Kisalföld logö

2019. 06. 25. kedd - Vilmos 20°C | 30°C Még több cikk.

Mégis 2x2 sávos lesz az M85-ös - Vajon Soprontól Csornáig?

A tárca legfrissebb közlése szerint kétszer kétsávos útként kezdik el építeni az M85-öst.

Bár napokon keresztül 2x1 sávos építésről beszéltek és a minisztérium közleményeiben is így szerepelt az új nyomsávon megépülő M85-ös, a szaktárcától a gyakorlati tudnivalókat firtató kérdéseinkre tegnap örömteli választ kaptunk: mégis 2x2 sávos lesz az út.

A Magyar Közlönyben szereplő M85-ös gyorsforgalmi út egysávos szakaszaival kapcsolatosan lapunk kérdésére korábban azt nyilatkozta a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, hogy „takarékossági okokból az M85-ös gyorsforgalmi út első ütemben 2x1 sávos autóútként épül meg, a későbbi 2x2 sávra bővítés lehetőségével" csütörtök délután azonban újabb tájékoztatást küldött a tárca szerkesztőségünknek.

E szerint az M85-ös gyorsforgalmi út országhatár–Sopron–Pereszteg, illetve Csorna–Vitnyéd közötti szakaszát mégiscsak 2x2 sávos útként kezdik meg építeni. Ennek megfelelően az M85-ös Csorna elkerülőtől nyugatra eső szakaszai még ebben a ciklusban nem 2x1, hanem rögtön 2x2 sávban valósulnak meg, 2018-as átadással, a korábbi ígéretek szerint.

„A Magyar Közlöny korábbi számában közölt projektlista csupán a minimálisan megépítendő műszaki tartalmat rögzíti. Nincs semmiféle akadálya annak, hogy a beruházások megkezdéséről szóló kormánydöntések ettől függetlenül a korábbi vállalásoknak megfelelő kiépítésről szóljanak majd. Nyomatékosan kijelentjük, hogy az M85 Csorna elkerülőtől nyugatra eső szakaszai még ebben a ciklusban 2x2 sávval épülnek meg hazai forrásból" – áll a minisztérium lapunkhoz eljuttatott tájékoztatásában.

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gőbl Gábor: a Fidesz országos vezetői megint ˝szembeköpték˝ az itt élőket

A választási kampány során tett bejelentések, már a legfelsőbb állami vezetők szájából sem érnek egy… Tovább olvasom