Kisalföld logö

2018. 12. 14. péntek - Szilárda -6°C | 2°C Még több cikk.

Megyei Őszi Tárlat

Sopron - 1994 óta, tehát immár sokéves hagyományt folytatva nyílik meg október 18-án, szombaton délután 5 órakor Sopronban, a Nyugat-Magyarországi Egyetem Alkalmazott Művészeti Intézetében (Deák tér 32.) a 2008. évi Megyei Őszi Tárlat.

Az idei felhívásra 70 alkotó 122 alkotást nyújtott be. Az előző évekhez hasonlóan ez évben is szinte valamennyi megyénkben élő profi képzőművész beadta alkotását, de érkeztek pályaművek amatőr képzőművészektől is. A szakmai zsűri 38 művésztől mintegy félszáz alkotást válogatott be a kiállításra, amelyet október 31-ig tekinthetnek meg az érdeklődők- vasárnap kivételével – hétköznapokon 14-18.00 óra között az egyetemi galériában.

Az ünnepélyes megnyitó keretében Prof. Dr. Faragó Sándor a Nyugat-Magyarországi Egyetem rektora köszönti a látogatókat, majd Firtl Mátyás, a megyei közgyűlés alelnöke nyitja meg a tárlatot.

Az ünnepélyes megnyitó során kilenc művészt részesít díjazásban zsűri. A fődíjat hagyományosan a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat adja, de díjat ajánlott fel Győr, Sopron, Mosonmagyaróvár, Csorna, Kapuvár város és a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesülete is.

Olvasóink írták

  • 1. Németh Miklós 2008. október 19. 12:59
    „A rossz szervezésről: a megnyitó ünnepségen jelen lévő látogatók között voltak egyenlők és egyenlőbbek . Az utóbbiak résztvehettek a fogadáson, az előbbiek nem! Ki ezért a felelős? Tudja valaki?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sopronban a legtöbb a luxus

Győr-Moson-Sopron - Idéntől a cégeknek, szervezeteknek is fizetniük kell 100 millió forintnál… Tovább olvasom