Kisalföld logö

2019. 01. 24. csütörtök - Timót -3°C | 4°C Még több cikk.

Megküzdenek a csapadékkal az Ágfalvi úti lakóparkban

Sopron - Az Ágfalvi úti lakópark csapadékelvezetési problémáinak megoldására tesz kísérletet a holding. Az elmúlt hónap rendkívüli időjárása során többször kerültek víz alá a környék pincéi, garázsai, nem egy esetben lakóépületek is.
Az Ágfalvi úti lakópark vízelvezetése nem megoldott – szögezi le az ismert tényt dr. Komornoki László, a Sopron Holding Zrt. vezérigazgatója, aki az önkormányzat utasítására munkatársaival dolgozik a probléma megoldásán. Az elmúlt hónap rendkívüli időjárása sok helyen próbára tette a városban és környékén a csapadékvíz-elvezető rendszereket. Az Ágfalvi úton mindenesetre rosszul vizsgázott a rendszer, egy-egy felhőszakadás után katasztrofális helyzet alakult ki. Beázott lakások, víz alatt álló garázsok és pincék jellemezték a környéket. A heves esőzések többmilliós károkat okoztak nemcsak a köz-, hanem a magánvagyonban is.

Sopron teljes csapadékvíz-elvezetési koncepciójának kidolgozása folyamatban van. A hétfői rendkívüli közgyűlésen a testület várhatóan költségvetési tételek átcsoportosításáról dönt annak érdekében, hogy a Kutyahegy környékén mielőbb megoldhassák az áldatlan helyzetet. A holding a munkálatokkal kapcsolatban már megkezdte a közbeszerzési eljárás szervezését. Helyszíni bejárást is tartottak az összes közműszolgáltató és érintett részvételével.

A közbeszerzési eljárás befejezéséig a legszükségesebb és legsürgetőbb munkák elvégzésére a holding szerződést köt a kivitelezőkkel – árulta el a vezérigazgató. Ez azonban még nem jelent végleges megoldást, a teljes biztonságra még várni kell.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Érdemrend Székely Csabának

Sopron - Államalapításunk ünnepe alkalmából dr. Székely Csabát, a GYSEV Zrt. vezérigazgatóját a… Tovább olvasom