Kisalföld logö

2019. 03. 25. hétfő - Irén, Irisz 7°C | 13°C Még több cikk.

Még az idén beköltözhetnek az iskolájukba a fertődi Porpáczy Aladár Középiskola diákjai és tanárai

Firtl Mátyás azonnali kérdést intézett Fónagy János miniszterhez a fertődi új Porpáczy-iskola megkezdett beruházásával kapcsolatban.
A napokban jelentette be a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, hogy több mint 38 milliárd forintból összesen 24 tanterem, 25 tornaterem, 24 tanuszoda és 5 komplett iskola épülhet meg a következő tanév végéig a Nemzeti Köznevelési Infrastruktúra Fejlesztési Programban.

A felsoroltak között kezdődhet meg Fertődön a Porpáczy Aladár Középiskola építése, miután februárban már megtörtént a vállalkozói szerződés aláírása - mondta Firtl Mátyás (Fidesz-KDNP), a Parlamentben.

A Nemzeti Sportközpontok (NSK) és Fertőd Város Önkormányzata a kormány támogatásának köszönhetően valósítja meg a hiánypótló fejlesztést, amelyet az tett szükségessé, hogy az addig az Esterházy-kastélyban működő intézménynek a nagyszabású kastélyfelújítást követően egy új, az oktatás-nevelés tevékenységre alkalmas ingatlant kellett találni.

A fejlesztéssel az iskola egy, magas színvonalú, minden korszerű elvárásnak megfelelő ingatlant kap, amely a minőségi oktatás minden feltételét biztosítja.

Mindezekkel együtt, az új  iskolaépítés jelentős, azért is, mert a fertődi Esterházy-kastély eddigi tízmilliárdos nagyságrendű fejlesztése, az Eszterháza Központ létrehozása és működése Fertőd város és az egész térség turizmusa élénkítésére pozitív hatással van, miközben a középiskola szakgimnáziumi és szakközépiskolai képzései között a turisztikai szervező-, értékesítő szakemberképzés is szerepel.

A Porpáczy-iskola egy olyan egymásra épülő oktatási rendszer alapja lehet tehát, amely az Eszterháza Központtal együttműködésben tovább tágítja az oktatási intézmény rendszerét, részben mert az Eszterháza Központ turisztikai szakemberek képzésére együttműködik a Nyugat-magyarországi Egyetemmel. Másrészt meghatározó a helyszín is: a természeti értékben gazdag Fertő-Hanság Nemzeti Park és a Világörökség.

Miután egy régről szükségszerű iskolaépítésről van szó, kérdezem tisztelettel, hogy számíthatnak-e arra a fertődi Porpáczy Aladár Középiskola diákjai és tanárai, hogy a beruházásnak köszönhetően idén birtokba vehetik az új iskolát?

A választ Fónagy János, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkára adta meg: Nemzeti Köznevelési Infrastruktúra Fejlesztési Programban a fertődi az első megkezdett beruházás, amelynek befejezésére még ebben az évben sor kerülhet, oly módon, hogy az önkormányzatot nem terheli önrész.

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bandában csaltak: egy nő és egy férfi 12 időset vert át Győrben és Sopronban - videó, fotók

Bandában csaltak: egy nő és egy férfi 12 időset vert át Győrben és Sopronban - videó, fotók
Unokázás: Győr-Moson-Sopronban idősektől nagyjából 25 millió forintot csalhattak ki összességében… Tovább olvasom