Kisalföld logö

2019. 01. 17. csütörtök - Antal, Antónia 0°C | 9°C Még több cikk.

Megszüntetik a bűzt

Az esőzések után Fertőszéplak egy részén érezhető kellemetlen szagról a petőházi cukorgyár tehet.

"Fertőszéplakon a szeméttelep szagától nem lehet szellőztetni, a kóbor kutyától gyereket sétáltatni. Hol van a hivatalos ember, akinek a hatáskörébe tartoznak a dolgok? Vagy talán őt nem zavarják a dolgok?" - érkezett az olvasói SMS szerkesztőségünkbe.

– Az esőzések után Fertőszéplak egy részén érezhető kellemetlen szagról a petőházi cukorgyár tehet, amellyel három éve kötöttünk szerződést. Eszerint kampányidőszakban a fertőszéplaki gödörben helyezhetik el a cukorrépa melléktermékét – mondta Bozsvári István fertőszéplaki polgármester. – A megállapodásban az is szerepel, hogy a sok tonnányi mellékterméket a cukorgyár kellő földréteggel fedi be. Sajnos, erre egyetlen esetben sem került sor, hiába kértük őket a szerződés betartására. Az akut problémával a legutóbbi képviselő-testületi ülésen is foglalkoztunk. Olyan határozatot hoztunk, hogy egy utolsó felszólítást követően bíróságra visszük az ügyet. A napokban ígéretet kaptunk tőlük, még e hónap végén hozzáfognak a probléma megoldásához.
Megerősítette a hírt Majtény Miklós, a petőházi cukorgyár műszaki igazgatóhelyettese. Mint mondta, a gödör szélének ingoványossága akadályozta meg őket abban, hogy eleget tegyenek a szerződésben foglaltaknak. Most – mihelyt az idő engedi – a területet nagy mennyiségű földdel fogják körbekeríteni, majd a széléről kezdve lánctalpasokkal megkezdik a gödör feltöltését. Remélik, ezzel végleg megszűnik a falubeliek gondja.

Bozsvári István a kóbor ebekkel kapcsolatban kifejtette: ez nem pusztán fertőszéplaki probléma, éppen ezért a Fertő parti települések összefogásával térségi ebbefogadó telepet kellene létrehozni. Az ilyen irányú megbeszélések egyelőre az elején tartanak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Óránként 40 kamion

Tíz Fertő parti település polgármestere korlátozni szeretné a Fertő menti út hatalmas… Tovább olvasom