Kisalföld logö

2018. 12. 14. péntek - Szilárda -6°C | 2°C Még több cikk.

Mesterlövész ment Lövőre: Kiégett egy műhely - fotók

Szinte teljesen kiégett egy karosszéria és gumiszerviz műhely Lövőn pénteken kora este. Egy robbanásveszélyes palackot mesterlövészek hatástalanítottak, a kilövés idejére a 84–es főút forgalmát leállították az érintett szakaszon.22.02 - A soproni tűzoltóság ügyeletére 16 óra 08 perckor érkezett a jelzés, miszerint Lövőn autószerelő műhely ég, ahol gázüzemű gépjármű és palackok is vannak.

A jelzésre Sopronból négy gépjármű, tizenhárom tűzoltó kezdte meg a vonulást, valamint Csornáról, Sárvárról indult el egy-egy gépjármű fecskendő, de segítség érkezett Lövő és Sopronhorpács önkénteseitől is - tájékoztatta portálunkat Molnár Sándor alezredes, a megyei katasztrófavédelmi kirendeltség soproni vezetője.

A kiérkező tűzoltók kiterjedt tűzzel találkoztak, a műhely teljes terjedelmében égett, amelyet hat sugárral oltottak el. Az oltás során az épületszerkezetek meggyengültek, így az épületet le kellett zárni.

A tűzeset során kiemelt veszélyt jelentett a gázüzemű gépjármű tartálya, valamint a tűz közvetlen hatásának kitett gázpalackok, összesen három darab szén-dioxid palack, és egy acetilén-palack.

A szén-dioxid palackok a visszahűtés után további veszélyt nem jelentettek, de az acetilén-palack a tűz hatására melegedett. A palackot először az utca végén lévő területre vitték a tűzoltók, a hőmérsékletét folyamatosan egy speciális hő kamerával ellenőrizték, valamint folyamatos hűtést alkalmaztak egy szintén ilyen helyzetekre kialakított hűtő fejjel. 

A tűzoltás vezető a palack hatástalanítására mesterlövészeket kért a helyszínre. A területet 17 óra 20 perckor lezárták, s csak a tűzoltás vezető engedélyével lehet belépni és ott tevékenységet végezni.

A kilövés idejére a 84–es főút forgalmát leállították és a rendőrség speciális egysége nyolc lövéssel hatástalanította a robbanásveszélyes palackot.

A veszélyhelyzet 18 óra 41 perckor megszűnt, lakosságvédelmi intézkedésekre nem volt szükség.

A keletkezett kár mintegy 15 millió forint, a pontos összeg a károk felmérését követően derül ki.

A tűz keletkezési okát a soproni tűzoltóság tűzvizsgálati eljárás keretében vizsgálja.

- A soproni tűzoltók gyorsak és szakszerűek voltak a veszélyes tűzeset során, külön kiemelném Horváth Ákos törzszászlóst, mint tűzoltás vezetőt, biztos kézzel irányította a kárfelszámolást, a döntései megalapozottak és jók voltak, de a társszervekkel való együttműködés is zökkenőmentesen zajlott – mondta Molnár Sándor alezredes, kirendeltségvezető.

Mesterlövész ment Lövőre: Leégett egy műhely. Fotók: Magasi Dávid

17.35 - A soproni és a sárvári hivatásos tűzoltók mellett a lövői és a sopronhorpácsi önkéntesek is nagy erőkkel vettek részt a Lövőn pénteken kora este keletkezett tűz eloltásában.

Információnk szerint egy karosszéria és gumiszerviz műhelyben csaptak fel a lángok. Az anyagi kár jelentős. Úgy tudjuk, a lángok nem terjedtek át a szomszédos épületekre.

A nyugatmagyar.hu úgy értesült, hogy az épületből három gázpalackot hoztak ki a tűzoltók. S ezek kilövésére már értesítették a mesterlövészeket.

A szakemberek öt óra tájékán tudták körülhatárolni a tüzet. A lángokat eloltották, az utómunkálatok még mindig tartanak.

Olvasóink írták

 • 4. paris18 2012. január 20. 22:13
  „Igen de alatta, a bevezető részben le van írva, hogy miért volt rá szükség, tehát aki csak amiatt nyitná meg az láthatja, hogy itt nem erről van szó”
 • 3. andreash 2012. január 20. 21:33
  „Mert ha egy "átlagember" azt hallja, hogy mesterlövész kell, akkor valamilyen túszejtésre, terrorcselekményre, stb. gondol, tűzesetre egyáltalán nem.
  Pedig ez a módszer - a palackkilövés - már 14 éves múltra tekint vissza Magyarországon. Talán - szerencsére - nem kell gyakran ehhez a megoldáshoz folyamodni, ezért nincs annyira a köztudatban. Azért az elmúlt években néhány híradásban felbukkant már.”
 • 2. paris18 2012. január 20. 21:05
  „ebben mi a félrevezető?”
 • 1. sese666 2012. január 20. 20:54
  „Ilyen félrevezető egy címet”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rák patak: Mederrendezéssel az árvíz ellen

A Rák patak magas vízállása miatt hét év alatt 222-szer riasztották a tűzoltóságot. Most a medret… Tovább olvasom