Kisalföld logö

2019. 06. 19. szerda - Gyárfás 18°C | 27°C Még több cikk.

Megújul a Lackner-iskola Sopronban

Mintegy háromszázötvenmillió forintos fejlesztés kezdődött el a jereváni Lackner-iskolában, vagy ahogy a soproniak emlegetik, a piros iskolában. Az 1977-ben épült intézményre már nagyon ráfért a felújítás, most új nyílászárókat, hőszigetelést és napelemrendszert is kap.
– Megkezdődött az intézmények felújítása, ennek első állomása a Lackner Kristóf Általános Iskola – jelentette be pénteken az intézmény udvarán tartott sajtótájékoztatóján Fodor Tamás polgármester. A mintegy háromszázötven- millió forintos fejlesztés komfortosabbá teszi az intézményt; a tornaterem kivételével mindenütt újra cserélik a nyílászárókat (a tornateremben ez már korábban megtörtént), hőszigeteléssel látják el a homlokzatot és a tetőt. Utóbbi vízszigetelést is kap, és egy hetvenkét darabból álló napelemrendszert. 
Fotó: Magasi Dávid
Korszerűsítik a fűtést, új radiátorokat szerelnek fel hőszabályozó szeleppel. Kialakítanak akadálymentes vizesblokkot is és rámpát építenek a bejárathoz. 

– A családok éve van, az önkormányzatnak is fontosak a gyerekek. A Lackner-iskola diákjai hamarosan megújult épületbe jöhetnek tanulni – hangsúlyozta Simon István alpolgármester. Forrás Béla igazgató kollégái és főleg a gyerekek nevében is beszélt, amikor köszönetet mondott a felújításért. Nagyon ráfért az épületre a korszerűsítés, számukra öröm, hogy a beruházások sora épp náluk kezdődik. 

A Jereván-program sikerét fűzte még a sajtótájékoztató mondanivalójához Tóth Éva képviselő, aki szerint az együtt- működésnek köszönhető, hogy megújultak a lakótelep útjai, bölcsődéi, az óvodák, a szolgáltatóház és a parkolókat is bővítették. A program folytatódik – tette még hozzá.

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fakivágás miatt útlezárás lesz a soproni Berzsenyi utcában

A parkolást a környező utcákban kell megoldani. Tovább olvasom