Kisalföld logö

2019. 01. 19. szombat - Sára, Márió -5°C | 2°C Még több cikk.

Marió kérhetett egyet, kívánsága teljesült

Sopron–Szombathely - Az életet veszélyeztető betegségben szenvedő Mayer Mario (12) volt idén az első soproni gyerek, akinek kérését a Csodalámpa Alapítvány teljesíthette. Óhaja szerint megnövelték számítógépe kapacitását.
– Több dolog közül is választhattam, mit teljesítsen a Csodalámpa Alapítvány – fogott történetébe Mayer Mario soproni magántanuló, akit súlyos, daganatos betegsége miatt szülei rendszeresen visznek kemoterápiás kezelésre a szombathelyi gyermekonkológiára. – Például utazást is kívánhattam volna, de állapotom miatt ezt nem javasolta a kezelőorvos. Amikor ugyanis rossz a vérképem, csak maszkkal közlekedhetek, fokozottan érzékeny ilyenkor a szervezetem a különféle fertőzésekre. Találkozhattam volna egy általam kiválasztott híres emberrel is, de őket meg sokszor látom a tévében. Így végül a tárgyi kívánság mellett maradtam. Azt kértem a Csodalámpa Alapítványtól, hogy bővítsék ki a két éve kapott otthoni számítógépem memóriáját, kapacitását, mert nagyon lassú. A kívánság elhangzását követően alig két hónap múlva teljesült is a vágyam. Egy soproni informatikai vállalkozástól kijöttek hozzánk, alaposan szemügyre vették a számítógépemet, majd amikor bevittük hozzájuk a berendezést, nem egészen tíz perc alatt végeztek is a teljesítménynövelő beavatkozással. Nagyon örülök neki, s köszönöm a Csodalámpának, hiszen szeretek internetezni, számomra a számítógép lehetőséget jelent a kapcsolattartásra. Ugyanis magántanulóként csak néha mehetek be az iskolába, akkor is maszkban. De már csak két kemoterápiás kezelés van hátra, s januártól ismét osztályközösségbe mehetek.

– Mario tavaly év végén tüdőgyulladás gyanújával került kórházba – vette át a szót az anyuka, Mayerné Tiba Beatrix. – Pár napra rá felvetődött a gyanú, majd később véglegessé vált a tény, Mario daganatos megbetegedésben szenved, kemoterápiás kezelésre van szükség.

Rendszeresen látogattuk a szombathelyi gyermekonkológiát, esetenként több napot töltve az intézményben. Egy ilyen alkalomkor fordultak hozzánk a Csodalámpa Alapítvány önkéntesei, nekik köszönhetjük a nemes gesztust, fiam kívánságának teljesülését.

– Hazánkban Mario egyike annak az ötezer gyereknek, aki életet veszélyeztető betegséggel küszködik – fogalmazott Huszár Béláné, a budapesti székhelyű Csodalámpa Alapítvány nyugat-dunántúli régiós vezetője. – Az ilyen gyermekek kívánságának teljesítésére hozták létre 2003-ban a Csodalámpa Alapítványt. Voltak olyan gyerekek, akik a vidámparkba vagy a Balatonhoz kívánkoztak, akadt, aki Gáspár Lacival együtt lépett fel a színpadon; volt, aki mozdonyt vezetett, sokan pedig fényképezőgépet jelöltek meg kívánságnak. Alapítványi eszközeink éves szinten havi egy kívánság teljesülését teszik lehetővé a nyugat-dunántúli régióban. Önkéntesek és további szponzorok jelentkezését örömmel fogadnánk, hogy ez a szám növekedhessen.

Gosztonyi Miklós

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Informatikai konferencia Sopronban

Sopron - A kormányzat és az informatika kapcsolatát taglaló konferencia kezdődött a Hotel Fagusban.… Tovább olvasom