Kisalföld logö

2019. 03. 21. csütörtök - Benedek -2°C | 12°C Még több cikk.

Meghalt a lezuhant nő

Tüdőembóliában meghalt az a nyugdíjas asszony, aki néhány nappal ezelőtt kizuhant Jereván lakótelepi földszinti lakásuk erkélyéről a járdára.

Nem hibáztatnak ma már senkit

Zsófika asszonyt ismerte az egész lakótelep. Mindenkit meghallgatott, mindenkihez volt egy jó szava. A sarokház földszinti erkélyén gyakran látták, amint kedves virágait ápolta. Boldog volt a család, amikor 23 esztendővel ezelőtt beköltöztek a Makó utcai lakásba. Négy gyermekük született. A férfi pékmesterként dolgozott, gyakorta éjjeli műszakban. Sütötte a város kenyerét és a friss, ropogós süteményeket. – Pék a férjem, de itthon soha nem süt – zsörtölődött félig komolyan, félig viccesen Imrével Zsófika asszony. Az évek teltek-múltak, de ők ketten soha nem gondoltak arra, hogy az erkély, ahol mindketten oly ' gyakran és szívesen megfordultak, végzetes eseményt hoz majd egyszer családjuk életében...
Az erkély mellvédjét ugyanannak az építőipari cégnek a munkásai erősítették fel, amelynél Zsófika asszony tizenegy évet dolgozott. – Nem hibáztathatunk ma már senkit – mondja elszomorodva Imre. – Mi is megjavíttathattuk volna a huszonhárom év alatt. Nézzen csak körül, amióta szegény feleségem kiesett rajta, sokan hozzáláttak a felújításhoz. De miért kellett ehhez egy balesetnek megtörténnie, ami azután végzetes módon fejeződött be ?
A kis lakótelepi lakásban most hárman laknak, az elmúlt hétvége óta özvegy, nyugdíjas férfi és a legkisebb fia kedvesével.
– Minden gyermekem párt talált magának, csak én vesztettem el őt – könnyezi meg asszonya emlékét Imre. – Amikor a múlt héten pénteken nála jártam a kórházban, megöleltük egymást, készültünk az otthoni viszontlátásra. Ki gondolta, hogy ez a szörnyűség megtörténhet ? Szombaton hajnalban kapták a hírt, hogy kétoldali tüdőembólia végzett szegény asszonnyal.

Nagyon megviselték a történtek

Zsófika asszony a Jereván városrészben található földszinti lakásuk erkélyéről zuhant ki néhány nappal ezelőtt. Mint arról a Kisalföldben már hírt adtunk, éppen az erkélyen üldögélt, amikor egy óvatlan pillanatban hátra billent, majd vállával nekiesett a mellvédüvegnek, amely kiszakadt keretéből és az asszonnyal együtt az utcára zuhant.
Imre szerint a baleset és a tragikus halál között mindenképpen van összefüggés. Hiszen a feleségét nagyon megviselték a történtek, bár csuklótöréssel megúszta a majd kétméteres esést. Szerinte mégis azok hibáztak legnagyobb részben, akik valamikor ilyen munkát végeztek. Egy szakszerűen megépített erkély mellvédkerete nem rozsdásodhatott volna így meg. A biztosító egyébként csak az üvegkárt hajlandó megtéríteni és némi fájdalomdíjat fizet...

Korábban:

Erkélybaleset a Jerevánon (2002.05.14.) >>

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Harminc téma a közgyűlés előtt

Május havi közgyűlését tartja csütörtökön Sopron képviselő-testülete. Az ülésen több mint harminc… Tovább olvasom