Kisalföld logö

2019. 03. 19. kedd - József, Bánk 3°C | 10°C Még több cikk.

Mikola-díj Lang Ágotának

Az Eötvös Loránd Fizikai Társulat idén Lang Ágotát, a soproni Széchenyi-gimnázium fizika–matematika–informatika szakos tanárát tüntette ki Mikola Sándor-díjjal.

A fizikatanárok országos ankétján, Székesfehérváron tüntették ki Lang Ágota soproni tanárnőt a Mikola Sándor-díjjal. Az elismerést évente egy olyan tanár kaphatja meg, aki Mikolához hasonlóan kísérletező fizikát oktat, s ér el figyelemre méltó eredményeket diákjaival. Lang Ágota növendékei tavaly Holdrobot-világversenyen 240 csapat közül lettek az első helyezettek; emellett az évek során számos hazai megmérettetésen szereztek győzelmet a Széchenyi-gimnázium számára.

Lang Ágota diákjai versenyek sorát nyerik. Fotó: Gosztonyi
Lang Ágota diákjai versenyek sorát nyerik. Fotó: Gosztonyi


– Huszonhat éves fizikatanári pályám és a tehetséggondozásban betöltött szerepem megtiszteltetésének veszem a Mikola-díjat – nyilatkozta a Kisalföldnek Lang Ágota, akit a helyi közgyűlés is kitüntetett már „Sopron kiváló pedagógusa" címmel. – A díj névadója, Mikola Sándor szintén kötődött Sopronhoz, ifjú korában a líceumban tanult. Először 1969-ben adták át az elismerést, Vermes Miklósnak, aki ugyancsak a líceum diákja volt.

Mostani elismerésem a Fizika-túra elnevezésű, nyolc évvel ezelőtt indított országos kezdeményezésemnek is köszönhető. Büszke vagyok arra, hogy fizikatanár édesanyám is részesült a Mikola-díjban a hetvenes évek elején. Ő szerettette meg velem a természettudományokat, s mondta: minél több kísérletet tapasztal meg a gyermek, annál inkább megszereti a fizika törvényeit. Ezt szeretném átadni tehetséggondozás keretében is a diákjaimnak.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Uniós pénzekből pörgetnék fel megyénk gazdaságát - fotók

A mostani pénzügyi ciklusban megyénkbe eddig lakosonként 100 ezer forint fejlesztési pénzt érkezett.… Tovább olvasom