztések. Családunkban pedig a 2010-es esztendő meghatározó lesz István fiunkat illetően. Angliában idén végez az egyetemen, közgazdászdiplomát kap kézhez. Eddigi tervei szerint idehaza folytatja majd tanulmányait, és itthon szeretné újrakezdeni sikeres sportpályafutását. Ő Sopronban is és Angliában is a kosárlabdában ért el csapattársaival szép eredményeket.
 Örömünkre már az idén elindulnak, s részben be is fejeződnek az öt városban működő tíz karunkat érintő, összességében közel hétmilliárd forintos fejlesztések - mondta Herczeg László.

Olvasóink írták

29 hozzászólás
12
 • 29. KáTi 2010. január 08. 20:31
  „Csak egy görög költőt idéznék magamnak, kedves polgártársaimnak és az igen tisztelt városvezetőknek, 2010-es év kormányának: "...A túl nagy öntudat akadályozza az előrehaladást" (Bion, Kr.e. II. sz.)”
 • 28. Freddy01 2010. január 06. 12:47
  „Milyen jó, hogy a cikkben is olyan embereket kérdeztek meg, akik azt a fogalmat, hogy nincs, nem ismerik...
  Ezeknek aztán tökéletesen mindegy hogy ki, hova, vagy merre...”
 • 27. Shaki 2010. január 04. 15:39
  „Kedves Valjan!

  Nem hiszem, hogy tudnálak téged minősíteni, főleg, hogy embereket fenyegetsz 1 nem véghezvihető dologgal, hisz ki az úristent tudnál te beperelni csak 1 .<moderálva>. IP cím alapján???? De megmondom neked mitől lehet akár még neked is jobb 2010, hisz ez a hírforrás. Felelősségteljes életimádat, barátok szeretete, öröm a minden napnak, 1 jó tv műsor, szerelmeddel (már ha van) 1 jó dvd, reggel úgy kelni, hogy ott van, este úgy hazamenni, hogy Ő vár, és még sorolhatnám a közhelyszerű életigenlő dolgokat,ezekkel is át lehet vészelni még a nehezebb időket is. de nézz magadba és tuti megtalálod a nyitját mindennek!!!! :)))))
  Szép jövőt!”
 • 26. vitriol2 2010. január 04. 10:34
  „istván51 2010.01.04. 09:29 (26)!!
  tudod M.Krisztina már "bejelentkezett" a fidesznél a Közt.Elnöki pozicioért.Hát legyen ha az az ára, hogy a szélsőjobbot ugy tudja "semlegesiteni" fidesz, mint korábban a Torgyán álta vezényelt kisgizdákat. Tudod akkor Orbán a hatalom megszerzése érdekében megigérte "Józsibácsinak", hogy majd ő lehet a közt.elnök.És az eredmény= gyözött a jobboldal-Orbán miniszterelnök, "Józsibácsi" mint "rozsadombimüparaszt" mez. miniszter, majd jött a közt.elnök választás, és lőn "csoda(?) nem ő lett az, majd nemsokára bukott miniszter és pártelnők lett.
  Hát ha ez az ára , hogy a szélsőjobb eltünjön,oda ahová valok ,-a történelem sülyesztöjébe- hát a "vezéynlőtábornok" igérje meg neki(M.K.-nak) a poziciot és majd jó fidesz szokás szerint "leszalámizhatja" őket”
 • 25. istván51 2010. január 04. 09:29
  „Most majd jön a Josio Tot-ok világa,és akkor jobb lessz?Mit ad A Jobbik cserébe hogy Morvai álamfő lehessen.Azért mert ugyhivják "Jobbik"" az nemazt jelenti hogy jobb is lessz.Emlékszem a Gyurcsány-Orbán keresztüzre.Akkor egy felvetésre orbán azt mondta" a Fidesz is megszavazta a nyugdilyak emelését.Következönap kiderült jonagy hazugság volt.AFidesz ellene szavazott.Ennyit a szavahihetöségről”
 • 24. vitriol2 2010. január 04. 09:09
  „"23. KáTi 2010.01.04. 07:08" -IGAZAD VAN:

  "Isten óvjon minket a bal és a jobboldali fanatizmustól 2010-ben!"
  csak hát jelenleg a jobboldali(szélsőjobboldaliak) "kopogtatnak" a kapuinkban”
 • 23. Cerwin 2010. január 04. 07:47
  „széchenyi12

  A 100 éves magyarok, ugye 1000 éves magyarság akar lenni? Amúgy: Ámen!”
 • 22. KáTi 2010. január 04. 07:08
  „Mielőtt még kommunistázunk és hazaárulózunk és Kádár szemére vetjük, hogy félművelt (műszerész) volt, azért ne felejtsük el, hogy a mostanában egyre erősebb másik szélsőségesek, zsidózók, holokauszt-tagatók példaképe a "nemzetvezető" ipari munkás volt (takács). Ezzel nem volt semmi baj, amíg félművelt-zavaros elméjével a gépeket kezelte és nem még műveletlenebb-deklasszált tömegeket, akik saját nyomorukért persze soha nem magukat, hanem mindig másokat tesznek felelőssé. Isten óvjon minket a bal és a jobboldali fanatizmustól 2010-ben!”
 • 21. jánosi 2010. január 03. 21:47
  „28.-nak
  Igazad van nem lesz könnyű rendbe tenni az országot gazdaságilag sem, de a fejeket sem könnyű
  kitisztítani, látod a saját kárukon nem tanulnak. De ha eltakarodnak még ha azonnal nem is lesz
  lényeges javulás, azért a közérzet javulás sem kevés .............”
 • 20. Csetneky 2010. január 03. 20:27
  „14. egysoproni_

  Ki mondta neked azt a szamárságot, hogyha a Fidesz nyer, rögtön lesz pénz? Honnan lenne? Ha nyer a Fidesz - ha egyáltalán nyer, mert úgy látom a hazugsággyár egyre aktívabb - akkor óriási bajban lesz, mivel ez a tróger bagázs úgy tönkrettte az országot, hogy azt nem lehet egyik napról a másikra jóvátenni. Azért lényeges, hogy a jelenlegi hazaáruló garnitúrát leváltsák, mert ha ezek még négy évig hatalmon maradnak, úgy gallyra vágnak mindent, hogy talán már nem is lehet helyrehozni soha. Már eddig is sikerült csődbe vinniük az országot, majd ettől úgy menekültek meg, hogy eladtak minket az imf-nek. Felvették a szocialista típusú hitelt. Tudod, az olyan, hogy csak ők költhetik el, de csak az utód fizetheti vissza. Tehát ha a Fidesz nyer, biztosan nem lesz jobb egyik napról a másikra, de legalább megszűnik az utóbbi 8 évben tapasztalt gazdasági és politikai ámokfutás. Aztán a romeltakarítást követően elkezdhetjük újjáépíteni az országot.”
 • 19. széchenyi12 2010. január 03. 19:44
  „Adjon az isten: Szebb jövőt!
  Mindenkinek, aki MAGYAR! Kivétel a cionistáknak, a zsidó holdudvar hűbéreseinek, a multiknak, a gyarmatosítóknak, a vérkomcsiknak, az uj fiatal baloldalnak! Szebb jövőt Árpád leszármazottainak, Zrínyi, Rákoczi, és Hunyadi véreinek. Az 100 éves magyaroknak!!!!! Kossuthnak és Széchenyinek, azok eszméinek. Azoknak akik egy nemzetben gondolkoznak, a nagy magyarország szellemében. Emelem kalapom a Székely magyarok előtt! Csináltatok is birtokomra egy óriási faragott székely kaput a testvériesség nevében!
  Adon az isten: Szebb jövőt a magyaroknak!!!!”
 • 18. Valjan 2010. január 03. 18:38
  „Nos akkor masoljam ide a az irasaitokat???”
 • 17. TancsKaszabell 2010. január 03. 18:34
  „Látom Valjan barátunk itt is jelen van, no , nem baj.Egyre inkább a néhai ,a fórumról kitiltott
  " valaki13"-at idézi fel bennem,hasonlít rá a dühödt és értelmetlen vagdalózkodásával.

  Inkább a témához szólok hozzá.
  Hogy mi lesz itt 2010-ben ?

  Qrva nagy zűrzavar lesz,mert kiderül,hogy senki sem tud varázsolni,vízen járni és minden eddigi tevékenységükkel csak kárt okoztak az országnak !

  Ezért inkább javaslom mindenkinek,hogy alaposan gondolkodjon el az ellenzék vezérének és famulusainak ígéretein. Esetleg olvasgassák előtte a közgazdasági szakkönyveket, egy kicsit, nem árt az.
  Miért ?
  Mert egy épeszű középfokú közgazdasági ismeretekkel rendelkező is könnyen átláthatja,hogy az ellenzék által eljátszott agyalágyultság, nevezetesen az,hogy nem látják az ország valós állapotát, s csak ezért nem tudnak érdemben mit mondani a terveikről a jövőről,rövidesen kiderül mindnyájunk számára.Pedig ígérhetnének reális dolgokat is ,de nem teszik,viszont "visszacsinálnak" mindent,még azt is ami jónak bizonyult és azt a fél világ is elismeri...hova vezet ez a botor magatartás mert gazdaságpolitikának nem igen nevezhető e hablattyuk.

  Mit is titkolhatnak annyira ? Félek,hogy a semmit,a nagy semmit ? Mostanság többnyire a "reményteli" bosszú édes gondolatát dédelgetik...

  Tehát a választásig mindenkinek el kell döntenie,hogy kivel van és miért !
  Ilyen egyszerű ez !”
 • 16. egysoproni_ 2010. január 03. 18:27
  „21. Valjan!
  Senki nem bomlaszt és személy szerint nekem senki nem ígért képviselői széket sem itt a városban sem a parlamentben!! Megsúgom neked, hogy a 8 általánosnál több van nekem mivel 2 szakmám is van! Ezek után a bírósághoz való fordulást én is fotolgathatnám mivel alaptalan vádakkal illetsz! Talán nem illene senkit legörényezned és vádaskodnod más nick néven mint amit eddig használtál! a 19-es hozzászólásodban ha jól értem akkor azt mondod, hogy a FIFDESZ sem tud majd jobbat szebbet csinálni mint amit az MSZP csinál jelenleg! Tudod, csalással, ígérgetéssel majdnam választásokat nyerni nem szép dolog! Ti álítólag különbek vagytok akkor mutassátok meg, hogy nem hazudtok mint ahogy azt Gyurcsány Ferenc azt elismerte anno és ne akarjon a FIDESZ mindenáron hatalmat! Nem minden a hatalom ezt jegyezd meg Te is!”
 • 15. Valjan 2010. január 03. 18:03
  „14. egysoproni_ 2010.01.02. 22:5
  Azert nincs,mert a Tisztelt kommunista elvtarsak elloptak...
  Amig Ok libamajat esznek addig neked be kell erned a zsirszalonnaval...vagy toportyuvel...
  Ez a kommunista bagazs!
  Nekik a jo,neked a sz@r!!”
 • 14. Miértmagyar? 2010. január 03. 12:53
  „15.<moderálva>!Javaslom átolvasásra a banki feketelistán szereplő magyarok számát!Elárulom az ősznépesség 7-8%-a szerepel rajta!Vagy a BKV legújabb milliárdos csalásait a mi zsebünkből...Vagy olvasgasd a 4-es metró szenzációs építési munkálatait!Vagy csak gondolj a Walter balhékra....Nem tolvaj banda a ballib...nem az!Neem hazaáruló, nem az!Szavazz csak rájuk, hogy felelőségre vonás helyett tovább lophassanak...”
 • 13. egysoproni_ 2010. január 02. 22:56
  „12. Csetneky!
  Én meg arra lestzek kivánsi, hogy ha nyer a FIDESZ akjkor miből, honnan klesz hirtelen pénz? Mert ugye ígéret az van! Ja és a FIDESZ különbebb a különbnél és mindent betart amit mondd, sak én attól félek, hogy nagfyon betartanak majd nekünk... Na remélem akkor is itt lesznek a FIDESZ párti szószólók és nem húzzák be a fülükjet farkukat és nem arra fognak hivatkozni, hogy jaaaa, hát nem is gondoltuk azt, hogy nagyobb a baj mint eddig hittük!”
 • 12. Csetneky 2010. január 02. 19:12
  „vanessa

  Azokat fogom szidni, akik csődbe vitték az országot és eladták az imf-nek. Csalódni pedig akkor fogok, ha a hazaárulók újabb nagy hazugságkampányát túl sok birka hiszi el és megint valami szörnyű választási eredmény születik. De hát ennyire oktondi csak nem lehet az emberek nagy része!”
 • 11. @Gabben 2010. január 02. 18:55
  „Mitől lehet jobb????Hát semmitől míg ilyen patkányok vezetik ezt az országot gondolok az összes pártra!soha nem lesz jobb egyik év sem”
 • 10. vanessa 2010. január 02. 17:58
  „gondolod Csetneky,nehogy csalodjál,akkor kit fogsz szidni?”
29 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kitüntették Szánthó Gyula építésztervezőt

Sopronban számos épület tervezése, kivitelezése fűződik Szánthó Gyula építésztervező nevéhez. A… Tovább olvasom