Kisalföld logö

2019. 04. 25. csütörtök - Márk Még több cikk.

Minket is `crazy`-vé tett – A soproni Crazy Garage-ban jártunk

Azt sem tudtuk, mire számítsunk, de azt gondolom, így a legjobb a Crazy Garage-ba érkezni. (x)

A Crazy Garage egy olyan Élő Logikai Kalandjáték, amely a klasszikus kiszabadulós (Escape Game) játékok továbbfejlesztett változata, egy küldetéspálya.

Kreatív problémamegoldást igénylő csapatjáték, amelyben az egyes csapattagoknak és a csapat egészének is szüksége van a kreatív agyféltekére.Leginkább a számítógépek és az okostelefonok világából ismert logikai kalandjátékokhoz hasonlítható, ahol egy adott cél érdekében kell mozgósítanunk a logikánkat és a kreativitásunkat, hogy a különféle ötletes szerkezetek és tárgyak segítségével teljesítsük a küldetést.

A Crazy Garage többek közt abban különbözik ezektől a játékoktól, hogy itt csapatként kell összedolgozni, mivel egyedül a játék nem teljesíthető.A játék célja, hogy a fater versenyautóját ellopjuk a hétvégi nyaralójából néhány napra, mert szeretnénk lemenni a barátokkal a tengerpartra bulizni. Erre pedig a legtökéletesebb járgány egy fekete cabrio. De természetesen nem volt egyszerű a feladat.

A nyaralóba még könnyű bejutni, mivel van hozzá kulcsunk, de onnan a garázsba és a többi helyiségbe már jóval nehezebb.

Arról nem is beszélve, hogy mikor bejutunk a garázsba, akkor derül ki, hogy az esti partyért keményen meg kell dolgoznunk. Ekkor jövünk rá, hogy még csak most kezdődik igazán a játék, így továbbra is szükségünk lesz a kreativitásunkra és a logikánkra. Minderre 60 percünk van, mivel a "jóakaró" szomszédok gyanús mozgást észlelnek a nyaralóban, ezért kihívják a rendőrséget.Szinay Zsolt, a soproni Crazy Garage üzemeltetője a játék elején útba igazított minket, de nem árulhatott el sok mindent, így továbbra sem tudtuk, mi vár majd ránk. Elmondta, hogy mindenki másképp oldja meg a feladatok egy részét, több megoldási lehetőség is létezik.

A szerkesztőségből három 5 fős csapattal érkeztünk, arra viszont nagyon figyeltünk, hogy ne mondjunk egymásnak semmilyen információt, mielőtt meg nem oldja mindenki a feladatot.

A rejtélyekkel teli Crazy Garage-hoz minden képességünkre szükség volt. Időérzékünket azonban egy pillanat alatt sikerült elveszítenünk, csak arra lettünk figyelmesek, hogy megszólal a sziréna, 45 percnél vagyunk, hamarosan érkeznek a rendőrök.

Zsolt elmondta, hogy körülbelül fél év kell ahhoz, hogy teljesen elfelejtsük a megoldásokat, és újra ellátogassunk a Carzy Garage-ba. Azonban annyiféle feladatot kellett megoldanunk, hogy már a játék után egy órával nagyon sok mindenre nem is emlékeztünk.Egy jó tanács a végére saját tapasztalataink alapján: Az önállóságnak is van határa, ha megakadunk, nyugodtan merjünk segítséget kérni, hiszen saját eredményességünket kockáztatjuk!

A játék részleteiről nem árulunk el mást, azonban egy biztos, másnap élménybeszámolóktól volt hangos az irodánk. A Crazy Garage kiváló csapatépítéshez, mi is ezzel a céllal érkeztünk a Kisalföld és a Szuperinfó szerkesztőségéből.

Emellett a mindennapok egyhangúságából kimozdulva, megmozgattuk agytekervényeinket, és végül csapataink sikeresen megoldották a feladatot. Szükség volt a csapat minden egyes tagjára külön-külön is, de csapatként is tudni kellett együtt dolgozni. Tizenkét éves kor felett bárki kipróbálhatja kortól-nemtől függetlenül. Garantált élményben lesz része mindenkinek!

Lájkolj minket a Facebookon!


Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szén-monoxid-mérgezés Sopronban - A tűzoltók átszellőztették a lakást

Egy soproni családi házból egy embert szállítottak kórházba a mentők. Tovább olvasom