Kisalföld logö

2018. 12. 14. péntek - Szilárda -6°C | 2°C Még több cikk.

Márkahű soproni polgármester

A soproni városháza gépkocsiparkjának új szerzeménye egy hét- személyes Seat Alhambra. A polgármester családjának Seat- márkakereskedése van, de a városi autót a márka generálimportőrétől, a Porsche Hungaria Kft.-től vásárolta az önkormányzat.
Walter Dezső
Walter Dezsőről, Sopron polgármesteréről sokan tudják, hogy közel egy évtizeden át az ország egyik legjobb Seat-márkakereskedőjeként dolgozott, s vállalkozását megválasztása óta gyermekei vezetik. Ezért is vált feltűnővé, hogy a választások után a városháza gépkocsiparkja egy Seattal gazdagodott.
– Az Alhambrát a Walter-autókereskedéstől vette a város? – kérdeztük a polgármestert.
– Nem. A hétszemélyes, 8,6 millió forintos autót Budapesten a Porsche Hungariától vásároltuk novemberben. Nincs azon mit csodálkozni, hogy mint generálimportőrnek, nekik volt a legkedvezőbb árajánlatuk – válaszolta Walter Dezső, hozzátéve: – Nem szabad felülni a pletykáknak.

– És a szervizelés?
– Most vigyük máshová? Takarékoskodnia kell az egész városnak, én meg utaztassam az autót más szervizbe? Meg tudjuk oldani helyben is...
– Mint közéleti szereplőnek figyelembe kell vennie a köz véleményét, s elkerülni, hogy találgatásokra adjon okot. Buktak már meg politikusok azon, hogy saját vállalkozásuktól rendeltek meg közcélú munkákat...
– Az autó megvásárlása a szabályok szerint, közbeszerzési eljárással történt. Ismétlem, a legkedvezőbb árajánlatot a Porsche Hungaria adta. A kocsit egyébként gazdasági megfontolásokból vettük: dízelmotoros, hétszemélyes, tehát nagyobb önkormányzati delegáció utaztatásánál sem kell két kocsit indítani. Nem lett több autója a hivatalnak, egyet ugyanis a szociális otthonnak adtunk. És még valamit: nem vagyok párttag, nem vagyok politikus. A polgármester városvezető.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Idén több a határsértő

Az év eddig eltelt időszakában Nagycenk térségében emelkedett a zöldhatáron át illegálisan az… Tovább olvasom