Kisalföld logö

2019. 07. 21. vasárnap - Dániel, Daniella 21°C | 33°C Még több cikk.

Megjutalmazták a legjobbakat Semmelweis ünnepén

Semmelweis-napi ünnepséget tartottak a Soproni Erzsébet Oktató Kórházban, ahol a hagyományoknak megfelelően elismerték a legjobban dolgozók munkáját, és megjutalmazták a jubilálókat.

Dr. Kulcsár Dániel osztályvezető főorvos ünnepi beszédében kiemelte, Semmelweis Ignác élete azért példaértékű, mert intelmei irányadóak lehetnek a most élők számára is. – Most is szükség van az egészségügyben Semmelweishez hasonló alakokra, akik képesek arra, hogy a betegek érdekében akár a döntéshozókkal is szembe helyezkedjenek. Ma az egészségügyben dolgozók nem akarnak hősök lenni, csupán kicsivel több erkölcsi és anyagi megbecsülésre vágynak.

– A szakmai helytállás az, ami még egyben tartja az egészségügyet – mondta köszöntőjében Fodor Tamás polgármester. Példaértékű az egészségügyi dolgozók elhivatottsága, pedig egyre nehezebb körülmények között kell dolgozniuk. Nem lehet már tovább feszíteni a húrt, kell hogy legyen megoldás a financiális gondokra, mert másképpen nem lehet a rég megszokott színvonalat tartani. A lakosság elégedett a kórházzal, a városvezetés pedig mindent amit lehet megtesz azért, hogy az intézmény továbbra is jól működhessen – tette hozzá.

Az ünnepségen köszöntötték a jubilálókat, dr. Baranyi Tibor főigazgató átadta a főtanácsosi, tanácsosi, főorvosi, alorvosi kinevezéseket, kiváló munkatárs kitüntetéseket és a főigazgatói főorvosi dicséreteket, valamint a gépkocsivezetőknek is megköszönték a balesetmentes vezetést.

Az ünnepségen bejelentették, hogy a Magyar Ápolók Napja alkalmából az egészségügyi miniszter Katona Jánosnét Pro Sanitate kitüntetésben, Turcsik Arankát és Bodáné Gyürü Vandát miniszteri dicséretben részesítette.

Főtanácsosi kinevezést kapott Tiborcz Sándor gazdasági igazgató, dr. Bodrogi Nándor, a röntgenosztály megbízott osztályvezető-főorvosa, dr. Erényi Ottó, a belgyógyászat- kardiológia főorvosa.

Tanácsosnak nevezték ki dr. Korányi Lászlót, az urológia főorvosát, dr. Tiboldi Zoltán szülész-nőgyógyász főorvost, Gigler Károlynét a neurológia osztályvezető főnővérét és Kocsis Erzsébetet, a mozgásterápia csoport vezető asszisztensét.

Főorvossá léptették elő dr. Dakhlaoui Abdallah tüdőgyógyászt, dr. Hoffer Krisztinát és dr. Horváth Évát a röntgenosztályról.

Alorvosi előléptetést kapott dr. Peitl Szilárd szülész-nőgyógyász.

A Soproni Erzsébet Kórház Kiváló Munkatársa kitüntetést kapott dr. Dakhlaoui Abdallah tüdőgyógyász főorvos, dr. Stöckert Anna belgyógyász-gasztroenterológus főorvos, Kálcsics Edit pénzügyi csoportvezető, Nagyné Grászli Zsuzsa diplomás ápoló, Németh Judit műtős szakasszisztens, Hadrik Csabánéápoló, Horváth Editápoló, Kun Ferencnévezető ápoló-helyettes, Süléné Németh Katalincytológiai asszisztens

Főigazgatói főorvosi dicséretet vehetett át Balogh Józsefnéasszisztens, Csedő Magdolna ápoló, Csejtőné Fajtl Csilla ápoló, Dudás Mária főszakács, dr. Fazekas Zoltánné főgyógyszerész-helyettes, Horváth Endréné vezető asszisztens, Horváthné Mészáros Gabriella szociális munkás, Joó Csabánészakápoló, Kaszner Terézia röntgenasszisztens, Németh Istvánné titkárságvezető, Németh Imre gépkocsivezető, Lebmanné Orovecz Mónika vezető ápoló, Somogyi Jolán főorvos, Szinger Gyuláné ápoló, Trinkl Gerhardtné ápoló.

Német Imre gépkocsivezető 1,5 millió kilométert, Lakosi Gyula gépkocsivezető 1 millió kilométert tett meg balesetmentesen, őket ezért jutalmazták.

Olvasóink írták

 • 5. HUN1 2009. július 02. 15:46
  „Ja még annyi,rohangál egész nap kb 65 ezer forintért....”
 • 4. HUN1 2009. július 02. 15:41
  „JA.... A haverom ott melózik 10 éve,behadarták a nevét aztán ennyi.legalább valami kis anyagi elismerést illett volna adni...”
 • 3. Csabazs 2009. július 02. 11:03
  „Gratulálok a kitüntetetteknek!
  További sikeres munkát!

  Viszont szomorúan tapasztalom, hogy a helyesírás elemi szabályai nincsenek betartva!
  Nevet nem írunk egybe a foglalkozással!
  Egy magát valamire is tartó újságíró ilyen hibát nem követhet el!
  Tanácsom: megfelelő helyesírási program használata.”
 • 2. Maszi 2009. július 01. 16:57
  „Kérem kijavítani Gigler Károlynéra, hiszen ez helyesen Édesanyám neve. Büszkék vagyunk rád anya és gratulálunk neked!”
 • 1. hunnia81 2009. július 01. 11:28
  „Gratulálok az összes kitüntetett egészségügyi dolgozónak!Még a ki nem emelteknek is!Mert sokan vagyunk nem csak a kiemeltek. egy kórházas.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Angela Merkelt is várják a Piknik évfordulóra

Sopron - Most már biztosnak látszik, hogy a német kancellár, Angela Merkel is részt vesz az… Tovább olvasom