Kisalföld logö

2019. 01. 17. csütörtök - Antal, Antónia 0°C | 10°C Még több cikk.

Megsérültek az autóbusz utasai Sopronban

Sopronban a Várkerületen pénteken a 2-es helyi járatú autóbusz sofőrjének hirtelen fékeznie kellett, hogy elkerülje az ütközést az előtte lassító, majd megálló járművel.


Az intenzív fékezés következtében az álló utasok előreestek. Négy nyugdíjas asszony sérült meg: ketten könnyebb zúzódást, míg ketten kéz-, illetve lábtörést szenvedtek.

A sérülteket kórházba szállították.

autóbusz sofőrjének hirtelen fékeznie kellett, hogy elkerülje az ütközést . Fotó: Magasi
Az autóbusz sofőrjének hirtelen fékeznie kellett, hogy elkerülje az ütközést. Fotó: Magasi

Olvasóink írták

35 hozzászólás
12
 • 35. Csetneky 2010. május 17. 15:42
  „Én ritkán utazom helyi járatú buszon, szinte sohasem ülök, viszont mindig kapaszkodom. Eddig bejött, pedig már volt részem váratlan fékezésben.”
 • 34. vagyonőr 2010. május 17. 12:41
  „Meg hát nem a kis libáknak kellene a sok sofőr mellett állni és a mobilukat mutogatni a sofőrnek, meg egyéb olyan dolgok amik elterelik a figyelmét! Sajnos az egyik ismerősömmel is megesett hogy a karján egy picivel felszállni készült de a sofőr nem látta a mellette álló lányoktól, így elment a busz. 1-2 órával később ugyanezen a buszon, azzal a sofőrrel utazott már babakocsival, akkor viszont a lányok szóltak be neki hogy mi a f...ért kell kocsival felszállni és ez még a finomabb verzió volt.
  Nem tudom ezek az esetek nem jutnak el az illetékesekhez? Mert hát sokszor arcpirosító ahogy viselkednek a többi utas előtt is. Vagy addig fog ez menni míg komolyabb baj nem történik?
  Ezúton jobbulást a néniknek!”
 • 33. Nanu 2010. május 17. 10:55
  „Mert nem a csajokat kéne bámulni.. :)”
 • 32. Anast 2010. május 16. 13:14
  „Szerintem senki sem tud igazán közlekedni se a fiatalok se az idősek és ezt mindenkinek be kéne látnunk és nem egymásra mutogatni ; ami a buszokat és a követési távolságot illeti attól még hogy a buszoknak nincs nagy orra és jobban kilátni nem kéne mindig belemászni a másik kocsi seggébe mert a fél métert vagy 1 métert nem szoktam követési távolságnak hívni amit itt szoktak tartani a városban aztán csodálkoznak ha ez történik”
 • 31. Mankapunka 2010. május 15. 21:26
  „Ja,és kiszereltették az Ikarusokból a mélykürtöket!!!!! :))))”
 • 30. laccka 2010. május 15. 21:20
  „Én is azon a véleményen vagyok, hogy KÖVETÉSI TÁVOLSÁG!! Ezt a buszosok előszeretettel nem tartják. Legalábbis ez az én tapasztalatom és tisztelet a kivételnek.
  Ha már nyugdíjasok:
  Ki számít nyugdíjasnak a buszon? mert a 48 éves nyugalmazott katonai is felháborodik, hogy Ő nyugdíjas. Szerintem ingyenélő, de mind1. ;)
  Én a soproni tömegközlekedést nem nagyon ismerem. Van tapasztalatom, de az rossz és a fiatalok miatt 14-18 éves korosztály. Egyszer megesett, hogy az akkor 2 éves fiammal távolsági buszon utaztunk reggel... Persze tömegnyomor... Szentségeltem magamban, hogy a sok kis tini ül és vihorászik, de azt nem veszik észre, hogy ott állok egy 2 éves gyerekkel a kezemben. Nem én akartam leülni, hanem a gyereket szerettem volna leültetni.
  Végül egy ránézésre 50-es éveiben járó nő átadta a helyét a nekünk. Megköszöntem és a fiam végre leülhetett. Hangosan megjegyezte a nő, hogy ezek a fiatalok.... Erre persze már odafigyeltek és visszaszóltak neki, hogy fogja be a pofá...t. Na több se kellett a sofőrnek megállt és szólt a kisCSAJnak, hogy most vagy leszáll vagy átadja a helyét a nőnek! Persze átadta... :) Itt korrekt volt a sofőr!
  A nyugdíjasokról is van tapasztalatom igaz Pestről. 1 évet éltem ott. Használtam és ott mindent. Busz, villamos, troli, hév, metró....
  Na ott tényleg mind a két fél durván nyomja. Mind a fiatalok mind a fotelvadászok! :))”
 • 29. Mankapunka 2010. május 15. 21:19
  „Helyiek itt a Kisalföld Volánnál 80-ban vannak szabályozva.

  Tudod,hogy azok is csak külön engedéllyel mehetnek 100-al. Azok azt hiszem nemzetközi vizsgával is kell rendelkezniük.”
 • 28. kismisu666 2010. május 15. 17:11
  „Mankapunka nem tempo 100van a buszokon?ugy tudom 100nál tiltanak....elvileg:D:Dde persze helyi buszokat nem tudom..”
 • 27. Mankapunka 2010. május 15. 16:34
  „dorothy

  CSak szólok,hogy 80-nál szabályozva vannak a buszok,max. a nagyság miatt érzed úgy,hogy száguld. :))

  Én ezért ültem leghátra régen,alapból,mert itt a végállomás,másodszopr meg a busz vége mindig üres,míg az eleje a borjaktól tele van. :)))”
 • 26. dorothy1234 2010. május 15. 13:54
  „Az öregek engem is felszoktak lökni, pedig én direkt állok a buszon, nehogy már véletlenül a széket elfoglaljam, de volt már hogy toltak jobbra balra, mert ő ülni szeretne, és 1 megállót utazott, szóval megérte.. Egyszer amikor rosszul voltam, és épp az orvosomhoz igyekeztem - akkor volt pofám leülni, de már majdnem ott ájultam el, de még hallgathattam az öreg néni ordítását, hogy hogy van nekem pofám leülni, és nem átadni a helyem.. Ezek után valahogy leszédelegtem a buszról és csak magamba morogtam, mert ha visszaszólok, akkor meg "azért vagyok én, mint fiatal bunkó". Barátnőmnél megesett, hogy leültek ketten, és az öreg néni elkiáltotta magát, hogy a "k*rva anyátokat, büdös fiatalok, miért nem tisztelitek az időseket és miért nem adjátok át a helyeteket, rohadt kis k*cs*gök", és ezt egy öreg néni.. Mindenki lesett a buszon :) De az első oldalon hozzászólónak tetszik a leírása, hogy milyenek az öregek.. Sajnos így van, én szívesen átadnám a helyem, ha megköszönnék és megbecsülnék, de már autózom inkább, ott mindig van ülőhely :D Mellesleg volt sokszor olyan, hogy a buszsofőr 90-el szabott végig a Várkeren, csak úgy kapaszkodtam ijedten a korlátba! No de a taxisokat se kell félteni, de a lényeg, hogy a rohadt autósok a hibások mindenért, no meg a fiatalok, mert szemét módon lemernek ülni a székre (mellesleg miért nem kérvényezik, hogy ki legyen írva a buszra, hogy "60 év alatt leülni TILOS!" ???)”
 • 25. kismisu666 2010. május 14. 23:14
  „mindjárt indulok kamionnal sopronba:Dkezdjétek kirakni a gumifákat:D:D:D”
 • 24. roberta 2010. május 14. 22:56
  „,, 17. SZILAJ 2010.05.14. 19:25
  Má megen a nyugdíjasok nem kapaszkodtak a buszon!!!!!
  Állandóan vagiznak, meg menőznek mos meg csak a rinya megy ,mi?? ,,

  Tudod a fiatalok, ha átadnák a helyüket, akkor a nyugdíjasok köszönettel vennék és örömmel leülnének, akkor talán elkerülhető lett volna a kéz-lábtörés is.
  Mert, hogy a fiatalok nem menőznek, ők kapaszkodnak.
  Majd ha te is megöregszel, megtudod!

  Addig is minden jót neked, eszedbe ne jusson "vagizni és menözni " ( csak ha nyugdíjas leszel.)”
 • 23. cincu 2010. május 14. 21:57
  „Az autós nem hirtelen kanyarodott be és különben is ha így lenne indexelne és a buszsofőrnek észre kéne vennie mivel az a dolga, hogy az útviszonynak megfelelően vezessen”
 • 22. cincu 2010. május 14. 21:45
  „Ez nem igaz....
  A busz előtt lévő autós nem állt meg csak lassított mivel a KRESZ- szabályai szerint ment jah és az innen ki van hagyva, hogy a buszsofőr egyfolytában villogtatott, hogy menjen már. A buszvezető meg tudhatná rutinja alapján, hogy a busz nem egy kicsi autó és a vezetése felelősséggel jár mivel idősek is vannak rajta.
  A követési távolság hol marad???
  Aki hirtelen fékezésre kényszerül az nem is lassított előtte.”
 • 21. sorok_közt 2010. május 14. 20:48
  „19!

  Azért azt tudja a vezető, hogy a rakománya 50-60 mázsa ember!”
 • 20. Roly 2010. május 14. 20:42
  „A kresz kimondja, az út és látási viszonyoknak megfelelően kell közlekedni, valamint olyan követési távolságot kell tartani, hogy veszély esetén biztonságosan meg tudjunk állni. Indokolatlanul hirtelen fékezésre kényszeríteni másokat szabálysértés.

  "soproni" Az iránytévesztéssel kapcsolatos hozzászólásoddal teljesen egyetértek. Sofőrként rengeteget járok számomra ismeretlen helyen és úton. Iránytévesztés esetében én inkább kerülök egy utcányit , mintsem veszélyeztessem magam és mások testi épségét.”
 • 19. paris18 2010. május 14. 20:04
  „mit jöttök már a követési távolsággal?belement az előtte megálló autóba?nem.hát akkor? betartotta a követési távolságot.”
 • 18. soproni 2010. május 14. 19:25
  „Sopronban a közlekedési morál valóban katasztrofális.A vezetők többsége siet,ingerült ,ledudálja az előtte haladót ,nem tartja be a követési távolságot ,rendszeresen hajt át a piroson és még sorolhatnám.

  HR_XAR! Ismeretlen helyen bárkivel előfordulhat,hogy irányt téveszt és emiatt kell lassítania,esetleg megállnia,ez jellemző ránk is,"kis "Magyarokra.

  9.1soproni! Úgy tűnik,megint másról,pedig a lényeget Te már leírtad!:)”
 • 17. SZILAJ 2010. május 14. 19:25
  „Má megen a nyugdíjasok nem kapaszkodtak a buszon!!!!!
  Állandóan vagiznak, meg menőznek mos meg csak a rinya megy ,mi??”
 • 16. molyhos_tölgy 2010. május 14. 18:37
  „ha mindeni úgy közlekedne, ahogyan a kresszkönyvek leírják, akkor nem lennének balesetek!
  a sérülteknek mielőbbi gyógyulást kívánok!”
35 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Katasztrófavédelem - Tizennyolc csapat versengett

A Soproni Polgári Védelmi Kirendeltség katasztrófavédelmi ifjúsági versenyt rendezett, amin… Tovább olvasom