Kisalföld logö

2019. 03. 23. szombat - Emőke 2°C | 18°C Még több cikk.

Megújultak az ódon utcák Sopronban - fotók

Hivatalosan is lezárult csütörtökön a történelmi belváros utcáinak felújítása, a projektzárón kiderült, Sopront mindenki szereti, még a miniszterelnök is.
– Felületes szemlélőnek úgy tűnhet, hogy a városok találomra megfogalmazták kívánságaikat, a kormány pedig állja a cechet. Pedig alapos, komplex és átgondolt városfejlesztési tervek készültek, amiket a kormány át is vizsgált. Így vált a Modern Városok Program részeként a soproni belváros rekonstrukciója is valósággá – fogalmazott Gyopáros Alpár kormánybiztos csütörtökön Sopronban, ahol a történelmi belváros megújításának hivatalos projektzáróját tartották az evangélikus templom előtti téren. 
 
Fotók
– Nagyon szeretem Sopront és csornaiként mindig is a vármegye központjaként tekintettem rá. Szeretek ide jönni, s pláne szeretni fogok, ha majd kétszer kétsávos gyorsforgalmin jöhetek – folytatta ünnepi beszédét a kormánybiztos, kiemelve, Magyarország kormánya is szereti ezt a várost. Nem volt véletlen, hogy a miniszterelnök éppen itt kötötte meg a Modern Városok Programjának első megállapodását. Annak aláírásakor ki is jelentette: „Régi szerelem ez a polgári kormány és Sopron városa között..."

– A fejlesztéseknek nincs vége – vette át a szót Fodor Tamás polgármester, a belvárosban a homlokzatok felújításával folytatjuk, a kormánytól pedig megkaptuk a forráskiegészítést a fedett uszodához is. A belvárosban csaknem kétmilliárd forintból tízezer négyzetméteren kaptak új burkolatot az utcák, a vízi közműveket teljesen, a többit szükség szerint cserélték újra.

– Korábban álmodni sem mertünk ekkora felújításokról; néhány év alatt csak a belvárosban megújult a Fő tér, a Tűztorony és az egész belváros. Köszönjük! Olyan ez, mint egy nagy karácsonyi ajándék – zárta az ünnepség beszédeit Simon István alpolgármester. A kivitelezésben részt vett szakemberek, a hivatal- és intézményvezetők, valamint a képviselők ezek után körbe is járták vendégeikkel a megújult utcákat, majd meleg italokkal vendégelték meg őket a Fő téren. 

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lelkében szelíd óriás volt... - 25 éve hunyt el dr. Németh Alajos, Sopron könnyes dátumainak ismerője

Huszonöt éve hunyt el dr. Németh Alajos, a pap, aki a háború alatt az áldozatokat temette, békében pedig az itt maradottakat segítette. Tovább olvasom