Kisalföld logö

2018. 12. 15. szombat - Valér -2°C | 0°C Még több cikk.

MDF: Bűnüldözés helyett bűnmegelőzést!

Sopron - Javasoljuk a belügyminisztérium visszaállítását, a gyermekvédelem miatt a büntethetőség korhatárának csökkentését és a gyermekvédelmi intézményi hálózat fejlesztését – fogalmazott Nagy Tamás (MDF).

A megélhetési bűnözés növekedése és az erőszakos cselekmények terjedése miatt Nagy Tamás, az MDF soproni elnöke javaslatokat fogalmazott meg, melyeket a soproniországgyűlési képviselők által az országos döntéshozatal elé kíván terjeszteni – ezt Nagy Tamás jelentette be hétfői sajtótájékoztatóján.

– A javaslat lényegi pontja a belügyminisztérium visszaállítása – mondta el az elnök. – A gyermekek érdekének védelmében, illetve az ő érdekükben célszerű lenne a büntethetőség korhatárának csökkentése 12 évre, mivel sok szülő az életkor miatti büntethetetlenség miatt gyermekét küldi az utcára kisebb-nagyobb „megélhetési" bűn elkövetésére. Ezen kívül fontos az intézményi hálózat fejlesztése, szerepének újragondolása és hogy a húszezer forint alatti értékű lopás kerüljön a büntethető cselekmények kategóriájába.

Oszvald Ferenc Nándor hozzátette, számos jel mutat arra, hogy a belügyminisztérium megszüntetése súlyos hiba volt. – Szétcsúszott feladatkörök, illetékességek körüli zavarok indokolják a minisztérium mielőbbi helyreállítását – mondta az alelnök.

Olvasóink írták

 • 15. nagy.tamas 2009. február 18. 13:04
  „Köszönöm,hogy többen is foglalkoznak a felvetésemmel,s van véleményük a témával kapcsolatban!Szivesen beszélgetnék,véleményt cserélnék Önökkel akár személyesen is,ha jónak látják.Komolyabb téma ez annál ,minthogy pár sorban cseréljünk csak véleményt.Higgyék el ez átgondolt,szekemberek többéves tapasztalatán nyugvó ,kizárólag a gyermekek érdekétvédő,szakmai vélemény!Gondolataikat megköszönve,tisztelettel:Nagy Tamás”
 • 14. Telepathia 2009. február 18. 12:06
  „Tamás ez egy alapvetúő tévedés. azonnal vissza kelelne vonni, míg nem késő!”
 • 13. kertész 2009. február 18. 09:07
  „Mint írtam ,ez a legegyszerübb megoldás ,bedugjuk a gyermeket a nevelő intézetbe és meg van oldva minden ..Az ilyen koru gyermenek még a szülőknél a helye nem pedig a bŰnözői tovább képző intézetbe.Mint írtam a család a legfőbb nevelő hely az apát és az anyát kell rákényszeríteni a nevelésre.Erre is van nagyon sok megoldás.Példáúl a diszlkókból ki kell tiltani a 18 éven aluliakat,gyereknek (14 éven alulinak) este 8 után semmi keresni valója nincs az utcán és még nagyon sok megoldás .Ezeket az okokat kell feltárni és alkalmazni a jó megoldást nem pedig elzárni.”
 • 12. nagy.tamas 2009. február 18. 00:43
  „Tisztelt kertész!Engedje meg,hogy más vélemlnyem legyen mint Önnek!Ez a törvénymódositási javaslat pontosan a gyermekeket védené azoktól a szülőktől ,akik kihasználva azt,hogy 12 éves gyermekük nem büntethető,lopni, betörni küldik Őket.Ilyen családokból minél elöbb a gyermekvédelmi rendszerbe kell.hogy kerüljenek a gyerekek.Megfelelő szakemberek kezébe,járjanak iskolába,tanuljanak,értelmes szabadidős foglalkozáson vegyenek részt,sportoljanak.Jelenleg az a helyzet,hogy a deviáns környezetből nagyon későn 15-16 éves korban kerülnek be a gyerekek,s akkor már tényleg nehezen változtathatók meg,s akkor van annak nagy valószinüsége,amiről Őn ir.Higgye el a véleményemet nagyon átgondoltam,sok szakember kollégámmal megvitattuk,s ez csupán szakmailag megfontolt vélemény,s semmi köze az Ön által feltételezett "Ibolykai gondolatvilághoz".Bővebben is kifejtem Önnek véleményemet,s szivesen beszélgetek Önnel a kérdésről személyesen is ,ha felkeres.Tisztelettel : Nagy Tamás”
 • 11. kertész 2009. február 17. 17:41
  „Úgye Nagy Tamás maga sem gondolta komolyan hogy egy tizenkét éves gyermeket javító-nevelő intézetbe kellene dugni.Talán a szülök felelösségén kellene elgondolkodni, ha kell megrendszabályozni őket.Kiváncsi lennék hogy ha egy 12 éves bekerül az inétzetbe 2-4 évre mi lesz belőle ha letöltötte büntetését?Egyenes út az újabb bűnözéshez mert a legjobb bűnözői iskola a nevelő intézet.Az a legegyszerübb bevarjuk a gyereket és hátradőlünk a karosszékbe mert mi mindent megtettünk.Csodálkozom hogy egy nevelő intézet vezetője ilyen megoldásokon töri a fejét,vagy csak az Ibolyka gondolatvilágát tükrözi? Sajátos gondolat az ifjúság neveléséről.A nevelésnek megvannak az intézményi feltételei,óvoda,iskola és legfőképp a család,ezeket kellen jobban kihasználni.Példáúl ma nincsenek ifjusági szervezetek( vallási alapon működök kivételével ,ld cserkészek)ahol a renszeres foglalkozás már egy hasznos tevékenység lehet,ellaposodtak a szakkörök,csak néhányan sportolnak stb.Nem mindig a pénz megoldás,a lehetőségeket kellen kihasználni.”
 • 10. nocomment41 2009. február 17. 15:51
  „"Több képviselő mentelmi jogának felfüggesztését javasolják"
  ´Lengyel Zoltán MDF-es politikus ellen volt házastárs sérelmére elkövetett zaklatás vétsége miatt magánindítvány alapján a legfőbb ügyész indított eljárást. Ebben az ügyben a testület nyolc igen szavazattal a mentelmi jog felfüggesztését javasolja."
  http://www.mno.hu/portal/616647”
 • 9. SAmu 2009. február 17. 09:38
  „Tamás! Igazad adok Neked!
  (egy jó ismerősöd)”
 • 8. matriné 2009. február 17. 09:27
  „Vajon e rendszerben miért nem rendelik el, hogy a csuhások sokkal több időt fordítsanak a bűnmegelőzés oktatására? Kapuvári mintára el lehetne kezdeni már az óvodában, iskolákban! Sőt mire a bírói, illetve a Főbírói posztra kerülnének már lehet, hogy "fehér bongyor paróka" sem kellene nekik! A talárok alatt meg elfér a szennyes!Van amelyik párt már birka ként tereli a híveit? Lehet, hogy ezért vonulnak, hol ki, hol be a posztjuk imitálására. Kell nekik egy vezér ürü is?”
 • 7. jockey 2009. február 17. 08:55
  „A büntethetőségi korhatárt 10 évre, a szabálysértési értékhatárt 5000 Ft-ra kellene leszállítani. Ja, hogy akkor több lenne a rendőrség munkája? Ezért fizetik őket az adónkból, hogy dolgozzanak,, nem?
  Egyébként pedig a legjobb bűnmegelőzés az, ha az elfogott bűnözőt börtönbe zárják. Amig ül, biztonságban vagyunk tőle.”
 • 6. látó 2009. február 17. 08:15
  „Ebben az esetben, elnézést! Tévedtem!”
 • 5. aTibi 2009. február 16. 22:36
  „Akár kezdhetné az MDF-házon belül!
  Egyből tudna tapasztalatokról mesélni!

  Ugye más félrevezetése is bűncselekmény? Még a szavazóké is ugye?
  A csalások is ugye? Ibolyka,-karcsika...stb.
  Nem kell a hülyítés.
  Na lehet megkezdeni a büntetést!”
 • 4. nagy.tamas 2009. február 16. 22:18
  „Tisztelt Látó!Ön félre informált.Nincs semmi közöm az emlitett szórakozó helyekhez.Csak névrokonom a tulajdonos!Tisztelettel Nagy Tamás”
 • 3. látó 2009. február 16. 14:40
  „Helyes, helyes! Képviselő úr, mindjárt tehet is valamit a bűnmegelőzés ellen, ne adja ki bérbe a volt déli pályaudvart, zárják be a Dáridózó nevű "szórakozóhelyet! Máris csökken a potenciális bűnözés lehetősége (drogok terjesztése, bűnszervezetek potenciális találkozási pontja, lányok futtatása)! Látja képviselő úr mindjárt milyen hatékonyak vagyunk!
  Jól hallom, hogy az más, mert abban Önnek nincs érdeke?”
 • 2. nocomment41 2009. február 16. 14:27
  „"A Fővárosi Bíróság kedden helybenhagyta a Fővárosi Választási Bizottságnak azt a határozatát, amelynek értelmében nem indulhat a január 11-i ferencvárosi időközi parlamenti választásokon a mandátumáról még szeptemberben lemondott Gegesy Ferenc polgármester megüresedett képviselői mandátumáért az MDF jelöltje, Dézsi Mihály."
  "az MDF ajánlószelvényeinek többsége fénymásolt hamisítvány."
  http://www.koppanycsoport.hu/mozgalom/modules/news/article.php?storyid=3&com_id=2&com_rootid=2&”
 • 1. ssmd 2009. február 16. 13:33
  „A levél szövege itt olvasható:
  http://sopron-mdf.hu/news/news.php?id=504”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Baleset Nagycenknél

Szerencsére nem történt személyi sérülés abban a közúti balesetben, ami Nagycenknél, a 85-ös és a… Tovább olvasom