Kisalföld logö

2019. 04. 25. csütörtök - Márk Még több cikk.

Megkezdődött a virágosítás Sopronban

Sopron gőzerővel készül az Európai Virágos Városok és Falvak Versenyére.

A terveknek megfelelően megkezdődött a tavaszi virágosítás, az előző évihez képest idén ötezer palántával többet ültetnek.

Mint arról többször is beszámoltunk, az előző évben Sopron nyerte el a Virágos Magyarországért környezetszépítő versenyen a ˝Legvirágosabb magyar város˝ címet, így idén – a legvirágosabbnak választott faluval, Lipóttal együtt – indulhat az Európai Virágos Városok és Falvak Versenyében. Sopronban a terveknek megfelelően megkezdődött a tavaszi virágültetés, hogy a nemzetközi ítészeket július ötödikei érkezésükkor már teljes pompájában fogadja a város.

Az előző évihez képest idén ötezer palántával többet ültetnek ki a Sopron Holding Zrt. munkatársai, és néhány olyan terület is virágba borul, amely eddig kimaradt a városszépítésből.

Sopron városképe tovább szépül a virágosítás után. Negyvenötfajta virág nyílik majd a város utcáin. Fotó: Magasi Dávid
Sopron városképe tovább szépül a virágosítás után. Negyvenötfajta virág nyílik majd a város utcáin. Fotó: Magasi Dávid

A város az előző évhez hasonlóan bruttó 275 millió forintot fordít virágosításra. Összesen 95 ezer palánta kerül a közterekre.
˝Az Erzsébet-kert, a Mikoviny utca és a Hunyadi utca kereszteződése, az elkerülő út várfal előtti szakasza, valamint az Ógabona tér számít új területnek. Az esős időjárás kicsit lassítja a virágosítást, nem tudunk mindennap ültetni, de szisztematikusan folytatjuk a munkát˝ – mondta portálunknak Nagy Zsolt főkertész. ˝Mintegy négyezer négyzetméteres felületet ültetünk be két hét alatt. Húsz ember dolgozik folyamatosan. A közterek és a körforgalmak után május második felében a kandeláberek kerülnek sorra.˝

A szervezők a lakosságot is szeretnék mozgósítani és lehetőség szerint bevonni a városszépítésbe, valamint a környezet megóvásába.

˝Szeretnénk hangsúlyozni, hogy egyedül nem megy, szükségünk van a lakosság segítségére is. Aki teheti, az virágosítson a saját portáján, erkélyén, ablakaiban. Természetesen arra is kérjük a soproniakat, hogy amit a köz javára ültetünk, azt igyekezzenek megóvni˝ – tette hozzá a főkertész.

A város az előző évhez hasonlóan bruttó 275 millió forintot fordít virágosításra. Összesen 95 ezer palánta kerül a közterekre és 45 fajta virág nyílik majd Sopron utcáin.

Olvasóink írták

 • 10. adalfold 2010. május 10. 23:51
  „tartalmazza-é a tételáras szerződés a gyomírtó permetezésekor előálló szélfúvási veszteség hatékony íííírtótérfogat redukáló hatását

  -e?

  :D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:”
 • 9. titáti 2010. május 09. 10:30
  „http://portal.sopron.hu/alfresco/d/d/workspace/SpacesStore/1c11b5cb-48b4-11df-adef-219cafa62e88/2009%20evi%20onkorm%20zarszamadas.pdf

  A 22. oldalon pontosan benne van, hogy mit tartalmaz a feladat, aminek 275.000 E Ft az előirányzata.”
 • 8. titáti 2010. május 09. 10:23
  „Nem, mert ebben nem csak a palánták ára van, hanem a zöldterületek gondozása is (fűnyírás, fásítás, virágosítás, lehullott levelek összeszedése).”
 • 7. egysoproni_ 2010. május 08. 21:38
  „"...A város az előző évhez hasonlóan bruttó 275 millió forintot fordít virágosításra. Összesen 95 ezer palánta kerül a közterekre és 45 fajta virág nyílik majd Sopron utcáin. ..."

  Mindez palántánként közel 2900 Ft... Nem sok ez így egy kicsit? Ha hozzászámolom a föld árát amit esetleg még visznek amibe beleültetik... akkor is sok.”
 • 6. Kuvasz 2010. május 08. 18:53
  „Nézzétek meg a Lővér kőrúton a Várisi út kereszteződését. A tulipánokból nem szedtek, hanem LEKASZÁLTÁK. Érdemes az ilyen bandának virágosítani, akik a virágokat kaszálják és talán ők festik tele a frissen tatarozott házak falait is. A pénz így az ablakon repül ki.
  A virágosítás mellett a városi összképet is nézik a bírálók. Remélem a belvárosba nem mennek, nem látják majd milyen förtelmes állapotban vannak műemlék épületek. Ha ezek magánkézben lennének a tulajdonost már milliókra büntetnék. A várost, miért nem bünteti a műemléki hatóság?”
 • 5. muskátli 2010. május 07. 19:57
  „Milyen ronda lenne a város virágok nélkül? Erre nem gondoltok? Csak beton, beton, aszfalt, aszfalt, hát nekem így nem kéne. Azok a virágok nem kerülnek annyiba! Csak a történelmi múltja miatt nem jönne a kutya sem ide, ha nem mutatna barátságos arcot a város, amihez pedig a virágok elengedhetetlenek!”
 • 4. adamvok 2010. május 07. 16:27
  „inkabb viragra menjen az a pénz mint a zsebukbe, ha mar valasztani kell :)”
 • 3. naplopo 2010. május 07. 14:26
  „#Pénzzel könnyű jót, szépet tenni....
  Az utak is kiválóak lennének, ha arányaiban ennyivel több pénzt költenék az úthálózatra, mint a virágokra...

  sztem tökre nem erre kéne költeni, vagy ennyi pénze van a városnak, h már nem is számít más, mint h virág az legyen.”
 • 2. Cerwin 2010. május 07. 13:25
  „Ami ótvarul néz ki, hogy a levágott fű ottmaradt szinte mindenhol. Az utakra is bőven jutott belőle. Remélem összeszedik, mert így igénytelen.”
 • 1. muskátli 2010. május 07. 12:44
  „Csak így tovább!
  A körforgalmak mindig nagyon gyönyörüek! A jó kertésznek és nem a városvezetöségnek köszönhetöen. A tulipánok a körforgalomban nagyon-nagyon szépek, a szinekröl nem is beszélve. Ha az utakkal az útfelelös csak fele annyit is foglalkozna mint a kertész a parképitéssel, akkor már mindenhol autópálya minöségü utcái lennének Sopronnak.
  De a városi kertészre nem lehet egy szóval sem panaszt tenni!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tűzoltók: Most megmarad a veszélyességi pótlék?

Két sopronit is beválasztottak a legnagyobb tűzoltó szakszervezet országos vezetésébe. Gyenge… Tovább olvasom