Kisalföld logö

2019. 01. 19. szombat - Sára, Márió -5°C | 2°C Még több cikk.

Mariska néni 103 éves lett - fotók

A fertőszentmiklósi 103 éves Mariska néni jó egészségnek örvend. Egyedül él, de szívesen mesél a régmúlt emlékeiről.

A fertőszentmiklósi Balogh Lászlónét 103-ik születésnapja alkalmából köszöntötték pénteken otthonában. A szép ünnepségen megjelent a kisváros polgármestere Horváth Tibor is.

Mariska néninek a gyermekei mellett öt unokája és hat dédunokája is gratulált: „Isten éltesse jó egészségben, s további sok szép születésnapot" - kívánták.

Ünnepség: Mariska néni 103. születésnapja.


- Nagymamám ma is jó egészségnek örvend - mondja Balogh Gábor, az egyik unoka. - Manapság is egyedül él, s gyermekei, ismerősei, barátai segítségével ellátja magát. Ha úgy adódik, és jó az idő, akkor szívesen kisétál a kertbe.

Mint megtudtuk, Mariska néni a szeretteink nem a hosszú élet titkáról szokott mesélni, hanem arról, hogy mi miden történt vele fiatalkorában, az elmúlt évtizedekben. Mennyivel is másabb, jobb, vagy nehezebb, küzdelmesebb volt az élet.

Mariska néni 1909. szeptember 21-én született Veszkényben. Ácsmester férje több mint negyven éve hunyt el. Az ünnepelt tizennyolc évesen Sopronba került egy orvos mellé szakácsnőnek, majd házassága, a három gyermeke megszületése után otthonában, a ház körül dolgozott.

Amíg jól látott szeretett olvasni, leginkább regényeket, kedvelte a zenét, nótát. Szívesen énekelt. Egészségére még mostanság sem panaszkodik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Magyar betörőt fogtak el Ausztriában

A feltételezett bűnöző bevallotta, hogy kimondottan ékszerre és pénzre vadászott, zsákmányát… Tovább olvasom