Kisalföld logö

2019. 06. 19. szerda - Gyárfás 18°C | 27°C Még több cikk.

Miért kell még több informatikus?

Miért hiányszakma az informatikus Magyarországon és miért vannak egekben a kezdő fizetések? Ezekre a kérdésekre is keresik a választ a GAINup! nevű ingyenes rendezvénysorozaton. Az első találkozás október 18-án 18 órakor lesz a Búgócsiga Akusztik Gardenben.
A Nyugat-magyarországi Egyetem gazdaságinformatikus szakos hallgatói és a képzésért felelős intézet GAINup! néven sorozatot indít, amelyet havonta egy alkalommal szerveznek meg a Búgócsiga Akusztik Gardenben.

A rendezvényt azért hozták létre, hogy legyen egy hely, ahol kutatók, hallgatók, cégek képviselői közösen tekinthetnek át innovatív témákat, tágítva egymás látókörét. – Egyetemi előadást követően merült fel a soproni rendezvény ötlete, amely az informatika aktuális kihívásait és távlatait járja körbe – mondta Takács Tamás, a Richter Réz Géza Szakkollégium elnöke.

– A rendezvénysorozaton egyetemi hallgatók mellett számítunk érdeklődő középiskolás diákokra, valamint informatikával foglalkozó cégek képviselőire is – tette hozzá dr. Bacsárdi László, az NYME SKK Informatikai és Gazdasági Intézet igazgatója. A cél, hogy találkozási helyet biztosítsanak jelenlegi és leendő szakemberek számára.

Segítik is a résztvevőket abban, hogy saját vállalkozásokat indítsanak, és meg akarják mutatni, hogy hátrányos helyzetű diákokból is lehetnek sikeres informatikusok.

Október 18-án az online marketing, november 22-én pedig a big data (nagy mennyiségű adat) világát járja körbe a rendezvénysorozat.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elhunyt Kubinszky Mihály Sopron díszpolgára

Elhunyt Kubinszky Mihály Sopron díszpolgára
Nyolcvankilencedik életévében elhunyt Professzor dr. Kubinszky Mihály, Sopron város díszpolgára, Ybl… Tovább olvasom