Kisalföld logö

2019. 03. 26. kedd - Emánuel 3°C | 10°C Még több cikk.

Még mindig zárva a Fagus

Még mindig zárva a FagusMagánterület. Egyelőre ennyi biztos a Hotel Fagusszal kapcsolatban. Az üzemeltető azt ígéri, miharabb újra kinyit a szálloda. Fotó: Magasi
Még mindig bizonytalan, mikor nyit ki Sopron négycsillagos szállodája, a Hotel Fagus. Bár a hotel sajtóügyeivel megbízott budapesti ügynökség szerint mindent megtesznek a mielőbbi újrakezdésért, konkrétumot senki sem tud mondani.
– Szerencsére mindenki közreműködő volt, a szálloda is felajánlotta, hogy egy későbbi időpontban igénybe vehetem. Nem ért kár, bár azt nem tudták megmondani, mikor nyit ki a Fagus – válaszolta érdeklődésünkre az a hölgy, aki épp akkor töltött volna el egy hétvégét a Hotel Fagusban, amikor az bezárt. Azóta hetek teltek el...
„Az új üzemeltető és a hotelmenedzsment-feladatok ellátásával megbízott cég mindent megtesz annak érdekében, hogy a szálloda mihamarabb újra fogadhassa a vendégeket.

Amint pontosabb információk lesznek a szálloda nyitásával kapcsolatban, tájékoztatjuk a kedves vendégeket" – válaszolt érdeklődésünkre a Hotel Fagus kommunikációs feladataival megbízott ügynökség. Ennél sokkal többet nem is tudtunk meg a nyitás időpontjáról, s arról, tulajdonképpen mi történik hetek óta a zárt ajtók mögött. Mint ismeretes, május elején bezárt a szálloda, s ez akkor nem is volt nagyon meglepő.

A tulajdonos és az üzemeltető vitáiról a Kisalföld is írt, és utóbbi cég felszámolási eljárás alá került. (Előzmény: Bezárták a Hotel Fagust, 2016. május 7., Kisalföld.)

Annyit azért megtudtunk, az ingatlan tulajdonosa a Resideal Zrt., üzemeltetője a Resideal-Hotel Kft., amely a hotelmenedzsment-feladatok ellátásával az Accent Hotel Management Kft.-t bízta meg. Természetesen legfontosabb kérdésünk az volt, hogyan kárpótolják azokat, akiknek foglalásuk volt?

„A hotel korábbi üzemeltetőjének felszámolásával kapcsolatos kérdésekkel, továbbá a felszámolóval vagy a kuponos foglalásokkal kapcsolatban érdeklődők információkat a lasallefelszamolo.hu oldalon találnak" – volt a válasz. Megnéztük ezt az oldalt: a bejelentések határideje május 21. volt.

Fontos az is, mi lesz a szálloda dolgozóival. Sokan közülük hónapok óta nem kaptak fizetést... Őket az új üzemeltető szeretné megtartani, de nyilván kevesen tartanak ki, mert a tájékoztatás szerint új munkatársakra is szükség lesz a nyitáshoz.

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Méhraj települt a soproni panellakás ablakára! - fotók

Méhraj települt a soproni panellakás ablakára! - fotók
A tűzoltók segítségével sikerült begyűjteni a kirajzott méheket. Tovább olvasom