Kisalföld logö

2019. 05. 21. kedd - Konstantin Még több cikk.

Megfordított klippel robbanna be a soproni SativuS zenekar - videó

Payer Gábor visszafelé rappeli a szöveget, a sör visszaömlik az üvegbe... Nem mindennapi videoklipet forgatott a fertődi és soproni tagokból álló együttes.
- Már megszámlálhatatlan ötletes klip készült, mi azon gondolkodtunk, hogy miként tudnánk egyedit alkotni - kezdte megkeresésünkre Payer Gábor.

- Aztán beugrott, hogy a fordított klipet még nem "lőtte le" senki. Így erre feküdtünk rá komolyabban. Az anyag a napokban készült el, azt feltettük a YouTube-ra - mondta Gábor.

A felvétel úgy áll össze, hogy egyes mozgáselemek is fordítottak. A sör visszaömlik az üvegbe, az üres dobozok az asztalon pedig megtelnek, a tűz nem elalszik, hanem meggyullad...Ami talán még érdekesebb, hogy Payer Gábor visszafelé rappeli a szöveget.

A fordított szöveg megtanulása két hónapig tartott, a forgatás is hasonló időt vett igénybe. Az elkészült videón azonban ebből keveset veszünk észre, ugyanis a felvételek után, mindent szépen visszafordítottak a vágószobában. Így a száj mozgása pontosan olyan, mintha rendesen rappelne Gábor.

- A rádiókat, televíziókat is megkerestük. Eddig úgy tűnik, Az esték után című dalunkat az MR 2 játssza majd - tette hozzá Gábor.

Megtudtuk, hamarosan elkészül második nagylemezük, amely a Képzeletek szüleménye címet kapa. A felvételeket egyébként Fertődön, a saját házi stúdiójukban rögzítik.

A SativuS rendszeresen ad koncerteket. Nagy tervük, hogy fesztiválokon is felléphessenek.
A SativuS

A SativuS együttest ketten alkotják. Szabó Márton a zenei alapokért felel, Payer Gábor pedig szöveget ír és reppel.

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A soproni Fő téren gyűjtik a ’89-es emlékeket

A hétvégén Sopronban bárki elmesélheti, hogy milyen élményei vannak 1989-ről. A múzeum tárgyakat is… Tovább olvasom