Kisalföld logö

2018. 12. 11. kedd - Árpád 1°C | 5°C Még több cikk.

Megújulhat a romos Balfi utcai műemlék épület

Sopron - Elhárítják a balesetveszélyt, új köntösbe öltöztetik az épület tetejét, régi pompájában tündökölhet a Balfi utcai műemlék épület a pályázati pénz elnyerésével.
A Jövővár Pályázat budapesti eredményhirdetését követően egyenesen szerkesztőségünkbe érkezett a jó hírrel Brandstatterné Raposa Tünde, aki arról számolt be a Kisalföldnek, hogy a soproni önkormányzattal közösen pályáztak és nyertek a Balfi u. 13. és Halász utca 12. szám alatti nyolclakásos műemlék jellegű épület tetőfelújítására.

– Szívügyemnek tekintem a műemlékek védelmét, s résztulajdonosként – pince, üzlethelyiség és iroda az enyém az épületben – nem nézhettem tovább a copfstílusú társasházunk állagának folyamatos romlását, ami már nemcsak esztétikai problémát, hanem balesetveszélyt is jelentett. Napirenden volt a felújítás, a tervek is elkészültek, amikor az interneten felfedeztem a Jövővár Pályázatot, amit szinte nekünk találtak ki. Az önkormányzat pályázatokért felelős szakembere is segítő kezet nyújtott, így közösen adtuk be a dokumentumokat. Az eredményhirdetésen kiderült, a pályázatban kért teljes összeggel, 1,7 millió forinttal támogatják a rekonstrukciót – mondta Tünde.

A pályázaton 1,7 millió forintot nyertek a Balfi utcai épület rekonstrukciójára.
A pályázaton 1,7 millió forintot nyertek a Balfi utcai épület rekonstrukciójára.

Jövővár Pályázat

A gyermekintézmények és műemlékek felújítását, átépítését támogató Jövővár Pályázatot a Wienerberger Téglaipari Rt. hirdette meg immár kilencedik alkalommal. A pályázaton több mint 60 millió forint értékű építőanyag és készpénz nyerhető. A műemlék-felújításra szánt támogatásra azok a Magyarországon működő szervezetek és önkormányzatok pályázhattak, amelyek tulajdonában, felügyeletében vagy kezelésében olyan műemlék épületek vannak, amelyeken 2008-ban felújítási munkálatokat kezdenek. A kezdeményezés mellé ebben az évben kilenc további építőanyag-gyártó cég csatlakozott. Idén a tizenegy médiatámogató között a Kisalföld is szerepel.

Olvasóink írták

  • 1. Hozzászóló 2008. június 16. 09:51
    „Így is lehet! Nem a sültgalambra kell várni mindenhol.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

28 milliót csalt, három évet kapott

Sopron - Folytatólagosan elkövetett csalás bűntette miatt három év börtönre ítélték Sopronban azt a… Tovább olvasom