Kisalföld logö

2019. 01. 16. szerda - Gusztáv 1°C | 7°C Még több cikk.

Megalakult a Sopron Háza Tája Szövetkezet

Zöld utat kapott a cégbíróságtól annak a soproni szövetkezetnek a munkája, amely a térség termelőit, feldolgozóit, kézműveseit, szolgáltatóit fogná össze a soproni régió gazdasági fellendülésének céljából.

Korábban megírtuk a szándékot, most az eredményről tudósíthatunk: megalakult a Sopron Háza Tája Szövetkezet.

– A márciusban megjelent cikk hatására rengeteg telefonos megkeresést kaptunk. Egyikük, aki évtizedekkel ezelőtt a településen a háztáji termelést szervezte, úgy fogalmazott, most újból kedvet kapott ahhoz, hogy nekilásson a munkának – nyilatkozta Németh Éva, a most létrejött Sopron Háza Tája Szövetkezet igazgatóságának elnöke. – Az alapítók között a soproniak mellett fertőszéplakiakat, újkérieket, undiakat és röjtökmuzsajiakat is találunk. Szándékunk, hogy megteremtsük azokat a feltételeket, amelyek jóvoltából egymásra találhatnak a kistermelők, állattenyésztők, kézművesek, szolgáltatók és a vásárlók.

Németh Éva: ˝...hogy érdemes legyen újból a mezőgazdaság vagy a kézműipar területén munkálkodni.˝
Németh Éva: ˝...hogy érdemes legyen újból a mezőgazdaság vagy a kézműipar területén munkálkodni.˝

Egyikük, aki évtizedekkel ezelőtt a településen a háztáji termelést szervezte, úgy fogalmazott, most újból kedvet kapott ahhoz, hogy nekilásson a munkának - mondta Németh Éva igazgatósági elnök.
Tervezzük, hogy havonta vásárokat, hetente piacokat szervezzünk, valamint hogy a bolthálózat kialakításán túl a gazdák, a termelők és a vásárlók az internetes áruház adta előnyökkel is élhessenek. A szövetkezet tagja lehet bármelyik kistermelő, szolgáltató, kereskedő. A régióban feleslegként megmaradt termények, termékek értékesítése érdekében együttműködést alakítunk ki az ország más, hasonló szövetkezeteivel is. A kezdeti időszakban legfontosabb feladatunknak tekintjük a taglétszám emelését, a raktár- és bolthálózat kialakítását, hogy az érdemi munka beindulhasson – részletezte Németh Éva.

Olvasóink írták

 • 15. máris 2010. június 19. 09:12
  „KOMORNOKY ÚR, NEKEM SZEMÉLYESEN MEGÍGÉRTE A SAJÁT IRODÁJÁBAN, HOGY MEGOLDJA A MAJOR KÖZ 3-ban, LÉVŐ NYUGDÍJASOK GONDJAT! A LEVELEM IKTATTA, AMIT ŐRZÖK, ÉS MINDEZ MÁRCIUS 30-án VOLT!!!!MA MÁR JÚNIUS VÉGE FELÉ KÖZELEDÜNK!!!! DRÁGA VEZÉRIGAZGATÓ ÚR!! MÉGIS MENNYIT ÉR A SZAVA!!!!”
 • 14. Keglovich 2010. június 18. 15:08
  „Részsiker!
  Többszöri időpont kérés után ma felhívott a Holdingtól Komornoky Úr!
  Elmondtam neki,hogy a piac jelenlegi helyzetéről szeretnék írni egy cikket a netre.
  Azt mondta,hogy neki a piac a szívügye de nyilatkozni nem szándékozik az ügyben,forduljak a tulajdonoshoz.
  A tulajdonos az önkormányzat.A jövő héten ott folytatom.Valaki csak nyilatkozik,hogy mit kíván tenni a város a jövőben ebben az ügyben.”
 • 13. Keglovich 2010. június 17. 10:46
  „Kedves Máris!
  Amit a piacon uralkodó áldatlan állapotokról írsz azzal teljesen egyetértek!!
  Nem akarom ismételni magam.
  Kár,hogy nem áll össze egy lobbycsoprot Sopronban akik felvállalnák egy európai szintű vásárcsarnok létrehozását.
  A jelenlegi szégyen.”
 • 12. máris 2010. június 17. 07:59
  „KOMORNOKY ÚR NEM ÉR RÁ PIACRA JÁRNI, --sokkal inkább értelmetlen gyűlésekre, én is ott kaptam el,---SEM A ZOK A VEZETŐK, ( max a feleségük) PLÁNE NEM ÁRUSÍTANAK HÓBAN ESŐBEN . AKKOR TALÁN FELFOGNÁK, HOGY LE KELLENE FEDNI, HISZEN MÁR KISEBB VÁROSOK PIACA, IS KENTERBE VERIK SOPRONT!!!SZÉGYENE A VÁROSNAK AZ ILYEN "VÁSÁRCSARNOK "! KEVESEBBET KELLENE KÖLTENI REPREZENTÁCIÓRA, ÉS RONGYRÁZÁSRA!!!! AKKOR TALÁN JUTNA A KÖLTSÉGVETÉSBŐL! AKIK ELDÖNTIK, HOGY NINCS PÉNZ, AZOKNAK KELLENE EGYSZER, CSAK EGYSZER OTT ÁRULNI, AHOL BEVER AZ ESŐ!!!EGYÉBKÉNT, EBBEN A VÁROSBAN, PONT ARRA NINCS PÉNZ, AMI A LEGÉGETŐBB LENNE!!!!!”
 • 11. Keglovich 2010. június 16. 17:47
  „Tisztelt Hozzászóló!

  Nagyon köszönöm az információt s remélem a következő ciklusban lesz fejlemény az ügyben.
  Kár,hogy ez a pályázati dokumentum nem kap nagyobb publicítást s a sajtó nem foglalkozik az üggyel többet.
  Köszönöm.”
 • 10. Hozzászóló 2010. június 16. 16:36
  „Az Építőkockák Városfejlesztési Pályázat 2010 résztvevői közül több csapat is foglalkozott a piac helyzetével és rehabilitációjával. Az anyagot a polgármester átvette, egyébként kérésre gondolom elérhető az egyetemen, a közgáz karon.”
 • 9. Keglovich 2010. június 16. 10:28
  „Kedves Modernsopron.
  Engem húsz éve aggaszt a múlt században épült szocreál "soproni vásárcsarnok" vagy "piac helyzete mivel mint agrármérnök a friss diplomával a zsebemben magam is árultam zöldséget és gyümölcsöt igaz a Mária szobornál ahol az ősi időkben szintén volt piac.
  Késöbb több nyáron át a jelenlegi piacon is árultam minőségi érdi barackot így van tapasztalatom a piacon uralkodó állapotokról.
  A mostani területet én is jónak tartom de véleményem szerint egy európai szintű csarnokot érdemelne a város s ezzel a piacon kereskedő kofák,árusok és üzlettulajdonosok is egyetértenek.
  A baj csak az,hogy a város vezetése illetve a Holding nem foglalkozik a piaccal pedig EU s forrásokat lehetne keresni a projekthez s a szükséges estleges sajáterőt is fellehetne kutatni a jelenlegi üzlettulajdonosok körében.
  Véleményem szerint a piac mióta a világ, világ egy agóra egy olyan központ aminek a látogatása egy klassz program ahová szívesen mennek az emberek vásárolni,nézelődni,beszélgetni és pletykálni.
  Egyébként pár napja írtam ebben az ügyben egy e mailt a Holdinnak s válaszra sem méltattak!!”
 • 8. modernsopron 2010. június 16. 09:33
  „keglovich, egyetértek veled a piac kapcsán...
  viszont nem rossz a mostani hely és az "architecture brut" (francia építészeti mozgalom a 60-as években) pillérek! csak felújítani, modernizálni kellene, hogy megint vonzó legyen az emberek odajárni.
  egyedülálló a hangulat, a kistermelök el fognak tünni, ha most nem teremtjük nekik a megfelelö körülmények, haol értesíteni tudják a termékeiket.
  szégyen, hogy a holding nem foglalkozik ezzel a projekttel. persze, nincs pénz, mindig ez a kifogás. elegünk van belöle. másra még kidobnak a milliókat (lásd termálvíz-furrás, perek, stb.)
  nagy változás kéne ebben a városban. nem érzem, hogy itt a 21. században élünk.
  rosszak az útjaink, nincsen kerékpár-út hálazat, kihal a belváros, egyre hangosabbb, büdös a levegö a városban, nincsen megújuló energiák a legmagasabban fogyasztó épületeknél (városház, isolák stb. ) ????”
 • 7. Keglovich 2010. június 15. 16:24
  „Ajánlom mindenki figyelmébe a Várkeren az Eszterházy majorságok boltját!!!
  Több ilyen kellene.”
 • 6. Keglovich 2010. június 15. 07:13
  „Kedves Modernsopron!
  A multikat nem lehet legyőzni mert a globalizáció már rátelepedett a világra de lehetőséget kell adni az őstermelőkenek,hogy megfelelő körülmények kötött értékesíthessék az áruikat.
  Természetesen itt is nagyon fontos a minőség ellen őrzése mert a vásárlót csak egyszer lehet átvágni.
  Egyébként aki sokat tett és tesz ennek érdekében az Dr.Varga Mária KDNP s képviselő akit én egy nagyon becsületes,jólképzett,elkötelezett embernek tartok.
  Forduljatok hozzá bizalommal.
  A soproni piacról meg annyit,hogy a város szégyene a jelenlegi.Megérdemelnénk egy többszintes fedett európai vásárcsarnokot.Én ez ügyben szeretnék konzultálni a Holding vezérével de már háromszor is próbáltam időpontot kérni de nem fogad.Úgy látom nem érdekli a piac.
  Azért a soproni piac jelenlegi helyzete s ajövője megérne egy cikket de nem lehet róla írni mert kell a Komornoki engedélye.Jó mi????”
 • 5. modernsopron 2010. június 14. 22:52
  „NAGYON JÓ !
  Remélem lesz szép bolt a Kisvárkerületen ahol régen a soproni piac volt, és majd egyszer a mostani parkolóban lesz soproni bio-piac, a sok büdös autók helyett !!!
  Soproni bab, gesztenye, méz, lekvárok, szörpök, sajtok, virágok, erdei gyümölcsök, különleges kenyérek, pastétomok szeretnék ott megvásárolni...
  Aztán egyszer talán csak sikerülni fog, hogy üres legyen a Tesco, a Lidl és az Aldi parkolója...”
 • 4. Darren 2010. június 14. 20:26
  „Kedves Keglovich!

  Az elérhetőség: 06209175891. Akár most is hívhatod.”
 • 3. Keglovich 2010. június 14. 20:10
  „Kedves Darren!
  Nem vagyok Facebook tag ha adnál más elérhetőséget azt szívből megköszönném.
  Mint Ti én is elkötelezettje vagyok a magyar illetve a regiós termékeknek.
  Talán egyszer személyesen is beszélhetnénk mert nagyon izgat engem ez a szövetkezet.
  Példa értékünek tartom s mint azt tettem már,csak gratulálni tudok a bátorsághoz.”
 • 2. Darren 2010. június 14. 19:20
  „Kedves Keglovich!

  Amennyiben Facebook tag vagy, ezen a linken megtalálod az oldalukat és az elérhetőségüket:

  http://www.facebook.com/?ref=home#!/pages/Sopron-Haza-Taja-Szovetkezet/129333673762893”
 • 1. Keglovich 2010. június 14. 15:33
  „Gratulálok a szervezőnek akivel szívesen találkoznék személyesen is!
  Én mint okleveles agrármérnök a borosgazdák körében is kezdeményeztem egy szövetkezet létrehozását de sajnos nem jött össze.
  Szép siker,hogy Varga Mária képviselőasszony osszehozta a Várkerületen a regionális élelmiszerek boltját s most meg megalakul egy szövetkezet azonos célokkal.
  De vajon mi lesz a piaccal amit nagyon régen a múlt században építettek s szégyene a városnak.
  Akinek nincs boltja és a szabadban árul az ázik,fázik.A piac környékén meg többször látni emberi és állati ürüléket és szemetet.
  Miért nem vállalja már fel egy fedett vásárcsarnok építését az önkormányzat?
  Ha olvassa soraimat a Sopron Háza Tája Szövetkezet szervezője kérem jelentkezzen mert mindenben szívesen segítenék neki mert lesz munkája bőven.Erre a térségre nem jellemző az összefogás ezt tapasztalatból tudom.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Foggal húzott el nyolctonnás kamiont - Nick Árpád volt Balf vendége

Nick Árpád Guinness-rekorder erőművész volt a Balfi Egészségnap díszvendége, aki foggal húzott el… Tovább olvasom