Kisalföld logö

2019. 05. 26. vasárnap - Fülöp, Evelin Még több cikk.

Megszűnik a Pulzus TV, de a Nap Rádió marad Sopronban

Várhatóan idén októberben beszünteti adását Sopron helyi televíziója, a Pulzus TV. Önerőből nem ment a megújulás.
A soproni önkormányzat a célzott támogatás helyett, cég szinten beszáll a városi médiapiacra. Soproni Kommunikációs Központ Kft. néven egy új társaságot hoznak létre - erről döntöttek még a július eleji közgyűlésen.

Mint kiderült, a korábbi kettő helyi tv befejezi adását, és egy, immár a saját, városi tulajdonban lévő televíziót láthatnak a helyiek, várhatóan októbertől. S mindez azt is jelenti, hogy megszűnik a Pulzus Televízió.

- Elkerülhetetlen volt a lépés? - kérdeztük Boronkay Gusztávtól, a tv-t is üzemeltető Pannon Sopron Kft. ügyvezető igazgatóját.

- Az önkormányzattól a mi cégünk mintegy negyven millió forint támogatást kapott. Ez az összeg szó szerint csak a működésre volt elég. Ha szűkösen is, de fedeztük a kiadásokat. S ezt azt is jelenti, hogy fejlesztésre nem jutott elég forrás.

A helyi piac kicsi, a televíziós műfaj, azon belül is a híradó készítés pedig drága. Márpedig, mi ez utóbbit csináltuk. A rádióban gyorsabb és olcsóbb egy hirdetést előállítani, s az talán hatékonyabb is.

- Úgy tudni, ön kereste meg az önkormányzatot, hogy ilyen feltételek mellett nem tudja vállalni a folytatást.

- Vállalkozó vagyok, s talán nem ördögtől való, hogy szeretném visszalátni a befektetés értékét és még profitot is elérni. Mivel ez egy ideje nem lehetséges, így lépnem kellett; meghoztam a fájdalmas döntést. Megjegyzem, a másik tv is befejezi az adást, mert a jövőben ők sem kapnak önkormányzati támogatást.

Boronkay Gusztáv, a közvetítő kocsi mellett. Továbbra is a televízió közelében marad.
Boronkay Gusztáv, a közvetítő kocsi mellett. Továbbra is a televízió közelében marad.


Tudom jól, egy évtized hosszú idő, és ideje lenne megújulni. Szükség lenne a korszerű technikára, új műsorképre. Itt pedig visszakanyarodtunk ahhoz, hogy szűkösek az anyagi lehetőségek. Harminc éve vagyok a pályán, ebből tizenöt évet Sopronban, pontosabban a regionális televíziózásban töltöttem el. Egy nagy szerelem most ér véget, de nem szakadok el teljesen a televíziótól, a várostól.

- A két tv együttes támogatása 70 millió forint volt. A tervek szerint az új televízióra éves szinten várhatóan ötvenmillió forintot szán az önkormányzat. De már önök nélkül...

- Soproni nézőként örülök annak, hogy felelősen bánik a közpénzzel az önkormányzat. Ez jó, hiszen több és többfajta műsor készülhet. Azt pedig majd eldönti az élet, hogy milyen lesz mindezek szellemisége.

- Mi lesz az eszközökkel, a műsorok készítéshez szükséges felszerelésekkel, és ami a legfontosabb: a munkatársakkal?

- Tárgyalunk a városvezetéssel, ugyanis például a függönyöket, lámpákat, stúdió bútorokat mindezeket használt áron lehetséges, hogy megveszik. Ezzel is pénzt takaríthat meg a város. A mostani stúdiónkat, a Liszt-központban visszaadjuk. Úgy tudom, az új televízió átvesz alkalmazottat és ők a korábbi munkakörükben dolgozhatnak. A Nap Rádió viszont a jövőben is sugároz, és hallhatók lesznek a megszokott műsorok.

- Említette, hogy nem szakad el teljesen a televíziózástól.

- Még korábban építettünk egy közvetítő kocsit. Az MTVA részére, megrendelés után továbbra is gyártjuk a műsorokat. Szóval, van tennivaló bőven...
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felújították a Széchenyi-mauzóleumot Nagycenken - fotók

Visszahelyezték nyughelyére Széchényi Pál pécsi püspök, kalocsai érsek múmiáját. Tovább olvasom