Kisalföld logö

2019. 01. 19. szombat - Sára, Márió -6°C | 2°C Még több cikk.

Maradnak a csatornák

A megyei német önkormányzat nehezményezte, hogy hat német nyelvű adó sugárzását megszünteti a szolgáltató. A UPC közölte, továbbra is foghatóak maradnak a csatornák.

– Továbbra is foghatóak maradnak a német nyelvű csatornák Sopronban és környékén – jelentette ki Szűcs László, a UPC kommunikációs igazgatója. Portálunk érdeklődésére elmondta: a híresztelésekkel ellentétben nem szűnik meg, csupán a hagyományos analóg módon továbbított hat német nyelvű csatorna február 1-jétől a digitális televíziós szolgáltatás részeként lesz látható. Az új szolgáltatást valamennyi érintett, nemzetiségi anyanyelvét ápoló előfizető számára ˝rendkívüli kedvezménnyel˝ fogják biztosítani. Két, többféle idegen nyelvű adást kínáló minicsomagot alakítanak ki pár száz forintos áron.

– Bízunk abban, hogy a UPC betartja ígéretét, s az eddigi német nyelvű csatornák valóban 300 forintos pluszköltséggel lesznek foghatók – nyilatkozta Wild Róbert, a megyei német önkormányzat elnöke.

Hozzátette: nem zárják le az ügyet addig, amíg a gyakorlati átállás az ígéret szerinti módon meg nem történik.

Olvasóink írták

 • 18. laszlo2000 2010. február 02. 10:05
  „Az előző cikkhez is hozzászóltam.
  "Maradnak a német nyelvű csatornák" hmmm., eddig analóg előrefizetésem volt a 750 Mhz-ből, vagyis 2815 Ft-ot fizettem a bronze csomagért (30 adó), amiben benne voltak a kiesett német nyelvű adók is.
  Most álljak át digitálisra ami az ÁFSZ szerint 5730 Ft, és ez mellé kellene megvennem a kiegészítő - "rendkívül kedvezményesen elérhető nyelvi csomagot".
  Emberek, ez RABLÁS!!!! Aki ettől megnyugszik és szó nélkül elfogadja....
  Nem hiszem el, hogy a városvezetés nem tehetne valamit...
  Döbbenetes, ami ebben az országban megtörténhet.”
 • 17. mindigatutit 2010. február 02. 09:20
  „amikor megkötöttem a szerződést (1év hűség ugyebár),akkor azért választom azt a csomagot,mert azokat az adókat szeretném nézni.erre ők önkényesen kivesznek belőle adókat.most akkor mi vab? bár lehet ,hogy el kellene olvasnom a kisbetűs részeket is:(”
 • 16. Tonxy 2010. február 01. 22:42
  „Nem monopol mocskok csak épp összedumáltak hogy mindegyik szolgáltató ugyanazokat a csatornákat adja ugyanannyiért, mint a politika. Ugyanazt kapod csak más a számlán szereplő szolgáltató neve. Valószinü hogy egy beltéri DVB-T dobozzal újra foghatóvá teszem a német nyelvü csatornák egy részét. Igaz egyszeri 10e huf körüli kiadás. Ja a jupécé meg .....”
 • 15. botman 2010. február 01. 19:34
  „rohadt monopol mocskok
  ezután mit nézzek? retek klubbot? megasz@rt vagy mit?
  <moderálva> csak lehuzás az egész! az a digitális adás egy nagy ....! itthon sokkal több baj van vele mint az analóggal! akadozik is néha!
  és persze minden tv mellé vedd meg azt a rohadt beltéri egységet! 5 tv van itthon....mindenhova vegyek?! lassan mindent elcsesznek magyarisztánba, gratula!”
 • 14. Tonxy 2010. február 01. 18:48
  „Igen vannak német nyelvü csatornák külön kis csomagban, de ha az eddigi csatornákat szeretném újra látni akkor az 600huf plussz havonta. Nem lehetne inkább a mostani sok népbutító csatorna helyett ezeket visszarakni?”
 • 13. vitriol2 2010. január 31. 11:13
  „adlerzsigabá 2010.01.30. 22:52 -nak: és lehetne folytatni, analog "manipulálás": PÁRTOK
  Megj. A felsorolásodbol és az itteni előéleted-beirásaid- alapján Te azzal a párttal "rokonszevezzel" akik beakarják tiltani a felsorolt adokat, de tudod az eszmei elödödeid is hiába probálták- könyvégetés utján- a másként gondolkodokat betiltani , nem sikerült nekik.
  megj. aUPC azért "lépett"-elsősorban- mert megjelent konkurencia, én éveken keresztül kifogásoltam, hogy mint régi előfizető miért is nem részesülhetek a különböző uj kedvezmémnyekböl.Eddig mindig elutasito választ kaptam, mig most- a konkurencia megjelenése után- ök hivtak és ajánlották a három-havi ingyenes, uj digitális lehetöséget, több csatornával.és érdekes most már elég volt "hüséget" fogadni ez évre is”
 • 12. adlerzsigabá 2010. január 30. 22:52
  „Analog manipulálás: RTL Klub, TV2, ATV.
  Minek kellene a digitális adás? Megy ez így is.”
 • 11. Orbi 2010. január 30. 14:28
  „Egész csak arra megy ki, hogy több lovét szedjenek ki az emberből.
  Még az a duma hogy műszaki okok miatt kellett áttérni. Ekkora dumát.
  Addig csinálják ezt az emberrel mig azok hagyják.

  Eberek tömegesen lemondanák a szerződést a UPC nél talán észbe kapnának.

  Vagy ha tényleg technikai okok miatt kell áttérni, amiről mi vavők nem tehetünk, akkor adják oda ugyanazt a csomagot, ugyanazon az áron amin az analógot árulták. Ez igy lenne korrekt megoldás részükről.”
 • 10. Sopron-Berlin 2010. január 30. 13:39
  „utobbi otthon tartózkodásom idején én elsösorban a magyar adókat néztem.

  de megdermedtem többrendbelileg.
  én még életemben nem hallottam ilyen ordináré módon szinkronizált filmeket.

  bizonyos testrészek, mint (pardon )*seggfej*, *faszikám* repkedtek, és ezek még az ártalmatlanabbak közül vannak, szünet nélkül *bxxxx meg*, én azt hittem egy idegen bolygón vagyok.

  jött james bond az adón,sean connery, aki bizony nem valami elökelö helyröl származik, valószinüleg undorral erfordulna ha megértené.
  most ha valaki avval jön, hogy amerikában vagy angliában *fuck* és *fuck you* abszolut természetesen használandó-nekem nem, pedig sok angol anyanyelvü barátom van, *fuck* nélkül.
  ott is csak bizonyos társadalmi szinteken hallható.

  ha legközelebb otthon leszek, inkább német adót probálok nézni, mert ez nagyon fáj, mi lett Vörösmarty, Kazinczy, Krúdy Gyula, Szabó Magda (csak egy párat emlitek) gyönyörü magyar nyelvéböl.

  amikor a városba mentem, mentek iskolások elöttem.
  10-12 éves kislányok és fiúk egy szókincsel társalogtak, én majdnem elsüllyedtem, úgy szégyeltem magam.
  nem vagyok prüd vagy ókori, de ez nem kellene.
  se iskolásoknak, se a TV-ben szerintem.

  akkor inkább lapos német adó, de a szüntelen, jópofának eladott ordináréságok nélkül.
  sajnos ezt az irányt sok újságban ist észre lehet venni.”
 • 9. Cerwin 2010. január 30. 07:59
  „metermester

  Te máris manipuláció áldozata vagy. Az általad bemásolt cikkel már valaki manipulált is. Vigyázz, az internet veszélyes fegyver! A helyedben azonnal elhagynám a szobát!”
 • 8. Cerwin 2010. január 30. 07:53
  „Ha manipulálni akarnának azt digitális tv adás nélkül is megtennék. Ott a telefon...
  Alapvetően a különbség a digitális és az analóg televíziózás között, akkora, mint a VHS és a DVD között.
  Nagy felbontást, amit igényelnek a mai televíziók csak így lehet elérni. Nem baj, ha van erre törekvés.

  Aki meg fél a manipulációtól, az köttessen ki minden elektromos dolgot a lakásából...”
 • 7. vitriol2 2010. január 30. 07:40
  „"metermester" melyik "fantasztikus" filmben v láttad vagy olvastad amit leirtál?”
 • 6. metermester 2010. január 30. 05:21
  „Na emberek, kik is a tulajdonosai a UPC-nek?”
 • 5. metermester 2010. január 30. 05:08
  „HAARP , tudat módosítás, Irakban mi volt, stb. annak, aki tudni akarja mit terveznek

  A rense.com-ról már törölték
  Digital TV: Mind Control by the Sound of Silence

  Röviden arról van benne szó, hogy a digitális tv-adás amit oly szenvedélyesen sürgetnek (az USA-ban 2009 febr. 17-töl) arra lesz jó, hogy egy bizonyos hangfrekvenciával a HAARP segítségével a tömeget manipulálják. Nos, erről Drábik már a Tudatmódosítás könyvében is ír, csak más formában. A cikkben felvetik azt ami az Öböl háborúban történt. Vagyis, hogy 75,000 azután másik 125,000 (vagy több) Iraki csapat jött ki a mély sivatagi bunkerjeikből, fehér zászlót lengetve és térdre borulva mielőtt az amerikai csapatok megközelítették őket megcsókolna a fogva tartóik csizmáit vagy a kezeiket szó szerint. A viselkedésük egyszerü okkal magyarázható. Egy olyan technológiának tették ki őket, amitől egyszerre csak engedelmes gyerekek szintjévé gyengültek le.
  Ezt a technológiát készülnek használni, bár egy finomabb verzióban, az amerikai állampolgárok és késöbb mi ellenünk is egy titkolt operációban: kezeld az egész lakosság elméjét és irányítsd őket az ÚJ VILÁG hűbérurai szolgálatának teljesítésébe. Ehhez, mint a cikk is írja egy vevőkészülék kell majd.

  A technológia a HAARP adók egy kombinációját fogja hasznosítani. GWEN tornyok, a mikrohullámú mobiltelefon tornyok, és hamarosan --jön-- az elrendelt High Definition Digital TV ami be fog lépni az otthonodba:
  a) kábel, b) műhold, c) HD TV-k, vagy d) a digitális átalakító dobozok
  amit mi fogunk kérni. A kormány annyira rendes, hogy segít nekünk aláírni a költség legnagyobb részének finanszírozását.

  A kormány mire fel ennyire nyugtalan, hogy az amerikai és a többi állampolgárnak segít létrehozni egy tisztább és jobban - meghatározott - televízióképet?

  Az USA-ban a kormány törvényileg február 17-éig úgy alakítatja át a rendszert, hogy később a költségek 90%-áról lemond. Ha van 200 millió rendszeres HD televízió Amerikában, ezek után az összeg 40 dollár kormánytámogatásban TV × 200,000,000 = 8 milliárd dollár. A kormány miért törekszik 8 milliárd dollárt költeni az állampolgáraira, hogy javítsa egy tévékép tisztaságát főleg egy válság kellős közepén?

  Új frissebb cikk a fordítás óta:
  sg.hu
  The Sound of Silence a hadsereg-intelligencia kód szó amit az elme-irányításra használnak. Az 1950-es évek közepén tesztelték, a 70-es évek folyamán tökéletesítették, és a modern amerikai hadsereg által használták a 90-es évek elején az ellenkezések és figyelmeztetések ellenére, amiket olyan emberek bocsátottak ki, mint például Dwight David Eisenhower. Ezt az elme-változtató titkolt fegyvert valami alapján a tudatküszöb alatti hordozó technológiának, vagy a Silent Sound Spread Spectrumnak nevezik (SSSS). Dr. Oliver Lowery által katonai használatra fejlesztették ki a Georgiai Norcrossban és leírják az US Patentben # 5,159,703 -- "Silent Subliminal Presentation System" 1992-es kereskedelmi használatra. A nyilvánvaló kivonat olvasható is a cikkben. "Egy csöndes kommunikációs rendszer amiben nonaural szállítók, a nagyon alacsony (ELF) vagy nagyon magas audio-frekvencia (VHF) tartomány vagy a szomszédos ultrahangos frekvencia spektrumban, vagy amplitúdó-, vagy frekvencia-modulálódott a kívánt intelligenciával és akusztikailag vagy rezgésileg szándékosan az agyba terjedt, tipikusan a hangszórók, fülhallgató, vagy piezoelektromos jelátalakítók használatán keresztül. A modulált szállítókat közvetlenül, valós időben közvetíthetik, vagy kényelmesen felvehetik mechanikusan, mágnesesen vagy optikai médiákon a hallgatónak.

  Ez az eszköz a csend hangja egyszerűen számításba veszi a speciális gondolatok szavatolatlan beültetését, érzelmeket, ráadásul a gyanútlan emberi lényekbe testi tetteket ír elő. Röviden itt a meglévő technológia, az igazi képesség, hogy merő bábukká váljunk bizonyos vezérlők kezeiben, vagy másképp bábukká változtassanak emberi lényeket. Itt a technológia amivel egyetlen golyó nélkül az összeesküvő emberek átvehetik az egész Föld fölött az uralmat. 1991. március 23-án egy hírkivonatot bocsátottak ki az ITV News Bureau Ltd.-n (London) szolgáltató közleményben "High-Tech Psychological Warfare Arrives in the Middle East."

  Ez a sivatagi vihar hadművelet alatt volt George Bush adminisztrációja alatt, és leír figyelemre méltó részletességgel egy US pszichológiai hadviselést egy (psy-ops) titkolt operációt, amit sikeresen az iraki csapatok ellen vetettek be Kuvaitban. Azt, ami történt, hogy egyetlen lövés nélkül megadták magukat az iraki erők az amerikaiak cenzúrázták. Csak a brit sajtóban jelent meg:

  "egy hihetetlen és nagyon osztályozott psy-ops programot, ami a Silent Sound technikákat hasznosítják, sikeresen bevetettek. A lehetőség, hogy használják ezt a módszert akkor történt, amikor Saddam Hussein hadseregeinek a parancsnoki és ellenőrző rendszereit megsemmisítették. Az iraki csapatokat akkor arra kényszerítették, hogy arra használják a kereskedelmi FM rádióállomásokat, hogy folytassák a kódolt parancsokat, amiket a 100 MHz-es frekvencián sugároztak. Az US spy-ops csapat felállította a saját hordozható FM adóját, miközben ugyanazt a frekvenciát használta Al Khafji elhagyott városában. Ez az amerikai adó legyőzte a helyi iraki állomást. Hazafias és vallásos zenével egyetemben psy-ops "homályos" megtévesztő és ellentmondó katonai rendet és információt közvetített. Egy sokkal erőteljesebb technológia mindazonáltal dolgozott. Ez a kifinomult elektronikus rendszer arra lett tervezve, hogy közvetlenül a hallgató elméjének beszéljen; belépve az agyhullámokba, kezelve az agy elektro-enkefalogrammikus (EEG) mintáit. Így beültetve mesterségesen a negatív érzelmeket - élénk félelem, aggodalom, kétségbeesés és reménytelenség érzéseit hozták létre az iraki csapatokban."

  Az első Öböl háború alatt az ember aki a legvalószínűbben rendezte a Silence Sound bevetését Albert Major (Bert) Stubblebine tábornok volt, aki az US Army csapatok tábornoka volt, úgy mint a hadsereg Elektronikus kutatási és Fejlesztési parancsnoka (ERADCOM), úgy mint a hadsereg Intelligence and Security parancsnoka(INSCOM). Röviden Albert Stubblebine volt a hadsereg viszonya a CIA-val és a Naval Intelligence kéme (ONI), és ERADCOM feje. Ő volt az US Army legfelső kém-főnöke, és természetesen hozzáférése volt a titkok közül mindegyikhez. Most visszavonult aktív szolgálatból 32 éves karriert követően a feleségével Rima Laibow-val egyesülve egy csapatba, amit a Natural Solutions Foundation-nak nevezett el, ami állítólag azért lett létrehozva, hogy harcoljon minden egészségügyi szabadságra veszélyt jelentő fenyegetéssel köztük Codex Alimentarius, oltások, és természetesen a FDA Gestapo. A honlapjukon, olvasható Albert N Stubblebine-ról: Az sok újítás közül amit kifejlesztett segített az USA-nak, hogy egy nagyon alacsony sérülési aránnyal vezesse az első öböl háborút.

  Ezt a technológiát azóta már eladták a Wall Street embereinek.

  Képzeljük el, hogy hasznosítják a Silence Soundját egy nagy Wal-Mart boltban, miközben háttérzenével keverik az ELF hullámokat, hogy a tisztességtelen vásárlókat átneveljék, hogy ne bonyolódjanak bele a bolti lopásokba? Egy ilyen eszköz minden egyes évben az elveszett jövedelemben megmentene Sam Waltonnak sok millió dollárt.

  Bőséges bizonyíték létezik, hogy a bizonyos elitisták Amerikában és Izraelben azt tervezik, hogy határozottan kiterjesztik ennek a technológiának a kapacitását annyira, hogy körülfogjanak minden embert minden kontinensen. Ennek az egyik kulcsa az a HAARP projekt, amivel az ELF és VHF frekvenciákat tudnak sugározni a Föld ionoszférájából szét, különféle GWEN tornyokba világszerte.

  Természetesen az US kormány hivatalosan tagadja mindezt, miközben azt hajtogatja az irányított hírmédiák beállított hírolvasói által, hogy a GWEN tornyok titkolt napirend nélkül csupán privát cellatelefon-tornyok, és azért bárki, aki másképp gondolkodik, egy elmebeteg összeesküvés elmélet hirdető. A bizonyíték az ellentét számára, mindazonáltal tiszta és egyértelmű. Dr. Michael Persinger a pszichológia és neurológia professzora a Laurentian Egyetemnél, Ontario, Kanada. Ezzel a témával kapcsolatban dr. Persinger ezt írja:

  "A halántéklebeny-serkentés felidézheti egy jelenlét érzését, tájékozódási zavart, és perceptuális szabálytalanságokat. Ez képeket aktiválhat, amik elraktározódtak a szubjektív memóriában, köztük azokból a rémálmokból és szörnyekről, amiket általában elnyomnak. A kortárs neurológia javasolja olyan alapvető algoritmusoknak a létezését, amik minden idegrendszeri transzdukciót lefordítanak, egy belső agy-specifikus kódra. Direkt stimulálása ezeknek a kódoknak az emberen belül temporális vagy limbikus kérgekre alkalmazott elektromágneses minták által olyan energiaszinteket igényelhetnek, amik mind a földmágneses tevékenységnek és a kortárs kommunikációs hálózatoknak is a tartományán belül vannak. Ez az eljárás, amit összekapcsoltak a csapatnak az agyi hőmérsékletével, megengedte minden normális embernek az agyát hatni egy olyan szubharmonikus frekvencia által, akié a 10 Hz-es tartomány körül csak 0.1 Hz által változik."

  Dr. Persinger befejezi a cikk írását:

  "Ezen technológiáknak az alkalmatlan alkalmazását, kockázatának a csökkentését igényli az állandó és nyitott vita a tudományos és nyilvános tartományon belüli valószerű megvalósíthatóságukról és célzásaikról."

  bereg.uzhgorod.ua”
 • 4. Ovinkor 2010. január 29. 23:54
  „Ha legalább színvonalas német nyelvű csatornák lennének, ehelyett a "megmentett" német nyelvű csatornák szinte alulmúlhatatlanul bugyuták. Rossz nézni őket, nyelvgyakorlásra jók, de az ízlést rombolják.”
 • 3. info2009* 2010. január 29. 20:00
  „Az oszes kabel szolgaltato ki akarja eroltetni, hogu mindenki atterjen a digitalis adasra.
  Ennek oka, hogy a digitalis adas nem egeszseges es depressziot stb okoz. Ez az igazi celja a digitalis adasnak, semmi mas. Ki kell eroltetni, hogy megmaradjanak az analog adasok, ameddig csak lehet.”
 • 2. Rainbow 2010. január 29. 18:56
  „Ráadásul a többi német nyelvű adó a másik pakkban van, vagyis fizethetsz az ORF-ért 400-at, a többiért meg még 400-at. Bár bizonyos csomagok előfizetői az egyiket egy évig ingyen kapják.”
 • 1. kertész 2010. január 29. 13:59
  „Az UPC vezetése szokás szerint hazudik.A honlapjuk szerint a két külön csomag egyenként 400-400 Ft lesz és ráadásul az MTV 1-2 csatornáját tartalmazza egyik csomag, tehát aki a világ csomagot megveszi az ORF1-2 miatt az mégegyszer kifizeti a magyar adókat.Ez aztán" rendkívüli kedvezmény "”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Zúgolódnak az ügyfelek

A megyei jogú városban, Sopronban a Magyar Államkincstár hetente csupán egyszer, kedden nyitja ki… Tovább olvasom