Kisalföld logö

2019. 01. 23. szerda - Zelma, Rajmund -7°C | -1°C Még több cikk.

Megoldódik a portalanítás

Sopronban a Kertvárosi utca lakóit irritálja az út portalanításának egy évtizede húzódó
ügye.
Amennyiben sikeres lesz a kivitelezésre áprilisban kiírandó közbeszerzési eljárás, még az idén leaszfaltozzák az utat.

– A napokban a földes út gödreit újfent betömködték, az utat simára legyalulták, de ezt minden évben tavasszal és ősszel elvégzik a szakemberek – mondta Wanglerné Sabjanics Katalin uniós szakértő, a Kertvárosi utca társasházának lakója. – Igazából az lenne a legszerencsésebb, ha egyszer a foltozgatás helyett tényleg leaszfaltoznák az utcát.

„ A lakók türelme egyre fogy, s egymás között rendre fölteszik a kérdést: vajon hová lesz az a pénz, amelyet a költségvetésben a Kertvárosi utca portalanítására szánnak."

– Mert úgy tudjuk, sok éve szerepeltetik a büdzsében ezt a tételt. Ami pedig az útépítő társaságot és az önrész kérdését illeti, jogos a társasházban élők felvetése: ha lehetővé tette a hivatal, hogy tizenhat lakásos társasházat húzzanak fel egy homogén családi házas környezetben, akkor tegye azt is lehetővé, hogy a családok differenciáltan, az általuk lakott terület arányában fizessenek hozzájárulást.

– A kilencvenes évek végétől valóban rendre megjelent a soproni költségvetésben a Kertvárosi utca portalanítása, de a tétel mellett nem a tényleges pénz, hanem csak a hitelből finanszírozandó önrész nagysága szerepelt – tájékoztatott Hruby József alpolgármester. – Az utcát ugyanis pályázati pénzekből szerettük volna rendbe tenni. Idén ugyanakkor más a helyzet, hatvanmillió forintot különítettünk el az utca aszfaltozására és a vízelvezetés megoldására. Áprilisban kiírjuk a kivitelezés közbeszerzési eljárását. Valószínűleg az ősz elején kezdődhetnek meg a munkálatok, amelyek az idén be is fejeződnek.

– A Kertvárosi utcában élők lakossági hozzájárulásként az összberuházási költség 35 százalékát állják – tudtuk meg Horváthné Seregély Jolántól, a városüzemeltetési iroda vezetőjétől. – Mivel az út gyűjtőút jellegű, s vastagabb szerkezetű burkolatot kap, a városfejlesztési bizottság többlettámogatást ítélhet meg az utca javára, így a hozzájárulás mértéke is tovább csökkenhet.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vitatott császármetszések

Nem biztos, hogy a könnyű megoldás a legjobb megoldás – összegezhető a császármetszések körül kirobbant botrány tanulságaként. Természetes, hogy a kismamák többsége könnyű szülésről álmodik, vannak azonban, akik közlik is orvosukkal: a hoszszantartó fájdalmakkal járó természetes út helyett hasi műtéttel szeretnének túlesni az anyává válás legjelentősebb lépcsőfokán. Tovább olvasom