Kisalföld logö

2018. 12. 17. hétfő - Lázár, Olimpia -5°C | 1°C Még több cikk.

Megint megtelt a kutyapiszok kuka a Jerevánon

Sopronban a Jereván lakó telepi, Juharfa úton, a gyalog járda közvetlen mellette lévő kutya piszok gyűjtő ürítése már negyedik napja nem történt meg - jelezte olvasónk.


Undorító látvány fogadja az erre közlekedőket. A Sopron Holdingnak ezzel is törődnie kellene, s nem csak a belvárossal - írta olvasó-tudósítónk. S egyúttal javaslatot is tett: az eb tartókat bele kellene vonni az ilyen feladatokba, hiszen ők csinálják ezt a gyűjteményt, és más takarít utánuk. Sőt, tudósítónk látta amikor a gyűjtőt takarító személy kézzel szedte ki az edényből az ürüléket.

Olvasóink írták

 • 17. pénzszóró 2011. november 02. 11:20
  „Itt a kutya xar gyűjtő ürítéséről van szó,mert púpozva van ahogy olvastam pár napja!
  --NINCS AKI ÜRÍTSE!?????????”
 • 16. egyvalakiasokból 2011. szeptember 30. 22:55
  „Csak annyit fűznék a dologhoz hozzá,mint kutya tulajdonos,hogy igen akinek van kutyája és viszi sétálni,oda figyelhetne,hogy ne hagyja ott az ürüléket!Én is mindig viszek zacskót,és van hogy jó pár métert kell vinnem a szemetet,mire ki tudom dobni!Van olyan hogy az emberek furcsán,undorodva nézik a kis csomagomat,de igyekszem nem feltűnően vinni!Két dolog miatt is zavaró ez a dolog,hogy ott hagyják a cuccot,egyrészt mert beleléphet ez ember meg az állat is,másrészről meg az állat megeheti az ürüléket,mert nem egy kutyát láttam már,aki ezt a tevékenységet művelte! egyszer menjetek végig a balfi utcán na ott majdnem mindig elhányom magam,mert az mindig tele van ürülékkel,erre kéne odafigyelni! Több ilyen kuka kéne,pláne a Jerevánon!”
 • 15. Kaméleon47 2011. szeptember 30. 20:17
  „Sajnos hiába küldözgetünk be fényképeket szemétről, kutya ürülékről, van amikor meg sem jelenítik az újságban. De addig amíg az illetékesek nem lépnek fel hatékonyabban az elkövetők ellen, hiába minden igyekezet.
  A családiház tulajdonosokat kötelezik a környezetük rendbetételére,de sajnos azokkkal a kutya gazdikkal, akiknek a kutyái mások házának bejárata előtt végzik el a dolgukat és a gazdi,mint aki jól végezte dolgát elsétál onnan hátrahagyva kutyája végtermékét nem történik semmi felelősségra vonás. Amikor a háztulajdonos szóvá teszi mindezt a kutya gazdinak,felháborodva ő még fenyegetőzik és azt mondja,hogy mi köze hozzá.
  Sajnos nagyobb becsülete van már a kutyáknak,mint a gyerekeknek,mert több kutyás járja az utcákat,mint a gyerekes családok. Ez nagyon szomorú dolog. Nem vagyok a kutyák ellen,ha megfelelően vannak tartva és gondoskodnak arról,hogy ne másokat bosszantva,hanem mások környezetét tiszteletbe tartva vigyék sétára kutyáikat. Senkitől nem lehet elvárni,hogy mások után takarítsa a kutyagpiszkot.”
 • 14. soproni 2011. szeptember 30. 19:08
  „Vasárnap Hegykőre bicikliztem és kellemes volt végigtekerni a tiszta rendezett ,virágos és szemét mentes kis falvacskák útjain.Fertőhomok teljesen lenyűgözött.A városi embereket miért nem zavarja,ha koszos környezetben kell élniük?
  12.Innen! Igazad van!”
 • 13. pénzszóró 2011. szeptember 30. 16:11
  „Nem kell a rokonokhoz menni,és őket a leg pedánsabbnak titulálni!Ők ide hordják a szemetet,pl a Somfalvi útra,és minden felé!Láttam ausztriában sok hasonlót,de itt nem erről szól a nóta!
  --Arról,hogy mint a képen is látható:"4 NAPIG A GYALOG JÁRDA MELLETT DÍSZELEG,ÉS BŰZLIK EZ A XAR GYŰJTŐ!"
  Nincs aki kiürítse a Holding részéről!
  Még nem is érdekli őket!”
 • 12. Innen 2011. szeptember 30. 10:30
  „7 km-el arrébb miért nincsenek szeméthegyek az utcákon? Miért szép, rendezett a környezet, miért ÉRTIK a tudatos élet feltételeit (szelektív kuka az SZELEKTÍV kuka, a kutyás szemetes az KUTYÁS szemetes stb.)? Miért vigyáznak a környezetükre? Miért vagyunk mi a Balkán? Miért kell a száguldó autóból kidobálni az égő cigarettacsikket (ezért ölni tudnék), műanyag palackot, "mekis" zacskót??? Miért hordanak az erdőkbe építési törmeléket, kiszuperált hűtőt/tévét? Miért ennyire igénytelen a magyar ember?

  Tisztelet a kivételnek.”
 • 11. soproni 2011. szeptember 29. 19:03
  „Karcsika .Küldtem én már be képet arról,hogy mit hagynak maguk után rendszeresen a vandál, lerészegedett fiatalok akiket még a kamera sem zavart a Városház utcában, de ellenük sajnos nehéz fellépni.Naponta fényképezhetném a Szt.György utcát,amikor végig sétálok, a gyomrom kifordul a kutyák ürülékeitől.A városház utcai virágládákból rendszeresen kiszedem a virágok közé bedugott sörös és cigis dobozokat és egyéb szemeteket.Rendet tenni csak úgy lehetne,ha már kicsi korban a gyerekeket a rendre nevelnék.Azoktól,akik rendetlen közegben élnek ,ne várjunk csodát ,mert őket nem érdekli az sem,ha térdig érő szemétben kellene sétálgatniuk.Többször előfordult már,hogy valaki az orrom előtt dobta el a szemetet és rászóltam finoman,hogy" leejtett valamit" ,de semmi.Igaz,hogy kevés a szemetes,de ez soha nem lehet kifogás. Aki rendezett,tiszta közegben szeret élni,annak nem gond,ha nem talál 5 méteren belül szemetes edényt.”
 • 10. rozinéni 2011. szeptember 29. 18:00
  „amig az emberek hozzáállása nem változik bizonyos dolgokban addig ugyis hiába minden, mert hiába lenne 20 gyüjtő ha tele rakják minden féle szeméttel, hiába van szelektiv gyüjtő ha mellette le van rakva minden más szemét-lásd józsef attila lakotelepi tesco áruház- szoval emberek némi változást kérek persze jóóóóóóóóóóóóó irányba”
 • 9. SzImike 2011. szeptember 29. 16:03
  „8. Karcsika

  Kevés az utcaseprő, mert a "felét" szélnek eresztették.
  Amennyiben anyagilag valóban bajban van városunk, úgy javaslom, hogy a T. Képviselők ajánlják fel tiszteletdíjukat a város javára, megsegítésére. Vannak külföldi országok, ahol a polgármester csak költségtérítést kap. Nem kívánom ezt, csupán annyit, hogy mind a három vezető a tiszteletdíj 50%-át fordítsa a város javára.”
 • 8. Karcsika 2011. szeptember 29. 13:03
  „7. soproni 2011.09.29. 12:17

  Igen. Készítsünk. Vegyék már észre az illetékesek, hogy az adónkból szeretnénk már tisztább városban élni.
  Vegyék észre, hogy fel vagyunk háborodva. Nem tetszik a városvezetés hozzállása.
  Szépek a körforgalomban levő virágok, de kevés az utcaseprő.”
 • 7. soproni 2011. szeptember 29. 12:17
  „Karcsika! Most akkor küldjek fotót arról a nagy kupac emberi ürülékről is,ami a Városház utcából a Várfalhoz felvezető lépcső tetején fogadja a látványosságainkat fotózni vágyó turistákat? :)))Esetleg készítsek videót a belvárosban végig díszelgő kutyaürülékekről és vizelet foltokról? Minek? Semmi változást nem érnék el vele!Sajnos.....”
 • 6. Karcsika 2011. szeptember 28. 19:25
  „Minél több, ilyen undorító fényképet küldjünk be ide a Kisalföldbe, más újságokba "ez is Sopron" megjegyzéssel.
  Talán egyszer valaki a Fő-téren belefut egy ilyen fotóba. De inkább a kukába futna bele.
  Reklámozzuk a sz@rt!”
 • 5. soproni 2011. szeptember 28. 18:46
  „A lényeg,hogy Sopron virágos város !A szemetesek számának növelése és azok ürítése viszont senkit sem érdekel.”
 • 4. piros60 2011. szeptember 28. 17:46
  „Be kellene vonni a kutyatartókat? Biztos hogy csak kutyapiszokkal telt meg? Akkor pl. a Fenyő téri szelektív konténerek körül ki kellene takarítson? Ami ott néha van az is borzasztó látvány, mellé dobva a rongy, a gaz, a törmelék. Ezek mellett járnak iskolába a gyerekek, ezt látják. Ezt is tanulják meg?”
 • 3. fcsopron60 2011. szeptember 28. 16:06
  „1. sopron
  Miért van máshol üres?
  Mert én nem találkoztam üressel.
  A másik baj,hogy még zacskót sem raknak ki,
  Igaz én mindig viszek magammal.”
 • 2. Asdar 2011. szeptember 28. 15:01
  „Lehet nem nagyon van másik szemetes.
  Holdingot meg csak az érdekli, hogy a parkolás fizetős legyen mindenhol és tudjon büntetni.”
 • 1. soproni 2011. szeptember 28. 14:03
  „Azért gyakrabban is üríthetnék!Viszont kutyatartóknak is köszönhető ez az undorító látvány.Amikor látják,hogy tele van , mi a fenének tömködik ennyire púposra? Miért nem viszik el másik szemeteshez?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Időközi Sopronban - Bemutatkozott a Jobbik jelöltje

Ladányi Sándor a Jobbik önkormányzati képviselőjelöltje. Szerdán ismertette választási programját. A… Tovább olvasom