Kisalföld logö

2019. 07. 20. szombat - Illés 18°C | 31°C Még több cikk.

Milliós díj az idén végzett hallgatónak

Sopron - Junior Prima díjas lett a Nyugat-magyarországi Egyetem idén végzett hallgatója, Káldos András. A nyolc pályázó egyikeként ő is elnyerte a zsűri által felajánlott 8750 eurót.

A fiatalember a budaörsi reptér hasznosítására tett javaslatot.


– A pályázat kiírói minden évben megkeresik az építészképzést folytató intézményeket, és azt kérik, javasoljunk munkákat a díjra. Azokat a hallgatókat ajánljuk, akiknek a tanulmányi munkája és a diplomadolgozata is kitűnő. Aztán már a zsűrire bízzuk a munkát. Büszkék vagyunk a tehetségeinkre, örülünk, ha részt vesznek és sikereket aratnak a megmérettetéseken – mondta el portálunknak Csíkszentmihályi Péter, az NYME tanára, aki Káldos András munkáját segítette.

Káldos András
Káldos András

A fiatalember a Nyugat-magyarországi Egyetem Faipari Mérnöki Karához tartozó Alkalmazott Művészeti Intézetben építész-tervezőművész szakon végzett, a pályázaton diplomamunkájával vett részt. A budaörsi repteret tervezte át, elképzelései szerint a létesítményt sport-, illetve magánrepülőtérként is hasznosíthatnák.

Diplomamunka – A megálmodott budaörsi repülőtér látványterve.
Diplomamunka – A megálmodott budaörsi repülőtér látványterve.

– Budaörsi vagyok, nap mint nap a repülőtér mellett vezetett az utam, és láttam, hogy pusztul ott minden. Meglepetésként ért, hogy díjaztak, egyelőre nem nyúlok a mintegy 2,3 millió forintot érő nyereményhez (8750 euró). A feleségemet elkísértem Párizsba, nyolc hónapig itt maradunk. Próbálok a szakmámhoz közel álló munkát találni, úgy néz ki, kapok lehetőséget – mondta el András portálunknak, akit Franciaországban értünk utol telefonon. 
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ötven új hajléktalan

Az elmúlt időszakban Sopronban ötven új hajléktalant regisztráltak. Mintegy 120 otthontalant… Tovább olvasom