Kisalföld logö

2019. 03. 20. szerda - Klaudia -1°C | 10°C Még több cikk.

Megváltoztak a feltételek

Több mint másfél éve bezárták a Felsőlövér úti abc-t, amelyet korábban a Tesco Globál Áruházak Rt. üzemeltetett. Az épületen azóta az enyészet jelei mutatkoznak.
Az áruházláncolat vezetői a Felsőlövér úti bolt bezárásakor elismerték, hogy a döntés kellemetlenül érinti a környék lakóit, mert így a napi bevásárlást is a lakóhelyüktől távol kell intézniük. A bolt eladása előtt arra tettek ígéretet, hogy a lakosság érdekében „hasonló ajánlatok közül azt támogatják, amelyik továbbra is vállalja a környék lakóinak élelmiszer-ellátását".

Nincs ellátási kötelezettség

A polgármesteri hivatalban megtudtuk, korábban az önkormányzatnak – az egészségügyi szolgáltatáshoz hasonlóan – volt élelmiszer-ellátási kötelezettsége, mára azonban ez megszűnt. Valójában piaci, üzleti alapon működik a kereskedelmi tevékenység. Ha egy vállalkozó reális igényt lát élelmiszerüzletre, akkor nincs akadálya, hogy nyisson egyet a környéken.

Boltokat és lakásokat

A bezárás óta eltelt másfél év, az épület egyre rosszabb állapotban van. A környéken lakók találgatnak, senki sem tudja, mi lesz az ingatlannal. Ennél is érdekesebb azonban, hogy egyelőre maguk a tulajdonosok sem tudják, hogyan tovább. Az ingatlant tavaly márciusban a Szaturnusz 2000 Kft. vásárolta meg. Pohl János ügyvezető érdeklődésünkre elmondta, másfél éve befektetési szándékkal vették meg az üzletet.

Az eredeti elképzelések szerint a meglévő épület földszintjén 200 négyzetméteren továbbra is élelmiszerboltot szerettek volna üzemeltetni, a másik felére pedig öt kisebb, szolgáltató jellegű üzletet terveztek. Az emeletre minimum hat–nyolc, környezetbe illő lakást képzeltek el. Erre tanulmányterv készült, lakossági fórumot is tartottak a témában, az érintetteknek nem volt kifogása a beépítési elképzelés ellen. Csakhogy időközben elkészült és az önkormányzat elfogadta a Lövérek új rendezési tervét. Eszerint az üzletek fölött maximum két lakás lenne kialakítható, ami a beruházás gazdaságosságát alaposan lecsökkentené.

Pohl János úgy fogalmazott: – Egyelőre keressük a jó megoldást, kérelemmel fordultunk az önkormányzathoz, vizsgálják felül az ügyünket, hiszen mi annak tudatában vásároltuk meg az ingatlant, hogy az említett lakásokat az emeleten megépíthetjük. Csak így tudjuk ugyanis elérni, hogy a befektetésünk anyagilag megtérüljön.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ingyennyaraltatás szórakozásból

Egy közkedvelt országos női magazin által meghirdetett cserevakációs programhoz csatlakozva, a… Tovább olvasom