Kisalföld logö

2018. 12. 17. hétfő - Lázár, Olimpia -5°C | 1°C Még több cikk.

Megújult a rendőrség homlokzata

Befejeződött a Soproni Rendőrkapitányság épületének homlokzatfelújítása.
Ünnepélyesen átadták kedden a Soproni Rendőrkapitányság felújított épületét, melynek homlokzatát 9,2 millió forintból tették rendbe. – Az épület 1907-ben épült, tehát fennállásának éppen századik évfordulóját ünnepli – mondta el az átadáson Farkas Gábor rendőrkapitány.
„ Kezdetben a kereskedelmi és iparkamara székházaként funkcionált, erre két ólomüveg ablak emlékeztet. A soproni rendőrségnek 1950 óta ad otthont a Lackner Kristóf utcai épület, melyet utoljára 1986-ban renováltak."

– A mostani felújítást az indokolta, hogy tavaly ősszel – erősebb szélben – hullani kezdett a homlokzati vakolat, balesetveszélyessé téve a ház előtti gyalogos közlekedést.
Az ünnepségen részt vett dr. Szabadfi Árpád országos rendőrfőkapitány-helyettes is, aki hozzátette, javarészt – 7,2 millió forint erejéig – az ORFK központi költségvetése fedezte a munkálatokat. A fennmaradó kétmillió forintot Sopron önkormányzata pótolta ki. Mint a főkapitány-helyettes fogalmazott, örömére szolgált, hogy maga is közbenjárhatott a felújítás érdekében. Hozzátette, a rendőrségi fejlesztéseknek immár folyamatáról beszélhetünk, hiszen az informatikai hálózat korszerűsítése és az irodák felújítása már megtörtént.

– A korszerű körülmények eredményesebbé teszik a rendőrségi munkát, arról nem is beszélve, hogy a polgárok közérzetét is javítja egy megszépült épület – zárta dr. Szabadfi Árpád.
Fodor Tamás, Sopron polgármestere a hivatalba lépése óta tapasztalt jó együttműködésről beszélt, de azt is elmondta, az önkormányzat részéről készséggel támogatták a felújítást.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mielőbbi bírósági tárgyalásban bíznak

„ Mivel közügyről van szó, bízunk abban, hogy a bíróság soron kívül és mielőbb tárgyalja a soproni képviselő-testület által kezdeményezett peres eljárást” – mondta a Kisalföld érdeklődésére dr. Fodor Tamás, Sopron polgármestere. Tovább olvasom