Kisalföld logö

2019. 01. 24. csütörtök - Timót -3°C | 4°C Még több cikk.

Megyei elismerés a közösségi és kulturális munkáért

Sopron–Balf - A megye közművelődéséért Dr. Kovács Pál-díjat kapott az államalapító ünnepén Huszár Lászlóné, a balfi művelődési ház vezetője, aki évek óta fáradhatatlan „motorja" a település kulturális és közösségi életének.

Hosszú lenne felsorolni mindazt, ami Balfon Huszár Lászlóné Cilike nevéhez köthető. Tömören: minden, ami kultúra, és szinte minden, ami közösség. Több mint egy évtizeden át társadalmi munkában, minden térítés és juttatás nélkül szervezte az irodalmi esteket, a koncerteket, a különféle kulturális rendezvényeket. A rendszerváltás után ő volt az, aki felébresztette borgőzös álmából a balfi művelődési házat (ahol addig kocsma működött), kijárta és megszervezte a felújítást és színvonalas tartalommal töltötte meg. Kevés község, pláne résztelepülés mondhatja el magáról, hogy művelődési háza van. Balfon nem is akármilyen! Itt táncosok, kórusok, amatőr színészek adják egymásnak a kilincset, neves művészek lépnek fel, s főszerepet kap a vers, a dal, a muzsika. Ifjúsági klub működik, de betérnek az idősek és szívesen járnak ide a gyerekek is.

A megye közművelődéséért Dr. Kovács Pál-díjat kapott Huszár Lászlóné.
A megye közművelődéséért Dr. Kovács Pál-díjat kapott Huszár Lászlóné.

A versmondóként is ismert Huszár Lászlóné két éve a települési részönkormányzat tagjaként is dolgozik, januártól pedig a Pro Kultúra kht.-hoz tartozó balfi művelődési ház immár hivatalos vezetője – négy órában. Hihetetlen ötletességének köszönhetően Balf hírneve bejárta az országot. A madárijesztő-kiállítás, a temetői koncertek, a Balfról Balfért balfiaknak című rendezvények méltán népszerűek. Cilike szerint persze mindez nem jöhetett volna létre a család, a barátok és a balfiak támogatása nélkül. Az elismerés kapcsán Huszár Lászlóné elmondta: „A közösségért csak teljes erőbedobással, maximális odafordulással lehet dolgozni. Egy összetartó csapatból az egyén is kiemelkedhet, fordítva azonban nem működik."

Olvasóink írták

  • 1. Németh Miklós 2008. augusztus 28. 22:24
    „Szívből gratulálok Cilinek! Nagyon megérdemelte!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Választási plakátmustra Ausztriában

Óriásplakátokon és mobil hirdetőfelületeken vívnak csatát a pártok a szeptember 28-i előre hozott… Tovább olvasom